darase 24.03.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 trzeba było kupić wi-fi na usb do pc-ta a kabel do eCoala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slaveta 24.03.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 trzeba było kupić wi-fi na usb do pc-ta a kabel do eCoala nie rozumiesz, kablem nie mogę podłączyć ecoal-a bo jest za daleko, zostaje tylko wi fi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.03.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 nie rozumiesz, kablem nie mogę podłączyć ecoal-a bo jest za daleko, zostaje tylko wi fi Kablem sieciowym możesz podłaczyć nawet 100m, chyba że nie masz jak podciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 24.03.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 jack18 Co stwierdziłeś po obejrzeniu moich wykresów ? A to ze będę u siebie pompę musiał zamontować. Twoje wykresy wyglądają o wiele lepiej (temperatura powrotu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 25.03.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 U mnie pompa pracuje cały czas dzięki czemu temperatura powrotu ma ponad 40 st, gdy nie ma zapotrzebowania na C.O. woda krąży w małym obiegu piec - zbiornik cwu, dzięki temu woda cwu zawsze jest dogrzana i nie wychładza się powrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 25.03.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Czp01 napisał "Używa ktoś może stożkowegoceramicznego dopalacza http:/ /www .neotech - kotly.pl /p ,s, prod.. .,dopalacz .htmlno i czy są jakieś zauważalneefekty ???" Minertu coś do przetestowania dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 25.03.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 http://www.neotech-kotly.pl/p,s,produkty,s2,dopalacz.html -właściwy link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 25.03.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Verb nie odłączaj pompy mieszającej, gdy tem. powrotu jest wysoka to pompa nie pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 25.03.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Pan Zawijan napisał "W ostateczności telefonuj do mnie . Ale myślę, że nie będziesz musiał ." i to jest pozytywne załatwienie sprawy ,i to również utwierdza mnie w dobrym wyborze kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 25.03.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 http://www.neotech-kotly.pl/p,s,produkty,s2,dopalacz.html -co myślą o tym tęgie głowy, link od Czp01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrb 25.03.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 U mnie pompa pracuje cały czas dzięki czemu temperatura powrotu ma ponad 40 st, gdy nie ma zapotrzebowania na C.O. woda krąży w małym obiegu piec - zbiornik cwu, dzięki temu woda cwu zawsze jest dogrzana i nie wychładza się powrót. Mógłbyś wrzucić schemat swojej instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 25.03.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 wrb moja instalacja jest prościutka, nie mam teraz dostępu do laptopa, piszę z telefonu, powiem Ci jak to jest w uproszczeniu: rura wychodzi z pieca dalej jest pompa C.O. za pompą w prawo wyjście na zbiornik cwu, dalej zawór kulowy za zaworem rura idzie do góry przy suficie w prawo idzie woda na prawą część domu, w lewo na lewą część domu. Może narysuję na kartce i zrobię zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 25.03.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 (edytowane) Mam pytanie: Czy jest określona wysokość zawieszenia deflektora nad paleniskiem ? Dałem dorobić stalowy deflektor o średnicy 250mm i grubości 30mm. Nie ma sfazowanych brzegów, wisi jakieś 50mm nad koroną. Nie widzę żadnych probmlemów, zauważyłem tylko że zbiera się sporo pyłu na dolnej krawędzi "futryny" drzwiczek. Czy tak niskie zawieszenie jest w porządku ? Mailem tez tak jak Ty . Niestety powieszenie tak nisko deflektora powodowało dodatkowe spiekanie.Myślę ze wystarczy okolu 15cm .Mniejsze spiekanie przy pracy cyklicznej może wynikać z faktu,ze węgiel w palenisku praktycznie przez większość czasu spala się bez odziało dmuchawy, a wiec bez nadmiaru powietrza. Edytowane 25 Marca 2011 przez jack18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 25.03.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Czyli po powrocie do pracy ciągłej mam się spodziewać szlaki - OK, coś wykombinuję aby go podnieść. Ale na 150mm chyba nie da rady, oryginalny po całkowitym skóceniu (gwint do końca) wisiał około 100mm od korony. Spala się w czasie postoju ? Ja tam "ciemność widzę, widzę ciemność!" Ale wisi na łańcuchu i wystarczy go podnieść o oczko wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 25.03.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 http://www.darase.flog.pl/wpis/2474098/ szkic instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 25.03.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Jak chcesz zachować spręż to taka przysłonka powinna być na wylocie dmuchawy, czyli w miejscu przykręcenia jej do palnika. Tam jakąś podkładkę można wykombinować, aby zmniejszyć otwór wtłaczający. Jarecki79...mógłbyś wytłumaczyć mi "po chłopsku" pojęcie spręż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 25.03.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Czp01 napisał "Używa ktoś może stożkowego ceramicznego dopalacza Ja nie używam, bo są zabronione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 25.03.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Już po bólu O 8:30 dzwoniłem do Ogniwo. O 12:40 zajechał serwisant Pooglądał i dał nową koronę, inną - warga jest 2x szersza, kształt ciut inny, po 6 nacięć na dłuższych bokach. Kazał podnieść deflektor, ale żelastwo mu się spodobało Jestem pod wielkim wrażeniem co do całokształtu załatwienia sprawy reklamacji. Ogniwo to był naprawdę dobry wybór./[/url] Ja też się cieszę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.03.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Nie będzie tu ruchu do następnego sezonu grzewczego czy jak ? Będzie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 27.03.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Tak piec na kołek i laba. Ładna pogoda się robi szkoda czasu na laptopa chyba że przelotem w telefonie Pora docieplać domek, nie wiem tylko jak pozbyć się balkonu 11sto metrowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts