Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

Silikon zamówiony, numer do p. Maconia jest ,płyta co by docieplić tu i ówdzie czeka ,a potem ...kurka ,rurka , jajec górka...i świętujemy.

Minertu , zabrzmiało to jakbyś uszczelniał co tydzień. :)

Widać kto lektury nie czytał :) gdybyś poczytał to byś wiedział , że korony testuje :)

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Zgóry przepraszam jeżeli już gdzies było "moje" pytanie ale doszedłem dopiero do 50str. (trochę tego jest). Czy jest dostępne oprogramowanie dla sterownika eCoal pod Linuxa? Aktualnie padł Win i awaryjnie na Ubuntu pracuję.

Pozdrawiam

Obawiam się,że nie ale zadzwoń do elektro-system może coś poradzą.

tel-(24) 355-05-63

Panowie z elektro-system są na etapie tworzenia własnego forum.Kiedyś tam o tym wspomniałem aby stworzono jakiś komunikator aby można było się komunikować między użytkownikami eCoala ale później powstał bruli ,więc będzie dla wszystkich z czego się cieszę że nie odbiło się to echem.Mam nadzieje,że forum muratordom na tym nie ucierpi :) jak wiadomo nie wszyscy na obecnym forum goszczą a wrażeniami i opiniami warto się dzielić z innymi.

Szacun dla panów z elektro-system.

Witam.

Zgóry przepraszam jeżeli już gdzies było "moje" pytanie ale doszedłem dopiero do 50str. (trochę tego jest). Czy jest dostępne oprogramowanie dla sterownika eCoal pod Linuxa? Aktualnie padł Win i awaryjnie na Ubuntu pracuję.

Pozdrawiam

:) Gram kreatywności...:)

Na każdej platformie, na której działa "internet" możesz wszystkimi funkcjami sterownika zarządzać przez esterownik.pl...

Czy to Linux, android, Windows, iOs ... co sobie zamarzysz.

P.s.

Na iOs nie działają wykresy, ale Elektro-System już o tym wie i nad tym pracują.

:) Gram kreatywności...:)

Na każdej platformie, na której działa "internet" możesz wszystkimi funkcjami sterownika zarządzać przez http://esterownik.pl...

Czy to Linux, android, Windows, iOs ... co sobie zamarzysz.

P.s.

Na iOs nie działają wykresy, ale Elektro-System już o tym wie i nad tym pracują.

Nie znam się ale zacytuję Aplikacja eCoal do poprawnej pracy wymaga: Microsoft .NET Framework w wersji min 2.0 na windzie więc na linuxie zapewne też coś będzie nie tak.Niemniej jednak z eSterownik.pl powinno dać się sterować.

Nie znam się ale zacytuję Aplikacja eCoal do poprawnej pracy wymaga: Microsoft .NET Framework w wersji min 2.0 na windzie więc na linuxie zapewne też coś będzie nie tak.Niemniej jednak z eSterownik.pl powinno dać się sterować.

Tak"Aplikacja eCoal do poprawnej pracy wymaga: Microsoft .NET Framework w wersji min 2.0"

Aplikacja... to "program" a dostęp przez serwer "e sterownik.pl" to nie aplikacja... :)

Tak"Aplikacja eCoal do poprawnej pracy wymaga: Microsoft .NET Framework w wersji min 2.0"

Aplikacja... to "program" a dostęp przez serwer "e sterownik.pl" to nie aplikacja... :)

Pytanie brzmiało tak

Czy jest dostępne oprogramowanie dla sterownika eCoal pod Linuxa? Aktualnie padł Win i awaryjnie na Ubuntu pracuję.

Wiem co to aplikacja :)

Takie programy powinny pójść pod Mono. Jak dla mnie jedyna rzecz, której nie wspiera strona to wgrywanie softu.

Witam !...wszystkich użytkowników Brucera i Ecoala.

Od dłuższego czasu czytam ten temat , bo sam jestem użytkownikiem tego zestawu od jesieni .

Przestudiowałem treśc i doszedłem do "100" strony , ale dalej już nie daję rady , bo już oczy bolą ;), dlatego pozwólcie ,że pójdę na łatwiznę i zapytam ..otóż jak ustawiacie swoje zestawy (kotły) do grzania tylko CWU.? Obecnie wiadomo jest dośc trudny okres ze względu na dość duże wahania temperatur (noce i poranki dośc chłodne , w dzień natomiast temp. prawie letnie)..jak sobie z tym radzicie ?

Pozdrawiam

Jak się burner s sprawuje w lecie?

Czy potrafi grzać wodę CWU bezproblemowo ?

Czy nie wygasa?

Proszę o opinie na temat burnera - S latem i zima

Czy sa jakieś problemy z tym palnikiem?

Dziękuje i pozdrawiam wszystkich miłośników bruceropodobnych...

Edytowane przez SUMO

Jak się burner s sprawuje w lecie?

Czy potrafi grzać wodę CWU bezproblemowo ?

Czy nie wygasa?

Proszę o opinie na temat burnera - S latem i zima

Czy sa jakieś problemy z tym palnikiem?

Dziękuje i pozdrawiam wszystkich miłośników bruceropodobnych...

Raczej nikt nie użytkuje tego palnika dłużej jak sezon zimowy z racji tego że jest to nowość .Troche możesz poczytać w wątku o Eko Plus ale jak sprawuje się w lecie to ewentualnie po tym sezonie :)

Raczej nikt nie użytkuje tego palnika dłużej jak sezon zimowy z racji tego że jest to nowość .Troche możesz poczytać w wątku o Eko Plus ale jak sprawuje się w lecie to ewentualnie po tym sezonie :)

Widziałem go w akcji jak byłem w ICHPW w ZABRZU.Mogę z całą pewnością powiedzieć ,że jest lepszy od Brucera a ja z nim w lecie (poza testami :) ) nie mam problemów.

Edytowane przez minertu

Wie ktoś z szanownych kolegów, jaka jest histereza czujnika pokojowego ?

Zrobiło się ciut chłodniej - mimo że temperatura w domu spadła o 1st poniżej zadanej w programatorze, sterownik nie włącza pompy. Musiałem uruchomić pompę ręcznie... chyba nie w tym rzecz :(

Co znowu mam nie tak ?

0,3°C - z obserwacji u siebie

Mi to raczej przypomina tryb auto-lato a tam histereza 2°C poniżej zadanej zewnętrznej dopiero przełącza na tryb grzania.