timon120777 16.11.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 daraseod strony strychu to wełnę dawaj z rolki jak nieużytkowe poddasze. taniej niż styro i na podłodze raz dwa rozwiniesz(też chciałem styro ale dałem wełnę i nie żałuję) a efekty widzę w zbiorniku z eko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 16.11.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 On nie może dać wełne na strychu, przechowuje sypki towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 16.11.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Kolego drogi taniej nie znaczy lepiej wełna to kiszka jakich mało, pochłania ciepło i się nagrzewa, termos jest obudowany ze wszystkich stron, a ciepło ucieka do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 16.11.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Nie mniej drogi kolega Dino ma rację, sypki towar to nie żarty spadam na szachy bo jak się rozegram to skończę o 2giej. Dobrych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 16.11.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Bardzo lubię grac w szachy Dobranoc http://emotikona.pl/emotikony/pic/58icon_salut.gif Edytowane 16 Listopada 2011 przez dino49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 16.11.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Niemożliwe !!!! Idealny kolega a masz telefon z androidem? to gramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 16.11.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Przykro m, nie mam tel z androidem... jestem w tyle co? Zainteresuję z tymi z androidami Edytowane 16 Listopada 2011 przez dino49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 16.11.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Dino obowiązkowo i pogramy w szachy, jedną partię przed chwilą wygrałem Jeszcze z 5 może 6 Jak kupisz z androidem to zaraz pakiet internetowy jakiś do tego, teraz piszę z telefonu leżakując , wszystkie emaile dostaję na tela. Pozdro i do zobaczenia przy stole szachowym, aplikacja to chess online, jest w markecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 16.11.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Dino lepiej trochę do tyłu niż nogami do przodu - żart "ofkorse" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 16.11.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Są termiczne folie bezbarwne które nakleja się na szybę i które zatrzymują ciepło w środku i nie wpuszczają ciepła latem do środka. Ocieplenie sufitu ale od strony strychu żartownisiu Kolejny listonosz z rentą? To zacznę zbierać na swifta 3d Ocieplenie sufitu od strony strychu i biorąc pod uwagę towar sypki, najlepiej się nadaje płyta poliuretanowa. Niestety jest trocha droższa od styro. http://allegro.pl/nie-plyta-warstwowa-poliuretanowa-styrodur-ursa-i1937224472.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 17.11.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Są termiczne folie bezbarwne które nakleja się na szybę i które zatrzymują ciepło w środku i nie wpuszczają ciepła latem do środka. Taką folię miałeś na myśli http://www.dekoline.pl/download/deko-line-folie-okienne.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 17.11.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 I takie coś znalazłem http://www.sklep.interam.pl/FOLIA-TERMOIZOLACYJNA-1-06X1-62-M-1476,1,pr,lang.html napisali nawet że pomaga na płaczące okna, tylko co wtedy z tą wodą, gdy się skrapla na oknie to zbieramy wodę i okno działa jak osuszacz kondensacyjny. Zapomniałem że mam w domu dwa oczka wodne to pewnie też nawilżają powietrze. W jednym oczku pływa bojownik a w drugim 3 welony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 17.11.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 I takie coś znalazłem http://www.sklep.interam.pl/FOLIA-TERMOIZOLACYJNA-1-06X1-62-M-1476,1,pr,lang.html napisali nawet że pomaga na płaczące okna, tylko co wtedy z tą wodą, gdy się skrapla na oknie to zbieramy wodę i okno działa jak osuszacz kondensacyjny. Zapomniałem że mam w domu dwa oczka wodne to pewnie też nawilżają powietrze. W jednym oczku pływa bojownik a w drugim 3 welony Co do tych folii to ciekawy pomysł, ale w brak fałd to nie wierzę przy moich zdolnościach W domu stoi otwarte akwa 160l i miesięcznie dolewam około 20 litrów ubytków wody... Na ścianach tynki gipsowo-wapienne więc zapewne pobierają trochę tej wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 17.11.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Chyba dla zaspokojenia ciekawości kupię bo koszt niewielki, montuje się ją do ramy i pod wpływem suszarki się napręża. Duże akwarium macie. do swojego raz w tygodniu podmieniam 15l wody a raz w miesiącu je myję i zmieniam wodę całkowicie ma 80l wody, a bojownik ma takie tylko 20l. 160 to extra "musieć" wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 17.11.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Dla ciekawych bo często goszczą auta na tym forum. http://www.gun-engine.pl/ gościu zrobił to o czym napisał pan Zawijan w odniesieniu do spalonego miału a raczej wybuchu w kapsule i wytworzonej energii, jak czegoś nie pokręciłem bo pamięć już nie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 17.11.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Są termiczne folie bezbarwne które nakleja się na szybę i które zatrzymują ciepło w środku i nie wpuszczają ciepła latem do środka. Ocieplenie sufitu ale od strony strychu żartownisiu Kolejny listonosz z rentą? To zacznę zbierać na swifta 3d gdzie można kupić taką folię na szybę? Chciałem ją przykleić na szybę okna połaciowego, bo coś czuję chłodek właśnie od szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 17.11.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Właśnie ten chłodek nie ma nic wspólnego ze szczelnością okien, właśnie szyby powodują największe straty, taka foli nie jest tania, poznaj temat czy możesz dać tańszą od środka bo latem od słońca i tej foli wewnętrznej temperatura między szybami może znacznie wzrosnąć, kiedyś marzyłem o szybach atermicznych takich jakie są w samochodach wpisz w google folie termiczne do okien, kiedyś liczyłem koszt i chyba wychodziło ok. 300zł na okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 17.11.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 własnie chciałem dać tylko od środka.Nie chcę zatrzymywać promieni słonecznych. Wokół mam trochę drzew, także słońca i tak mam za mało. Znalazłem na szybko takie coś: http://www.sun-grand.com.pl/folie_okienne/kontakt.phpkoszt folii wynosi 68 zł/m2 netto, rolka 1,5 m szerokości.Folia ta zatrzymuje jednak trochę światła, no i promieni słonecznych. Ciekawe, czy to jest to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 17.11.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Ciekawe także jaka jest żywotność takich folii. Po jakim czasie trzeba byłoby wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 17.11.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Jacek szukaj termicznych, żeby zimno nie przenikało przez szyby, coś za coś, na wiosnę i jesień słońce nie podniesie temp. a latem nie wpuści gorącego powietrza. W kościele mamy folie matowe takie jak są też takie szyby i słońce nie daje po oczach ale też nic nie widać wewnątrz i na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts