Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W nowszych softach nastąpiło rozdzielenie programatorów pogodowego i temp wewn. Mogą one pracować niezależnie od siebie. Ja mam tak przynajmniej u siebie. Piecem steruje programator pogodowy, jednocześnie w kotłowni podłączony na razie czujnik temp wewn, na którym ustawiłem bardzo niską temp dzienną. Dzięki temu rozwiązaniu mam możliwość wyboru sposobu pracy pompy CO. Ustawiłem ją na pracę cykliczną wg ustawień 22 minuty pracy - 8 minut postoju. Na razie obserwuję - nie jest źle.

W sobotę po raz pierwszy miałem okazję uszczelniać koronę swojego brucera. Skorzystałem z okazji i oglądnąłem palnik dokładnie. Oczywiście zaraz zwróciłem uwagę na otwory. U mnie są wszystkie w całości zaślepione(zaspawane). Na co zwróciłem uwagę to fakt, iż przy tych starszych brucerach na koronie powinna być strzałeczka wskazująca kierunek montażu korony. U mnie jej nie ma, jest za to od dołu po jednej stronie wcięcie w postaci rowka, które również uniemożliwi niewprawnym nieprawidłowy montaż palnika.

1410 raczej nie, wg. mnie sterownik liczy czas pracy ślimaka i na tej podstawie powiadamia o końcu opału, jeśli słabszy opał a na dworze ziąb to szybki koniec zasobnika. U mnie mieści się 160kg tańszego eko. W tamtym roku lepszego weszło 167kg. Mam zważone wiaderko 15l od farby w którym mieści się 10kg suchego eko, jak widać eko jest lżejszy od wody.

Minertu nie wiesz co może być powodem nie sczytywania przez program wykresów z karty pamięci? Pojawia się komunikat czas oczekiwania został przekroczony...Następna sprawa ze bezpośrednio z programu nie mogę zrobić aktualizacji softu sterownika. Musze ściągnąć ster na dysk i go odpalić, inaczej program go nie pobiera. Wszystko zaczęło się po formacie kompa i zmianie z xp na win7. Czy to może być brak jakichś sterowników, czy coś całkowicie innego? wszystkie inne parametry da się przestawić ,tzn temp i inne ustawienia sterownika...Moze komp po prostu zbyt wolny jest ? To by oznaczało przeprosiny z xp bo ten komp ma wyjście rs ... Edytowane przez jack18

Minertu nie wiesz co może być powodem nie sczytywania przez program wykresów z karty pamięci? Pojawia się komunikat czas oczekiwania został przekroczony...Następna sprawa ze bezpośrednio z programu nie mogę zrobić aktualizacji softu sterownika. Musze ściągnąć ster na dysk i go odpalić, inaczej program go nie pobiera. Wszystko zaczęło się po formacie kompa i zmianie z xp na win7. Czy to może być brak jakichś sterowników, czy coś całkowicie innego? wszystkie inne parametry da się przestawić ,tzn temp i inne ustawienia sterownika...Moze komp po prostu zbyt wolny jest ? To by oznaczało przeprosiny z xp bo ten komp ma wyjście rs ...

Hej podobne problemy robiła mi Vista. A ja częściej na Ubuntu niż na jakimś win. PrzemekP na forum esterownik doradził mi XP na virtualnej maszynie i jest w porządku. Może spróbuj tak u siebie.

Edytowane przez krzy27

Minertu nie wiesz co może być powodem nie sczytywania przez program wykresów z karty pamięci? Pojawia się komunikat czas oczekiwania został przekroczony...Następna sprawa ze bezpośrednio z programu nie mogę zrobić aktualizacji softu sterownika. Musze ściągnąć ster na dysk i go odpalić, inaczej program go nie pobiera. Wszystko zaczęło się po formacie kompa i zmianie z xp na win7. Czy to może być brak jakichś sterowników, czy coś całkowicie innego? wszystkie inne parametry da się przestawić ,tzn temp i inne ustawienia sterownika...Moze komp po prostu zbyt wolny jest ? To by oznaczało przeprosiny z xp bo ten komp ma wyjście rs ...

Obecnie pobierasz z strony eCoala aktualizator sterownika i jego odpalasz ,nie jak dotychczas przez program na PC.

Warunek,upewnij sie,ze program na PC ma aktywny port com i zamknij program,reszta z aktualizatora.

Obecnie pobierasz z strony eCoala aktualizator sterownika i jego odpalasz ,nie jak dotychczas przez program na PC.

Warunek,upewnij sie,ze program na PC ma aktywny port com i zamknij program,reszta z aktualizatora.

A no widzisz co do aktualizacji to nie wiedziałem ze teraz tak jest, wiec tu by było ok. Tylko co dalej z tym nie wczytywaniem wkresow? Port jest aktywny i wszystko inne działa.

A no widzisz co do aktualizacji to nie wiedziałem ze teraz tak jest, wiec tu by było ok. Tylko co dalej z tym nie wczytywaniem wkresow? Port jest aktywny i wszystko inne działa.

Nie wiem czy to pomoże,skopiuj sobie z karty wszystko na PC przez czytnik kart.Później zrób format tej karty i ponownie wklej na nią skopiowane pliki jakie były na tej karcie.

Lipa bo kopalem trochę i nic nie mogę znaleźć. A win 7 przy instalacji go nie znalazł...Ale piszą tez niektórzy, ze to gniazdo sterownika nie potrzebuje wiec już sam nie wiem?

Zalezy od przejsciowki, zalezy od systemu. XP na przejsciowce polecanej przez ES dziala bez sterownikow. Ten sam XP na innym kablu, ktory wykorzystywalem wczesniej potrzebowal ich.

Tylko co dalej z tym nie wczytywaniem wkresow? Port jest aktywny i wszystko inne działa.

Zastanawiam sie czy to jednak nie jest blad softu. Mam identyczny problem na XP na koncie administracyjnym. Co ciekawe na koncie z ograniczeniami wszystko hula bezblednie ???