minertu 19.04.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Silikon zamówiony, numer do p. Maconia jest ,płyta co by docieplić tu i ówdzie czeka ,a potem ...kurka ,rurka , jajec górka...i świętujemy. Minertu , zabrzmiało to jakbyś uszczelniał co tydzień. Widać kto lektury nie czytał gdybyś poczytał to byś wiedział , że korony testuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smcdriver 19.04.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam.Zgóry przepraszam jeżeli już gdzies było "moje" pytanie ale doszedłem dopiero do 50str. (trochę tego jest). Czy jest dostępne oprogramowanie dla sterownika eCoal pod Linuxa? Aktualnie padł Win i awaryjnie na Ubuntu pracuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.04.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam. Zgóry przepraszam jeżeli już gdzies było "moje" pytanie ale doszedłem dopiero do 50str. (trochę tego jest). Czy jest dostępne oprogramowanie dla sterownika eCoal pod Linuxa? Aktualnie padł Win i awaryjnie na Ubuntu pracuję. Pozdrawiam Obawiam się,że nie ale zadzwoń do elektro-system może coś poradzą. tel-(24) 355-05-63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smcdriver 19.04.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 W sumie jak androida zrobili to i linuxa też powinni mieć to prawie to samo, tak mi się zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.04.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 W sumie jak androida zrobili to i linuxa też powinni mieć to prawie to samo, tak mi się zdaje. Oni się nie cofają ale idą z postępem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.04.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Panowie z elektro-system są na etapie tworzenia własnego forum.Kiedyś tam o tym wspomniałem aby stworzono jakiś komunikator aby można było się komunikować między użytkownikami eCoala ale później powstał bruli ,więc będzie dla wszystkich z czego się cieszę że nie odbiło się to echem.Mam nadzieje,że forum muratordom na tym nie ucierpi jak wiadomo nie wszyscy na obecnym forum goszczą a wrażeniami i opiniami warto się dzielić z innymi. Szacun dla panów z elektro-system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek159 19.04.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam. Zgóry przepraszam jeżeli już gdzies było "moje" pytanie ale doszedłem dopiero do 50str. (trochę tego jest). Czy jest dostępne oprogramowanie dla sterownika eCoal pod Linuxa? Aktualnie padł Win i awaryjnie na Ubuntu pracuję. Pozdrawiam Gram kreatywności... Na każdej platformie, na której działa "internet" możesz wszystkimi funkcjami sterownika zarządzać przez esterownik.pl... Czy to Linux, android, Windows, iOs ... co sobie zamarzysz. P.s. Na iOs nie działają wykresy, ale Elektro-System już o tym wie i nad tym pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.04.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Gram kreatywności... Na każdej platformie, na której działa "internet" możesz wszystkimi funkcjami sterownika zarządzać przez http://esterownik.pl... Czy to Linux, android, Windows, iOs ... co sobie zamarzysz. P.s. Na iOs nie działają wykresy, ale Elektro-System już o tym wie i nad tym pracują. Nie znam się ale zacytuję Aplikacja eCoal do poprawnej pracy wymaga: Microsoft .NET Framework w wersji min 2.0 na windzie więc na linuxie zapewne też coś będzie nie tak.Niemniej jednak z eSterownik.pl powinno dać się sterować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek159 19.04.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Jutro rankiem w pracy sprawdzę na serwerze z Linusem Fedora... (jakiś stary chyba jeszcze piątka) i dam znać czy chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek159 19.04.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Nie znam się ale zacytuję Aplikacja eCoal do poprawnej pracy wymaga: Microsoft .NET Framework w wersji min 2.0 na windzie więc na linuxie zapewne też coś będzie nie tak.Niemniej jednak z eSterownik.pl powinno dać się sterować. Tak"Aplikacja eCoal do poprawnej pracy wymaga: Microsoft .NET Framework w wersji min 2.0" Aplikacja... to "program" a dostęp przez serwer "e sterownik.pl" to nie aplikacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 20.04.2011 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Tak"Aplikacja eCoal do poprawnej pracy wymaga: Microsoft .NET Framework w wersji min 2.0" Aplikacja... to "program" a dostęp przez serwer "e sterownik.pl" to nie aplikacja... Pytanie brzmiało tak Czy jest dostępne oprogramowanie dla sterownika eCoal pod Linuxa? Aktualnie padł Win i awaryjnie na Ubuntu pracuję. Wiem co to aplikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 20.04.2011 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Takie programy powinny pójść pod Mono. Jak dla mnie jedyna rzecz, której nie wspiera strona to wgrywanie softu. Nie znam się ale zacytuję Aplikacja eCoal do poprawnej pracy wymaga: Microsoft .NET Framework w wersji min 2.0 na windzie więc na linuxie zapewne też coś będzie nie tak.Niemniej jednak z eSterownik.pl powinno dać się sterować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iven 20.04.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam !...wszystkich użytkowników Brucera i Ecoala. Od dłuższego czasu czytam ten temat , bo sam jestem użytkownikiem tego zestawu od jesieni . Przestudiowałem treśc i doszedłem do "100" strony , ale dalej już nie daję rady , bo już oczy bolą , dlatego pozwólcie ,że pójdę na łatwiznę i zapytam ..otóż jak ustawiacie swoje zestawy (kotły) do grzania tylko CWU.? Obecnie wiadomo jest dośc trudny okres ze względu na dość duże wahania temperatur (noce i poranki dośc chłodne , w dzień natomiast temp. prawie letnie)..jak sobie z tym radzicie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 20.04.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Iven długo milczałeś Swoje C.O. na dzień odcinam zaworem kulowym, bo mam obieg grawitacyjny, po odcięciu C.O. dogrzewane jest tylko cwu. Jeśli masz obieg wymuszony, oddzielne pompy do C.O. cwu i czujnik temperatury to eCoal z automatu sam wszystkim steruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUMO 21.04.2011 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Jak się burner s sprawuje w lecie?Czy potrafi grzać wodę CWU bezproblemowo ?Czy nie wygasa?Proszę o opinie na temat burnera - S latem i zimaCzy sa jakieś problemy z tym palnikiem?Dziękuje i pozdrawiam wszystkich miłośników bruceropodobnych... Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez SUMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 21.04.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Jak się burner s sprawuje w lecie? Czy potrafi grzać wodę CWU bezproblemowo ? Czy nie wygasa? Proszę o opinie na temat burnera - S latem i zima Czy sa jakieś problemy z tym palnikiem? Dziękuje i pozdrawiam wszystkich miłośników bruceropodobnych... Raczej nikt nie użytkuje tego palnika dłużej jak sezon zimowy z racji tego że jest to nowość .Troche możesz poczytać w wątku o Eko Plus ale jak sprawuje się w lecie to ewentualnie po tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.04.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) Raczej nikt nie użytkuje tego palnika dłużej jak sezon zimowy z racji tego że jest to nowość .Troche możesz poczytać w wątku o Eko Plus ale jak sprawuje się w lecie to ewentualnie po tym sezonie Widziałem go w akcji jak byłem w ICHPW w ZABRZU.Mogę z całą pewnością powiedzieć ,że jest lepszy od Brucera a ja z nim w lecie (poza testami ) nie mam problemów. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wertus23 25.04.2011 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Widziałem go w akcji jak byłem w ICHPW w ZABRZU.Mogę z całą pewnością powiedzieć ,że jest lepszy od Brucera a ja z nim w lecie (poza testami ) nie mam problemów. dlaczego burner s jest lepszy od brucera? czy są jakieś znaczące różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markeir 25.04.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam, Jest to moj pierwszy post tak wiec witam wszystkich. Czy istenieje jakis piec 35kW z palnikiem burnera - S i sterowaniem ecoal? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 26.04.2011 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Wie ktoś z szanownych kolegów, jaka jest histereza czujnika pokojowego ? Zrobiło się ciut chłodniej - mimo że temperatura w domu spadła o 1st poniżej zadanej w programatorze, sterownik nie włącza pompy. Musiałem uruchomić pompę ręcznie... chyba nie w tym rzecz Co znowu mam nie tak ? 0,3°C - z obserwacji u siebie Mi to raczej przypomina tryb auto-lato a tam histereza 2°C poniżej zadanej zewnętrznej dopiero przełącza na tryb grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts