darase 01.05.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Verb dołóż zawór kulowy za tym zaworem z kulką, w ten sposób dasz wodę przez samą pompkę, a przed pompką daj zawór zwrotny żeby nie było słychać stukotu tej kulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 01.05.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Verb napisał " Jednym słowem, mam zamykać przepływ przez zawór różnicowy ?" Jeśli nie będzie Ci potrzebny to go zamkniesz, to taka alternatywa, bo grawitacja jest dobra np. w przypadku braku prądu. Chyba że dasz przetwornicę akumulator i np. alternator napędzany siłą wiatru to brak prądu niestraszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 01.05.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 I byś się nudził a tak masz darmową rozrywkę, jak u Was często wyłączają prąd to przetwornica plus akumulator żelowy, bez wiatraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.05.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Obiecałem,że się pochwalę co dołożyłem do deflektora. Tak to wygląda Czy się sprawdzi nie wiem ale myślę,że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 02.05.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Kombinator Czekam na relacje. Najlepsze były by z zimy a tu lato przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 02.05.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Obiecałem,że się pochwalę co dołożyłem do deflektora. Tak to wygląda Czy się sprawdzi nie wiem ale myślę,że tak A co dołożyłeś?... szamot?... jesteś niesamowity:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.05.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 A co dołożyłeś?... szamot?... jesteś niesamowity:no: Nie szamot ale tarczę hamulcową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 02.05.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Nie szamot ale tarczę hamulcową Minertu Ty to jesteś pomysłowy. A co z otworami na mocowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.05.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Minertu Ty to jesteś pomysłowy. A co z otworami na mocowania? Jak to co,są nad deflektorem:) widać na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 02.05.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 fajna - wentylowana:) jak z corolli hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.05.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 fajna - wentylowana:) jak z corolli hehe. Śmiej się śmiej kosztowało mnie to 5 min rozbierania,policz ile kosztuje taki deflektor,nie wiem gdzie zarobisz 200zł za 5 min roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 02.05.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Ja się nie śmieje , pomysł bardzo ciekawy, tylko powiem Ci ze bym nie wpadł na to.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.05.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Ja się nie śmieje , pomysł bardzo ciekawy, tylko powiem Ci ze bym nie wpadł na to.. Spoko,szukałem jakiegoś żelastwa do po testowania ale nic mi do głowy nie przyszło do czasu jak przyszedł czas na wymianę klocków hamulcowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 02.05.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Mam gdzieś z poldusia jeszcze, może by była? Byla chyba ciut większa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.05.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Mam gdzieś z poldusia jeszcze, może by była? Byla chyba ciut większa... Ja byłem u gościa co rozbiera samochody na części i znalazłem taka 30cm ale gościu stwierdził,że jeszcze ja sprzeda i wziąłem mniejszą 27cm. Jak zda egzamin to wyruszę na poszukiwanie jakiejś w lepszym stanie bo ta ma za mało mięsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 03.05.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Ale klops. Właśnie wylazłem z kotłowni. Zamontowałem wymiennik, za pompą CWU dałem zawór zwrotny wg schematu ze strony Ogniwo... odpaliłem i co ? Woda zamiast z kotła lata sobie w obiegu wymiennik - grzejniki Za pompą CO też ma być zawór zwrotny ? Znowu spuszczanie wody i przeróbka ? Co jeszcze trzeba zrobić aby wsio latało jak trzeba ? Aha..mam zawór odcinający za pompą CO, ktoś pisał coś ale nie pamiętam dokładnie... nie mogę go zamknąć, bo przecież pompę zamęczę na śmierć Możesz rzucić schemat jak to masz zrobione? Coś poradzimy abyś nie musiał za każdym razem wody spuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 03.05.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Nie mam zdolności do rysowania, mam zrobione wg gotowca z Ogniwo. Jutro dokładam zawór zwrotny. Czy jest jeszcze coś na co powinienem zwrócić uwagę ? Pisałeś, że połączyłeś elektrycznie pompę CWU z pompą mieszającą. Na pewno nie grozi to uszkodzeniem sterownika ? Ja przełożyłem wtyczkę pompy CWU do gniazdka pompy mieszającej. Przy małym poborze wody problemu nie ma, przy dużym kiepsko.... nie nadąży dogrzewać. Jak masz wg schematu to ok,co do pompy mieszającej niczym to nie grozi jednym kabelkiem połącz fazę CWU i mieszającej w sterowniku.Jak cos to jeszcze foto mam jak to połączyć gdybyś nie znalazł na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 03.05.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Dołożenie zaworu odcinającego za pompą CO załatwi problem ? Obserwowałem co i jak, teraz pompa CO jest włączona na stałe, ale pompa CWU jest chyba za mocna i tak i tak przeciąga Albo ta Alpha jest za słaba ? A może kolektor 2" trzeba zrobić ? Co co łączenia pomp pamiętam, że pisałeś o brązowych kabelkach - zgadza się ? Kurde nie chcę uwalić sterownika i tak mam dość kłopotów. Spokojnie,nic nie uwalisz,wyłącz kocioł na wtyczce i połącz brązowe kabelki z CWU i mieszającej,jak u mnie nic się nie stało to u Ciebie tez nie powinno. Co do pompy CWU jak za mocna to na 1 bieg a CO na 2 lub 3 bieg ,u mnie tez tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 03.05.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Co do zaworów ja mam zwrotne jak na CO tak na CWU i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 04.05.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Chyba zamienię pompy miejscami. Jeszcze tego nie zrobiłeś? Ja tez zamieniłem starszego grundfos,który był na poprzedniej instalacji dałem na CWU a nowszą dałem na CO bo jest oszczędniejsza :)i wszystko śmiga jak ta lala.Rozstaw jest taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts