r0berto 22.03.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 (edytowane) Ma, ma, mam takowy to wiem temp w pokoju spada mi do 21,9 (mam ustawione na 22st) startuje pompka, temperatura osiąga 22,1 st pompka robi stop aaaa żeby nie było- pompka nie jest sterowana kotłem tylko własnie tym sterownikiem, mam np w salonie inaczej ustawione i w pokojach do spania inaczej... mam dwa niezależne termostaty.. Zakupiłem termostat Digitime 800 i jestem super zadowolony hula aż miło,histereza to faktycznie 0,1*zasięg bez problemu choć tego się trochę obawiałem.No i oczywiście niewygórowana cena w porównaniu do podobnych produktów.Dzięki Bobek za podpowiedż Edytowane 22 Marca 2011 przez r0berto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 22.03.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Verb mylisz się, idę o zakład że twórcy eCala daliby radę. Program parkujący to nie jest wielki ani nowy wynalazek. Tak dawno widziałem same parkujące auta że już zapomniałem kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 22.03.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Oglądałeś cały filmik ... A co tam w spalaniu słychać ? Coś cisza na forum. Wszystkim już się pali jak trzeba ? No ja myślę,że rano was zaskoczę ale nie chcę zapeszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 22.03.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ja pier..... http://www.youtube.com/watch?v=hqQIIzzP86M To jest dopiero automatyka, eCOal przy tym to zabawka Na dzień dzisiejszy nie widzę lepszego sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 22.03.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Minertu to trzymamy kciuki, mi spalanie drastycznie spadło,aż się boję Teraz doliczając marzec do sezonu grzewczego to średnia powinduje w dół. Jeśli ktoś do średniej doliczy kwiecień maj a nawet czerwiec to średnia wyjdzie ok. 10kg i to będzie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 23.03.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) Panowie. Dnia 22.03.2011r odwiedziłem ICHPW w Zabrzu.Jestem pod wrażeniem.Nie byłem tam długo bo nieco ponad 2godz ale to co tam zobaczyłem,hm nie wiem czy jest ktoś w stanie lepiej przebadać pracę kotła i jego parametry na wylot.Nie byłem w stanie wszystkiego zapamiętać jakich wszystkich pomiarów parametrów tam się dokonuje. Ci co byli i widzieli to wiedzą o co mi chodzi Miałem przyjemność poznać ludzi , którzy naprawdę wiedzą co z czym się je i jak to ugryźć. O efektach wiedzy i wskazówek jakie mi przekazano przez tę chwilę i po ich realizacji na moim kotle napiszę wkrótce choć już widać pierwsze zadowalające efekty.Cały czas w to wierzyłem,że Brucer to dobry palnik i tak jest tylko jak to już tutaj ktoś napisał "maszyna gwizda tylko szofer pi..a" Edytowane 23 Marca 2011 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 23.03.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) Do kolegów którzy mają możliwość podglądu pracy kotła za pośrednictwem telefonu. Może ktoś wie jaki minimalny pakiet danych jest wymagany by nadzorować piecyk i czy np Nokia e52 będzie się do tego nadawać, czy może lepiej pójść w stronę jakiegoś dotykowego ekranu. Przepraszam za trywialne pytanie. Po prostu za chwilę przedłużam umowę z operatorem więc zastanawiam się czy taka forma komunikacji ze sterownikiem sprawdzi się. Edytowane 23 Marca 2011 przez sebsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.03.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Sebsa jak masz internet w telefonie to masz wszystkie informacje w zasięgu ręki. E52 fajny telefonik z systemem ale wielkość ekranu nie powala, moj tel ma 3cale i jest okej, chociaż na tej noki też dasz radę, najlepiej kup pakiet i przetestuj, u siebie mam 3gb ale do podglądu sterownika myślę że 100mb wystarczy,jak masz okazję przesiadki na dotykowca to śmigaj Najlepiej z androidem i zegarem taktowania 1ghz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 23.03.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Sebsa jak masz internet w telefonie to masz wszystkie informacje w zasięgu ręki. E52 fajny telefonik z systemem ale wielkość ekranu nie powala, moj tel ma 3cale i jest okej, chociaż na tej noki też dasz radę, najlepiej kup pakiet i przetestuj, u siebie mam 3gb ale do podglądu sterownika myślę że 100mb wystarczy,jak masz okazję przesiadki na dotykowca to śmigaj Najlepiej z androidem i zegarem taktowania 1ghz Myślę o pakiecie z 250mb ponieważ do niczego więcej raczej tego używać nie będę. dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.03.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Internet w telu to świetna sprawa, emaile dostaję na telefon i np. wiem że już odpisałeś. Na androida masz masę darmowych aplikacji bez łamania systemu. Minertu tem spalin 130st? Jak to zrobiłeś że widziałem u Ciebie tem. C.O. 42.7st bez wchodzenia w podtrzymanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 23.03.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Minertu tem spalin 130st? Jak to zrobiłeś że widziałem u Ciebie tem. C.O. 42.7st bez wchodzenia w podtrzymanie? Widzisz na tym polega cała zabawa ,jak pisałem wcześniej (wczoraj),że was zaskoczę ,powoli to realizuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.03.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Minertu zmniejszyłeś moc kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 23.03.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) Minertu zmniejszyłeś moc kotła? Nie mogę na razie nic powiedzieć,dam mu chwilę pochodzić aż się ustabilizuje całkowicie,potem opiszę co zrobiłem a jest to naprawdę banalnie proste Dodam tylko,że mocy w sterowniku nie zmieniałem. A koledzy z Zabrza pewnie już wiedzą co zrobiłem Ale to jeszcze nie sukces,trzeba poczekać na mrozy a do nich daleko Edytowane 23 Marca 2011 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.03.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Do mrozów to już wymyślisz dodatkowe rozwiązania oby tak dalej. Zatkałeś dwa kanały od góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 23.03.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Widzisz na tym polega cała zabawa ,jak pisałem wcześniej (wczoraj),że was zaskoczę ,powoli to realizuję minertu Ty powoli sobie realizuj a nam powiedz szybciutko bo jeszcze żółtko pęknie i dopiero się narobi .U mnie średnia temp.spalin 60* i co chwila w podtrzymaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 23.03.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Heh...ten filmik to żart, wiem że sterownik kotła jest OK Gadaj coś tam usprawnił w piecyku Jaki filmik ,jaki żart? Teraz przez Ciebie rozkojażony chodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 24.03.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Nie mogę na razie nic powiedzieć,dam mu chwilę pochodzić aż się ustabilizuje całkowicie,potem opiszę co zrobiłem a jest to naprawdę banalnie proste Dodam tylko,że mocy w sterowniku nie zmieniałem. A koledzy z Zabrza pewnie już wiedzą co zrobiłem Ale to jeszcze nie sukces,trzeba poczekać na mrozy a do nich daleko Ja myślę, że zmniejszyłeś moc kotła poprzez zmniejszenie jego powierzchni grzejnej wymiennika, czyli zasłoniłeś kanalik.... w Plusie jest chyba lepiej to osiągnąć, bo tam są te kanały segmentowe, można to zrobić dokładniej..... dobrze kombinuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.03.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) Ja myślę, że zmniejszyłeś moc kotła poprzez zmniejszenie jego powierzchni grzejnej wymiennika, czyli zasłoniłeś kanalik.... w Plusie jest chyba lepiej to osiągnąć, bo tam są te kanały segmentowe, można to zrobić dokładniej..... dobrze kombinuje ? Nie zmniejszałem mocy,zmniejszyłem nadmuch o prawie 2/3 poprzez przysłonięcie dmuchawy.Dorobiłem taki dekielek i zrobiłem przesłonę teraz tylko szukam optymalnego ustawienia. Siła nadmuchu jest ok ale za dużo tlenu i topi się popiół. Dodam,że temp spalin mogła wzrosnąć bo już 2 tyg kotła nie czyściłem. Edytowane 24 Marca 2011 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 24.03.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Nie zmniejszałem mocy,zmniejszyłem nadmuch o prawie 2/3 poprzez przysłonięcie dmuchawy.Dorobiłem taki dekielek i zrobiłem przesłonę teraz tylko szukam optymalnego ustawienia. Siła nadmuchu jest ok ale za dużo tlenu i topi się popiół. Dodam,że temp spalin mogła wzrosnąć bo już 2 tyg kotła nie czyściłem. Aha.....a mółbyś przypomnieć: Ty masz Eko 24 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 24.03.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich. Przeczytałem ten temat od samego początku i na podstawie Waszych opinii na 95% zdecydowałem, że w tym roku zostanę szczęśliwym posiadaczem kotła Ogniwo Eko Plus 16kW. I na początek mam kilka pytań do użytkowników tego kotła. W jakim układzie pracuje on u Was? Czy macie instalacje w układzie otwartym czy zamkniętym a jeśli zamkniętym to stosujecie wymiennik płytowy czy może wężownicę schładzającą? I jak wygląda sprawa gwarancji przy zastosowaniu wymiennika albo wężownicy, czy Ogniwo dopuszcza takie rozwiązania.I jeszcze chciałbym zapytać czy kupno kotła na fuego.pl albo kotly.com jest dobrym pomysłem. Może ktoś z Was tam kupował i mógłby się wypowiedzieć czy nie ma przy tym żadnych problemów. Wczoraj byłem dowiadywać się u lokalnego dystrybutora i zawołał cenę o 1600 zł wyższą niż przez internet więc wniosek nasuwa się sam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts