Marin75 11.05.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Moze jakiś czujnik by się przydał, chociaż piszczek czasowy. np. po 5 minutach od otwarcia zasobnika by się uaktywniał. Lub też może czujnik tlenku węgla itp. - do przemyślenia przez twórców eCoala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.05.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Moze jakiś czujnik by się przydał, chociaż piszczek czasowy. np. po 5 minutach od otwarcia zasobnika by się uaktywniał. Lub też może czujnik tlenku węgla itp. - do przemyślenia przez twórców eCoala ? Czujnik CO to do poważnego przemyślenia przez KAŻDEGO użytkownika kotła na węgiel ! Mój już mi ze 2 razy "przypomniał" o niedomkniętym zasobniku. Najlepiej z zasilaniem bateryjnym - gdy bateria się kończy zaczyna "pikać". Warto wydać te 70 zł i mieć "anioła stróża od CO" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 11.05.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Jeżeli mogę się odezwać. Na zachodzie wymagane jest, aby przy otwarciu klapy kosza zatrzymał się podajnik i nadmuch.Może warto powalczyć, aby podobne wymogi obowiązywały w Polsce? Zwiększy to trochę koszt wykonania kotła, ale jak wymóg będzie dla wszystkich, to chyba będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 11.05.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Że też na to nie wpadłem ! Krańcówka odcinająca zasilanie sterownika załatwi sprawę Dzięki Na sterowniku jest dodatkowo alarm zewnętrzny. Może łaskawość twórców pozwoli przerobić ten alarm na taką krańcówkę. Wystarczył by limit czasu otwarcia klapy. Nawet gdyby to było 20 min nie wyrządziło by takich szkód jak u mnie. Myślę że jest to najekonomiczniejszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 11.05.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 (edytowane) Jest coś takiego ? Hmm... przeoczyłem. Jak to niby ma działać ? Napisz do nich, może wezmą to pod uwagę.. choć młyny tam mielą wolno Napisałem. Doszło mi jeszcze na myśl sprzęgnięcie otwarcia drzwiczek z załadunkiem węgla o czym im też napisałem. Oczywiście z potwierdzeniem na panelu. Czasem się tylko zagląda. O alarmie zewnętrznym piszą że dodali w wersji 0.0.2.0. Edytowane 11 Maja 2011 przez krzy27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.05.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 mi zaczeła pikać.... o 4 rano, poł domu się obudzilo, a to, bateria się rozladowywała Do nich trzeba kupować porządne baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elezibi 13.05.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Jak wyżej https://esterownik.pl/forum pozdrawiam elezibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.05.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 (edytowane) Panowie,dziś zmieniłem koronę,którą dostałem od ICHPWwZ bez nacięć,nie chcę zapeszać ale osiągnąłem wynik możliwe,że lepszy jak na Burnerze-S. Jeszcze dziś zmienię wersję KW dla eco i wgram dla eco plus .Jeżeli potwierdzą się moje przypuszczenia to może być powrót do Brucera. Niemniej jednak jeszcze nic nie jest pewnego. Skonsultuję to z Panem Zawijanem.Zobaczymy co będzie do rana.Na razie jest więcej niż lepiej Możliwe,że będzie z tego klapa ale ja się nie poddaję tak łatwo Na Brucerze uzyskałem to co na Burnerze-S. Edytowane 14 Maja 2011 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.05.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Dali Ci też całą aparaturę pomiarową ? Bez przesady,opisuję to co widzę wzrokowo i to czego oczekiwałem.Uzyskałem jak na razie,zobaczymy co będzie rano. Jestem optymista i chyba będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wertus23 14.05.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Panowie,dziś zmieniłem koronę,którą dostałem od ICHPWwZ bez nacięć,nie chcę zapeszać ale osiągnąłem wynik możliwe,że lepszy jak na Burnerze-S. A jak dokładnie wygląda ta korona? Jakieś zdjęcia? Kupiłem właśnie piec z brucerem i ecoalem, Kotstal Z Działdowa. Stoi on jeszcze w hurtowni. Nie wiem jak dokładnie wygląda korona w tym piecu. Czy ten instytut z Zabrza wymienia korony każdemu? Jest na to jakaś procedura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.05.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 A jak dokładnie wygląda ta korona? Jakieś zdjęcia? Kupiłem właśnie piec z brucerem i ecoalem, Kotstal Z Działdowa. Stoi on jeszcze w hurtowni. Nie wiem jak dokładnie wygląda korona w tym piecu. Czy ten instytut z Zabrza wymienia korony każdemu? Jest na to jakaś procedura? No niestety nie wymienia.Jedynie producent.Instytut to Instytut a producent to producent. Niemniej jednak nie świadczy to o tym,ze twój kocioł nie będzie działał jak ma. Ja jestem ,że tak powiem testerem wszystkiego co się da co nie znaczy ,że twój kocioł jest bee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wertus23 14.05.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Czy spala drewno na ruszcie awaryjnym w czasie lata, do podgrzewania wody cwu? Chcę zrobić instalację na 3 pompy. Czy pompa cwu nie będzie przeszkadzać? Czy trzeba włączyć sterownik w tryb automatyczny? Chciałbym tego uniknąć? Czy ktoś może wyjaśnić mi jak spalać drewno w tym kotle. Oczywiście chcę ten piec użytkować zimą w pełnym automacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.05.2011 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Czy spala drewno na ruszcie awaryjnym w czasie lata, do podgrzewania wody cwu? Chcę zrobić instalację na 3 pompy. Czy pompa cwu nie będzie przeszkadzać? Czy trzeba włączyć sterownik w tryb automatyczny? Chciałbym tego uniknąć? Czy ktoś może wyjaśnić mi jak spalać drewno w tym kotle. Oczywiście chcę ten piec użytkować zimą w pełnym automacie. Oczywiście,że możesz spalać drewno ale nie zapomnij zdemontować czujnik temp spalin.Możesz spalać z otwartymi drzwiczkami wykorzystując ciąg kominowy albo w trybie ręcznym z użyciem dmuchawy oraz pompy CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.05.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Co o tym sądzicie? Tak to wygląda po zmianie korony paleniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.05.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Ładnie, ładnie.... mam nadzieję, że pokażesz co i jak tam wymyśliłeś Nic specjalnego. Dodam,że piec 25kw pracuje w wersji 15kw,wieczorem zmienię jeszcze na 16kw z eco plusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 15.05.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Minertu nie wiesz czemu nie mogę się zarejestrować na to nowe forum? Wyskakuje jakiś błąd przy wysyłaniu wiadomości a z drugiej strony pisze ze to konto już istnieje ,a nie jest aktywowane. Na pocztę nic nie przyszło - żaden link aktywacyjny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.05.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Minertu nie wiesz czemu nie mogę się zarejestrować na to nowe forum? Wyskakuje jakiś błąd przy wysyłaniu wiadomości a z drugiej strony pisze ze to konto już istnieje ,a nie jest aktywowane. Na pocztę nic nie przyszło - żaden link aktywacyjny.... A to nie wiem,zarejestruj sie na eSterownik i jak się zalogujesz to normalnie wejdziesz.Inaczej ,jak jesteś zarejestrowany na eSterownik to się zaloguj i wejdź na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.05.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Mam dokładnie to samo:] Może to forum tylko dla tych, którzy udostępniaja sterowniki online ? Chyba tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 15.05.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 (edytowane) Chyba tak. dziwne-myślałem ze dla użytkowników eCoala? Ja np nie mam modemu wiec nie udostępniam ,ale czuje się w tym wypadku dyskryminowany:) Minertu zarzuć tam temat na forum jak możesz..? Edytowane 15 Maja 2011 przez jack18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.05.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 dziwne-myślałem ze dla użytkowników eCoala? Ja np nie mam modemu wiec nie udostępniam ,ale czuje się w tym wypadku dyskryminowany:) Minertu zarzuć tam temat na forum jak możesz..? Zobaczymy co da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts