Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

Fajny wykład, kolejny profesor? ;)

Nie rozumiem twojej ironii. Gość przedstawił ogólną sytuację i tendencje ludzi. W szczegółowych przypadkach wychodzi to zaskakująco różnie. Bogaci potrafią inwestować jak ci nie mający pieniędzy i na odwrót. Natomiast twój komentarz bulwersuje niedojrzałością intelektualną. Internet skupia różnie wykształconych ludzi a to co możemy zobaczyć i ocenić to jedynie litery. Nikt tu nie afiszuje się zdobytymi medalami i dyplomami. Kto może to pomaga. I w tym rzecz. Tak powinno być.

Więc dobrze Ci radzę. Mniej więcej rozsądku przed opublikowaniem swoich myśli w formie tekstu.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Musisz wybaczyć koledze darase, on już taki jest, jak pobędziesz tutaj dłużej przyzwyczaisz się.

Lubi pożartować, trochę ironii ale nie taki zły facet.

Co do panów z E-S to naprawdę fajni goście. Miałem przyjemność poznać ich osobiście.

Często rozmawiam z panem Edwardem i chociaż czasem bardzo zajęty to zawsze znajdzie kilka minut na rozmowę. Jeśli nie może w danej chwili to przeprasza ale zawsze oddzwania jak tylko ma możliwość.

Może nie profesor ale po czterech latach twardej praktyki na własnej budowie spokojnie licencjat. Przed zakupem kotła rozmawiałem ze znajomymi, którzy już mieszkają i opowiadali o swoich doświadczeniach z kotłami. Ogladałem, słuchałem, porównywałem i na tej podstawie jeden "Mercedes" odpadł, a drugiego odradził mi sam sprzedawca. Jeżeli nabiorę doświadczenia w eksploatacji swojego kociołka, też nie będe ukrywał swojej opinii (pozytywnej albo negatywnej), a na jej podstawie ktoś kolejny dokona swojego wyboru. Będzie okazja bezpośrednio zweryfikować ich doświadczenia z moimi.

Zakupy przez internet dają możliwość pominiecia hurtowni i instalatorów, bo niektórzy producenici za pomocą prowizji i bezpłatnych gratisów skutecznie spacyfikowali pewien obszar, tak że można kupic tylkko jedna markę.

Rozumiem że chodzi o ten post. Slaveta zrozumiał mnie tu. Użyłem tego sformułowania opisowo. Ty jesteś narwańcem. Łatwo Cię zdenerwować. Zbyt łatwo. Może Cię to zgubić. Wyprowadzić w pole nim się zorientujesz o co chodzi. Nie sądzę że to Twoja złośliwość i nie przekreślam Cię. Jednak zwracam uwagę. To wszystko.

Karoka65 masz racje jednak żarty muszą mieć smaczek. Inaczej nie śmieszą.

Obecnie dzięki sieci nie ma problemu z monopolem. Wchodzę i wybieram to co chce a za tydzień towar jest na palecie przed domem. Jeżeli będzie kicha, kilku znajomych, którzy przyjadą obejrzeć lub na priv. spytają o doświadczenia - nie wybierze tego producenta, podobnie jak ja nie wybrałem reklamowanego "Mercedesa w śród kotłów", bo ktoś wcześniej za tą jakość zapłacił i zweryfikował swój zakup w praktyce.

Nie ma się za co obrażać. Masz prawo do swoich doświadczeń i swojego punktu widzenia i ja to szanuje. Teorię zawsze najlepiej zweryfikuje praktyka, a ta czasami płata figle i właśnie w tym kontekscie odebrałem Twoją odpowiedź. Jak poradzi sobie z tym E-S będziemy mieli okazje obaj sie przekonać, czego sobie i Tobię życzę

Pzdr

Regut ja miałem towar w ciągu 2 dni, miał być w ciągu 24h ale dostałem przeprosiny i 100zł za zwłokę :) Jestem człekiem nie zdecydowanym i jeśli już coś wybiorę to musi być. Piec masz opał masz to czas na zimę ;)

I to jest plus bo dzięki sieci, otwarcie lub na priv. siedząc setki kilometrów od siebie możemy na bieżąco wymienić swoje doświadczenia. I to jest najlepsza weryfikacja Pozdrawiam Cię i czekamy na zimę

I to jest plus bo dzięki sieci, otwarcie lub na priv. siedząc setki kilometrów od siebie możemy na bieżąco wymienić swoje doświadczenia. I to jest najlepsza weryfikacja Pozdrawiam Cię i czekamy na zimę

To prawda internet i to forum to kopalnia wiedzy w szczególności dla początkujących ale ci z większym doświadczeniem mogą również wymienić się doświadczeniem.

A zima jeszcze Ci się znudzi hehe.

Nikt nie rodzi się od razu mądry, a forum to jeden ze sposobów nauki tym bardziej, że naprawdę jest od kogo. Co do zimy to mam nadzieję, że będzie krótsza niż poprzednia. Przed 2 tygodniami chłopaki skończyli mi hydraulikę także mam piec, podłogówkę, dwie tony węgla i nie zawaham się ich użyć ;)

Nikt nie rodzi się od razu mądry, a forum to jeden ze sposobów nauki tym bardziej, że naprawdę jest od kogo. Co do zimy to mam nadzieję, że będzie krótsza niż poprzednia. Przed 2 tygodniami chłopaki skończyli mi hydraulikę także mam piec, podłogówkę, dwie tony węgla i nie zawaham się ich użyć ;)

No to powodzenia,tylko mam obawy czy te 2 tony wystarczą :)

Na forum pisali, że na nowym sofcie sterownikow OE+ potrafi czerpać neregię z dolnego źródła:-), prawie jak PC.:p Trzeba tylk mieć dolne źródło, kupić dodatkową pompkę i wpiąć to w instalacje, to ma być takie antidotum na spadek sprawności, przy niskich mocach pracy kotła ;). PC wysiada :wiggle:

A tak na poważnie to budję już 4 i w tym roku na przeprowadzkę się nie zapowiada.:no:. W domu będzie utrzymywana dodatnia temperatura bo instalacje jesty pod wodą, a w zimię chcę troszke podłubać wewnątrz.

Pzdr