Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sezon letni grzania tylko Cwu z jednodniowym wyjątkiem zacząłem od 21maja, przez 50dni spaliłem 100kg eko czeskiego i 100kg eko kiepskiego. Ilość popiołu identyczna pełne 20l wiaderka.

Nie narzekaj, średnio 4kg/dobę. Ludziska spalają po 8,9. Myślą że jak się pisze o 2,5 czy 3kg to tylko przechwałki.

Korzystasz ze stref czasowych ?

• 2 weeks później...
Grono, właśnie przeglądam stronkę esterownik. I zauważyłem u przeważającej większości użytkowników ecoala wersję softu 0.2.7.5. W zakładce wsparcie widzę jednak wersję 0.0.2.4. U mnie kociołek nie pracuje od 2 m-cy stąd mniejsze zainteresowanie w temacie. Napiszcie skąd wziąć nowszy soft. No chyba, że coś mylę. Pozdrawiam.

Grono, właśnie przeglądam stronkę esterownik. I zauważyłem u przeważającej większości użytkowników ecoala wersję softu 0.2.7.5. W zakładce wsparcie widzę jednak wersję 0.0.2.4. U mnie kociołek nie pracuje od 2 m-cy stąd mniejsze zainteresowanie w temacie. Napiszcie skąd wziąć nowszy soft. No chyba, że coś mylę. Pozdrawiam.

z forum

tu http://esterownik.pl/forum/posty,33/-oprogramowanie-wersje-testowe-

ale to wersja testowa (może zawierać błędy)

pozdrawiam

elezibi

re: cetrab

1. skąd wiesz, że to co masz to antracyt?

2. jeśli go masz, to pamiętaj, że to taki naturalny odpowiednik koksu, tyle, że nie ma rozwiniętej powierzchni

3. antracyt zawiera śladowe ilości gazów, więc zapalenie go oraz prowadzenie wymaga specyficznego środowiska

4. jeśli już toto masz, to mieszaj go z paliwami silnie gazowymi (węgle energetyczne)

Pozdrawiam zawijan_2

Witam

Kupiłem kocioł z brucerem i ecoalem. Po przeczytaniu całego tematu od razu zainteresowałem się jak wygląda korona. Szczeliny pionowe są po całym obwodzie (na wszystkich bokach). Taka sama sytuacja jest z otworami, które są nad szczelinami. I tu pytanie: czy mam podejrzewać, że będą kłopoty ze spalaniem, tj. spalanie paliwa w części korony bliższej podajnika? Dom mam 200m2, przez kilka lat połowa (czyli piętro-poddasze) będzie grzana aby utrzymać ok. 14 - 15 st.C.

Nominalna moc kotła to 17kW, rozpiętość mocy to 8 - 20 kW.