minertu 29.05.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 No następnym razem to chyba musimy się umówić na spotkanie poza instytutem żeby sprawdzić na jakiej mocy pracuje pana palnik. To jaki jest termin spotkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 30.05.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 "...żeby sprawdzić na jakiej mocy pracuje pana palnik." Jeśli pod pojęciem "palnik" uważa Kolega łepetynę, to odpowiadam: <0; 100> Jeśli chodzi zaś o paliwa, to dysponując maszynką z obiegiem Otto preferuję jazdę na gazie. Oczywiście LPG. Ogrzewają mnie natomiast (zdalnie) palnikami gazowymi na gaz ziemny przystosowanymi. Jak się już zapewne Szanowny Kolega domyśla: preferuję mniejsze moce, bo przedobrzyć z mocą łatwo, tyle, że skutki smutniejsze. Dlatego zajmuję się małymi palnikami (do 50kW) To tyle na dzisiaj w temacie palnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1410 31.05.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Szuflada faktycznie mogłaby być szersza, ale drzwiczki nie puszczają Co to za eko jeśli można wiedzieć ? Eko jest podobno z kopalni Chwałowice. Kupiłem na jednym z lokalnych składów po poleceniu przez osobę z rodziny. Jak się te 150 kg spali poszukam może czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1410 31.05.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 re: 1410 "To co mnie zdenerwowało to popielnik. Mały, a dodatkowo i tak część spadającego popiołu znajduje się poza nim. Zauważyłem też, że mój eko-groszek chyba nie spala się dokładnie, zostaje trochę grudek, spieków? Piszesz o jakiś grudkach. Jeśli możesz, to określ to dokładniej. Jak wyglądają? matowe, o silnie rozwiniętej powierzchni i łatwe w rozdrobnieniu? to skutek naturalnego puchnięcia niektórych węgli. Struktura jest silnie porowata, cząstki palne wypalone, a szkielet to części mineralne popiołu. Ważnym jest, aby w popiołach znajdowało się jak najmniej niespalonych części palnych. Pozdrawiam zawijan_2 O to to... matowe, o silnie rozwiniętej powierzchni i łatwe w rozdrobnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 01.06.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 re: 1410 Szanowny Kolego To co miałeś w rękach to szkielet mineralny pozostały po wypaleniu części palnych z bryłek węgla.Tak wyglądają popioły retortowe po węglach tzw. gazujących. Rozgrzewając się puchną, pękają i zwiększają nieco swoją objętość.Cząstki palne wypalają się, a "popcorn" zostaje.Ważne, że wykorzystujesz praktycznie to co w węglu dobrego. szkielecik choć objętościowo znaczny, to ani ciężki, ani finansowo nadmiernie stratny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.06.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Panowie jakie wychodzi wam spalanie na 24h w trybie letnim tylko do CWU ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 02.06.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Minertu napiszę jak spalę 100kg eko czeskiego, jeszcze trochę zostało, myślę że wystarczy na ok. miesiąc. Na drugi raz kupię lepszy eko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.06.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Minertu napiszę jak spalę 100kg eko czeskiego, jeszcze trochę zostało, myślę że wystarczy na ok. miesiąc. Na drugi raz kupię lepszy eko. Przecież to się da policzyć ile minut na 1kg węgla wychodzi. Mi wychodzi jakieś 2,6kg/24h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 02.06.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Taki dokładny nie jestem, wsypałem 100kg i czekam aż zobaczę ślimaka. Tobie na miesiąc wychodzi 78kg. Całkiem przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.06.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Taki dokładny nie jestem, wsypałem 100kg i czekam aż zobaczę ślimaka. Tobie na miesiąc wychodzi 78kg. Całkiem przyzwoicie. Myślę,że to zaleta nowej korony dlatego pytam jak wychodzi spalanie dobowe u innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 02.06.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Unowocześniłeś jak zwykle Ostatnio widziałem pracę Twojej dmuchawy na 100% mocy. Kolejny eksperyment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.06.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Unowocześniłeś jak zwykle Ostatnio widziałem pracę Twojej dmuchawy na 100% mocy. Kolejny eksperyment? Cały czas coś tam eksperymentuję ale biorąc pod uwagę wysoką jakość paliwa ciężko zejść z temp CO na podtrzymaniu,za krótki czas podtrzymania 90min to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.06.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Przecież to się da policzyć ile minut na 1kg węgla wychodzi. Mi wychodzi jakieś 2,6kg/24h. Nie warzę i nie liczę ale myślę że wychodzi mi podobnie. Jak kocioł pracował jeszcze na Brulim, wyliczył mi następny zasyp na 6 czerwca. Zasypywałem 6 maja ale jeszcze wtedy kilka razy na parę godzin w nocy czujnik pogodowy załączył mi pompę CO. Obecnie kocioł pracuje na Cobrze i jeszcze nie dosypywałem. Wczoraj byłem zobaczyć ile jeszcze jest węgla. Tak około 1/3 zasobnika jest, może trochę mniej ale myślę że jeszcze ze dwa tygodnie wystarczy spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.06.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Chwałowicki eko jest bardzo dobry, nad nim Pieklorz bytomski. Pod nim długo długo nic a potem retopal . Nie doceniasz Jaret Plus - a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrzik 02.06.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Mi wychodzi 14minut czas podajnika na doba to w przeliczeniu na kg to podobny wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cetrab 03.06.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 (edytowane) zasypałem 140kg 23 V a przewidywany koniec jest na 6 VIIwychodzi 3,18 kg na 24h Edytowane 28 Lipca 2011 przez cetrab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 03.06.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 miedzy innymi moje przebojehttp://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/9544-antracyt-jak-palic/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.06.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 No verb aż się wierzyć nie chce. Kiedy bym nie zadzwonił panowie zawsze chętnie i wyczerpująco odpowiadają na pytania i udzielają porad. Na pytania mailowe także błyskawicznie otrzymuję odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.06.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Verb napisał "Prawie miesiąc temu zgłosiłem problem z zapadaniem się temperatury powrotu w trybie "Lato"." Temperatura się zapada? To ciekawe , pod ziemię? Trzeba górnika Nie dziwię się że każą czekać "upierdliwcowi" , napisz krótki programik np. w C++ na tabliczkę mnożenia to pogadamy o serwisie sterownika który działa. Na myśl przychodzi bajka o rybaku i złotej rybce. Verb grasz rolę żony rybaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.06.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Verb nie obrażaj się zaraz,dałem tam dwie buźki z "łokiem" przymkniętym na znak że żartuję. Może źle zinterpretowałem wyraz "zapada" Też mam sterownik eCoal i jest git, wszystko cyka , jak ktoś szuka to zawsze coś znajdzie, a Ty jesteś wielki biedak zawiedziony bo czekasz miesiąc i tylko Minertu Cię rozumie, na moje trochę przesadzasz. Przesadzasz drzewka P.S. Minertu Zosia jeszcze działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts