Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Verb napisał " Jednym słowem, mam zamykać

przepływ przez zawór różnicowy ?" Jeśli nie będzie Ci potrzebny to go zamkniesz, to taka alternatywa, bo grawitacja jest dobra np. w przypadku braku prądu. Chyba że dasz przetwornicę akumulator i np. alternator napędzany siłą wiatru to brak prądu niestraszny :)

Mam gdzieś z poldusia jeszcze, może by była? Byla chyba ciut większa...

Ja byłem u gościa co rozbiera samochody na części i znalazłem taka 30cm ale gościu stwierdził,że jeszcze ja sprzeda :) i wziąłem mniejszą 27cm.

Jak zda egzamin to wyruszę na poszukiwanie jakiejś w lepszym stanie bo ta ma za mało mięsa :)

Ale klops. Właśnie wylazłem z kotłowni.

Zamontowałem wymiennik, za pompą CWU dałem zawór zwrotny wg schematu ze strony Ogniwo... odpaliłem i co ?

Woda zamiast z kotła lata sobie w obiegu wymiennik - grzejniki :( Za pompą CO też ma być zawór zwrotny ?

Znowu spuszczanie wody i przeróbka ? Co jeszcze trzeba zrobić aby wsio latało jak trzeba ?

Aha..mam zawór odcinający za pompą CO, ktoś pisał coś ale nie pamiętam dokładnie... nie mogę go zamknąć, bo przecież pompę zamęczę na śmierć :(

Możesz rzucić schemat jak to masz zrobione? Coś poradzimy abyś nie musiał za każdym razem wody spuszczać :)

Nie mam zdolności do rysowania, mam zrobione wg gotowca z Ogniwo. Jutro dokładam zawór zwrotny. Czy jest jeszcze coś na co powinienem zwrócić uwagę ?

Pisałeś, że połączyłeś elektrycznie pompę CWU z pompą mieszającą. Na pewno nie grozi to uszkodzeniem sterownika ?

Ja przełożyłem wtyczkę pompy CWU do gniazdka pompy mieszającej. Przy małym poborze wody problemu nie ma, przy dużym kiepsko.... nie nadąży dogrzewać.

Jak masz wg schematu to ok,co do pompy mieszającej niczym to nie grozi jednym kabelkiem połącz fazę CWU i mieszającej w sterowniku.Jak cos to jeszcze foto mam jak to połączyć gdybyś nie znalazł na forum.

Dołożenie zaworu odcinającego za pompą CO załatwi problem ?

Obserwowałem co i jak, teraz pompa CO jest włączona na stałe, ale pompa CWU jest chyba za mocna i tak i tak przeciąga :( Albo ta Alpha jest za słaba ? A może kolektor 2" trzeba zrobić ?

Co co łączenia pomp pamiętam, że pisałeś o brązowych kabelkach - zgadza się ? Kurde nie chcę uwalić sterownika i tak mam dość kłopotów.

Spokojnie,nic nie uwalisz,wyłącz kocioł na wtyczce i połącz brązowe kabelki z CWU i mieszającej,jak u mnie nic się nie stało to u Ciebie tez nie powinno.

Co do pompy CWU jak za mocna to na 1 bieg a CO na 2 lub 3 bieg ,u mnie tez tak mam.