krzy27 23.09.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Fajny wykład, kolejny profesor? Nie rozumiem twojej ironii. Gość przedstawił ogólną sytuację i tendencje ludzi. W szczegółowych przypadkach wychodzi to zaskakująco różnie. Bogaci potrafią inwestować jak ci nie mający pieniędzy i na odwrót. Natomiast twój komentarz bulwersuje niedojrzałością intelektualną. Internet skupia różnie wykształconych ludzi a to co możemy zobaczyć i ocenić to jedynie litery. Nikt tu nie afiszuje się zdobytymi medalami i dyplomami. Kto może to pomaga. I w tym rzecz. Tak powinno być. Więc dobrze Ci radzę. Mniej więcej rozsądku przed opublikowaniem swoich myśli w formie tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.09.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 przyganiał kocioł garnkowi? kto napisał do kolegi żeby włączył myślenie, to zrób to sam jeśli czegoś nie rozumiesz to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 23.09.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Musisz wybaczyć koledze darase, on już taki jest, jak pobędziesz tutaj dłużej przyzwyczaisz się.Lubi pożartować, trochę ironii ale nie taki zły facet.Co do panów z E-S to naprawdę fajni goście. Miałem przyjemność poznać ich osobiście.Często rozmawiam z panem Edwardem i chociaż czasem bardzo zajęty to zawsze znajdzie kilka minut na rozmowę. Jeśli nie może w danej chwili to przeprasza ale zawsze oddzwania jak tylko ma możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 23.09.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Może nie profesor ale po czterech latach twardej praktyki na własnej budowie spokojnie licencjat. Przed zakupem kotła rozmawiałem ze znajomymi, którzy już mieszkają i opowiadali o swoich doświadczeniach z kotłami. Ogladałem, słuchałem, porównywałem i na tej podstawie jeden "Mercedes" odpadł, a drugiego odradził mi sam sprzedawca. Jeżeli nabiorę doświadczenia w eksploatacji swojego kociołka, też nie będe ukrywał swojej opinii (pozytywnej albo negatywnej), a na jej podstawie ktoś kolejny dokona swojego wyboru. Będzie okazja bezpośrednio zweryfikować ich doświadczenia z moimi. Zakupy przez internet dają możliwość pominiecia hurtowni i instalatorów, bo niektórzy producenici za pomocą prowizji i bezpłatnych gratisów skutecznie spacyfikowali pewien obszar, tak że można kupic tylkko jedna markę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 23.09.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Rozumiem że chodzi o ten post. Slaveta zrozumiał mnie tu. Użyłem tego sformułowania opisowo. Ty jesteś narwańcem. Łatwo Cię zdenerwować. Zbyt łatwo. Może Cię to zgubić. Wyprowadzić w pole nim się zorientujesz o co chodzi. Nie sądzę że to Twoja złośliwość i nie przekreślam Cię. Jednak zwracam uwagę. To wszystko.Karoka65 masz racje jednak żarty muszą mieć smaczek. Inaczej nie śmieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.09.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Regut dobrze prawisz i cieszę się, że się nie obraziłeś bo to nie było moim zamiarem. Krzy źle zinterpretował mój wpis lub celowo bo wcześniej ująłem się za kolegą. Swoją postawę jedynie można uzupełnić buźką a taka oznacza żart dla nie wtajemniczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.09.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Krzy może w szachy zagramy? to taka spokojna gra, zobaczysz jaki ze mnie narwaniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 23.09.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 (edytowane) OK Cieplutkiej nocki życzę edit: Nie sądziłem że dasz drugą odpowiedź nim skończe swoją odpowiedź. Edytowane 23 Września 2011 przez krzy27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 23.09.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Obecnie dzięki sieci nie ma problemu z monopolem. Wchodzę i wybieram to co chce a za tydzień towar jest na palecie przed domem. Jeżeli będzie kicha, kilku znajomych, którzy przyjadą obejrzeć lub na priv. spytają o doświadczenia - nie wybierze tego producenta, podobnie jak ja nie wybrałem reklamowanego "Mercedesa w śród kotłów", bo ktoś wcześniej za tą jakość zapłacił i zweryfikował swój zakup w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.09.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Wzajemnie, dobrych snów. Tylko bez buziaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.09.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Regut ja miałem towar w ciągu 2 dni, miał być w ciągu 24h ale dostałem przeprosiny i 100zł za zwłokę Jestem człekiem nie zdecydowanym i jeśli już coś wybiorę to musi być. Piec masz opał masz to czas na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.09.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 (edytowane) Krzy zgodziłeś się na grę w szachy to super, kiedy Ci pasuje to pykniemy partyjkę. Dziennie gram ok. 5 partii. PS przegrany stawia piwo Karaoce bo to też porządny gość Edytowane 23 Września 2011 przez darase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 23.09.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Ubiegłeś mnie z szachami. Myślałem że dopisek wystarczy. Szachy to niebezpieczny sport można konia stracić.A tak na poważnie to dawno nie grałem nie potrzebuje kompromitacji. Ale chyba schodzimy z tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 23.09.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Nie ma się za co obrażać. Masz prawo do swoich doświadczeń i swojego punktu widzenia i ja to szanuje. Teorię zawsze najlepiej zweryfikuje praktyka, a ta czasami płata figle i właśnie w tym kontekscie odebrałem Twoją odpowiedź. Jak poradzi sobie z tym E-S będziemy mieli okazje obaj sie przekonać, czego sobie i Tobię życzęPzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 23.09.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Regut ja miałem towar w ciągu 2 dni, miał być w ciągu 24h ale dostałem przeprosiny i 100zł za zwłokę Jestem człekiem nie zdecydowanym i jeśli już coś wybiorę to musi być. Piec masz opał masz to czas na zimę I to jest plus bo dzięki sieci, otwarcie lub na priv. siedząc setki kilometrów od siebie możemy na bieżąco wymienić swoje doświadczenia. I to jest najlepsza weryfikacja Pozdrawiam Cię i czekamy na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.09.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Również pozdrawiam. Dobrej i spokojnej. Pora na szachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 24.09.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 I to jest plus bo dzięki sieci, otwarcie lub na priv. siedząc setki kilometrów od siebie możemy na bieżąco wymienić swoje doświadczenia. I to jest najlepsza weryfikacja Pozdrawiam Cię i czekamy na zimę To prawda internet i to forum to kopalnia wiedzy w szczególności dla początkujących ale ci z większym doświadczeniem mogą również wymienić się doświadczeniem. A zima jeszcze Ci się znudzi hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 24.09.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Nikt nie rodzi się od razu mądry, a forum to jeden ze sposobów nauki tym bardziej, że naprawdę jest od kogo. Co do zimy to mam nadzieję, że będzie krótsza niż poprzednia. Przed 2 tygodniami chłopaki skończyli mi hydraulikę także mam piec, podłogówkę, dwie tony węgla i nie zawaham się ich użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.09.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Nikt nie rodzi się od razu mądry, a forum to jeden ze sposobów nauki tym bardziej, że naprawdę jest od kogo. Co do zimy to mam nadzieję, że będzie krótsza niż poprzednia. Przed 2 tygodniami chłopaki skończyli mi hydraulikę także mam piec, podłogówkę, dwie tony węgla i nie zawaham się ich użyć No to powodzenia,tylko mam obawy czy te 2 tony wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 24.09.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Na forum pisali, że na nowym sofcie sterownikow OE+ potrafi czerpać neregię z dolnego źródła:-), prawie jak PC. Trzeba tylk mieć dolne źródło, kupić dodatkową pompkę i wpiąć to w instalacje, to ma być takie antidotum na spadek sprawności, przy niskich mocach pracy kotła . PC wysiada A tak na poważnie to budję już 4 i w tym roku na przeprowadzkę się nie zapowiada.. W domu będzie utrzymywana dodatnia temperatura bo instalacje jesty pod wodą, a w zimię chcę troszke podłubać wewnątrz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts