chochla72 03.11.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Brakuje okien trzyszybowych i rekuperatora z GWC Tylko czy taka inwestycja ma sens ekonomiczny. Kwestia indywidualna. Zalezy glownie czym grzejesz (mowie o reku). Chodzi o komfort i jak to ktos powiedzial "brak pizgania zimnem po plecach". Moge to tylko potwierdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 03.11.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Ciekawe porównania .. A ja z innej beczki. A Wam ile sie popiolu generuje? Wiem, wiem, wszystko od wegla zalezy, ale tak z ciekawosci czy trafilem na wyjatkowo 'zapopielony' groszek czy to regula jest, bo jak tak dalej pojdzie to pod koniec zimy bede mial kopiec Kraka przed wjazdem na dzialke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.11.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Chochla mam dwa gatunki eko jeden po 690zł drugi po 820zł, z tańszego ze 100kg jest wiadro 20l popiołu, z droższego ze 160kg jest blaszka od pieczenia ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.11.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Verb jakoś tam go nazwali, gdzieś pisałem ale zapomniałem jak odszukam to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 03.11.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Mi z miału wychodzi 30kg ze 140kg miału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.11.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Według sprzedawcy ten droższy eko to ekoret jak się nie mylę i jak mnie nie okłamał, takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.11.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Kupowałem luzem ale dałem swoje worki i mi poworkowali po 50kg 1t za 20zł, u nas na składzie ten droższy eko jest przykryty plandeką. Jak paliłem latem to najdrożej wychodziło palenie tym najdroższym, na mrozy lepiej sprawdza się ten droższy i jeśli faktycznie jest dobry to jest malutko popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.11.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 u nas na składzie ten droższy eko jest przykryty plandeką. A jak nie przykryją plandeką to co mu będzie??? przeziębi się czy co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.11.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Ha ha ha ale śmieszne Piotrase lubisz kupować eko z wodą, to strasznie drogą wodę kupujesz, 15l wiadro suchego ekogroszku waży 10kg, zamocz eko i zważ ponownie. To już nie będzie takie śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.11.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Ha ha ha ale śmieszne Piotrase lubisz kupować eko z wodą, to strasznie drogą wodę kupujesz, 15l wiadro suchego ekogroszku waży 10kg, zamocz eko i zważ ponownie. To już nie będzie takie śmieszne. PORZĄDNE eko nie nabierze wody przecież to kamień, chyba że w środku bedzie mial... a to gorsze eko może być z wodą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.11.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 To gorsze eko jest drugą klasą to dorabiają na wodzie Porządne eko? takie to tylko w erze Jak wrzucasz eko to się nie kurzy? jeśli się nie kurzy to jest mokry eko. Może kupujesz eko bez nawet minimalnej ilości miału który lubi wodę. Co tak się czepiasz? Kolacji nie jadłeś żona w delegacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.11.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Co tak się czepiasz? oj tam od razu się czepiam ciekawy jestem ott co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.11.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Piekła Ci się chce? podnieś temperaturę Oj ta ciekawość kiedyś Cię zgubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marin75 03.11.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Mi z miału wychodzi 30kg ze 140kg miału. Mnie wychodzi podobnie, może nawet nieco więcej. A spieki koksowe też masz jak ja, czy wypala Ci wszystko ? Generalnie zauwazyłem, że na takie jesienno-wiosenne pory to najlepiej tanim miałem palić. Testowałem taki za 440 - 23MJ i nie było specjalnej różnicy w porównaniu do tego droższego - 26MJ (za 590). Więc w przyszłym roku zaopatrzę się w tańszy opał. Jedynie na mroźne dni coś lepszego - ale potestuję najpierw co jest lepsze na takie dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 04.11.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Chochla mam dwa gatunki eko jeden po 690zł drugi po 820zł, z tańszego ze 100kg jest wiadro 20l popiołu, z droższego ze 160kg jest blaszka od pieczenia ciasta. Hmmm, no to kupilem w tym roku jakis gorszy w takim razie. Z zeszlorocznego mialem wiadro popiolu z zasypu. W tym roku mam dwa wiadra :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 04.11.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Mogłeś tak trafić, pamiętacie może czy październik 2010 był chłodniejszy od tego bo spaliłem ok 150kg mniej tańszego eko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 04.11.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Mogłeś tak trafić, pamiętacie może czy październik 2010 był chłodniejszy od tego bo spaliłem ok 150kg mniej tańszego eko. Może poprawili algorytm w sterowniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 04.11.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 PORZĄDNE eko nie nabierze wody przecież to kamień, Nie musi 'nabrac' wody. Wystarczy, ze ziarna beda zmoczone. Nie bede dyskutowal ile stracisz na takiej wodzie bo nie mam pojecia jaka moze byc ta dodatkowa masa, ale na pewno stracisz palac takim weglem bo czesc ciepla zostanie stracona na odparowanie wody plus kwestie zwiazane z wykraplaniem tej wody zasobniku. Tak, ze nie ma co sie nabijac z tego, ze sklad przykrywa halde plandeka bo to tylko dobrze o nich swiadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 04.11.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Może poprawili algorytm w sterowniku... Takie rzeczy to tylko w erze: "Październik był w Warszawie chłodny. Średnia miesięczna temperatura wyniosła 6,4 stopnia i była o prawie 2 stopnie niższa od normy wieloletniej. To był najchłodniejszy październik od 2003 roku, czyli od 7 lat. Średnia maksymalna temperatura wyniosła w październiku od 4 do 14 stopni, a w nocy od minus 2 do 5 stopni. 8 nocy i poranków przyniosło temperatury ujemne, a 8 popołudni temperaturę nie wyższą niż 10 stopni." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 04.11.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Takie rzeczy to tylko w erze: "Październik był w Warszawie chłodny. Średnia miesięczna temperatura wyniosła 6,4 stopnia i była o prawie 2 stopnie niższa od normy wieloletniej. To był najchłodniejszy październik od 2003 roku, czyli od 7 lat. Średnia maksymalna temperatura wyniosła w październiku od 4 do 14 stopni, a w nocy od minus 2 do 5 stopni. 8 nocy i poranków przyniosło temperatury ujemne, a 8 popołudni temperaturę nie wyższą niż 10 stopni." pracujesz w meteorologii? Na zwiększone zużycie może mieć też wpływ sam opał. To, że coś jest tańsze nie znaczy że gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts