Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dino obowiązkowo i pogramy w szachy, jedną partię przed chwilą wygrałem :) Jeszcze z 5 może 6 ;) Jak kupisz z androidem to zaraz pakiet internetowy jakiś do tego, teraz piszę z telefonu leżakując :), wszystkie emaile dostaję na tela. Pozdro i do zobaczenia przy stole szachowym, aplikacja to chess online, jest w markecie :)

Są termiczne folie bezbarwne które nakleja się na szybę i które zatrzymują ciepło w środku i nie wpuszczają ciepła latem do środka. Ocieplenie sufitu ale od strony strychu :) żartownisiu ;)

Kolejny listonosz z rentą? To zacznę zbierać na swifta 3d :D

Ocieplenie sufitu od strony strychu i biorąc pod uwagę towar sypki, najlepiej się nadaje płyta poliuretanowa. Niestety jest trocha droższa od styro.

http://allegro.pl/nie-plyta-warstwowa-poliuretanowa-styrodur-ursa-i1937224472.html

I takie coś znalazłem http://www.sklep.interam.pl/FOLIA-TERMOIZOLACYJNA-1-06X1-62-M-1476,1,pr,lang.html napisali nawet że pomaga na płaczące okna, tylko co wtedy z tą wodą, gdy się skrapla na oknie to zbieramy wodę i okno działa jak osuszacz kondensacyjny. Zapomniałem że mam w domu dwa oczka wodne to pewnie też nawilżają powietrze. :) W jednym oczku pływa bojownik a w drugim 3 welony :)

I takie coś znalazłem http://www.sklep.interam.pl/FOLIA-TERMOIZOLACYJNA-1-06X1-62-M-1476,1,pr,lang.html napisali nawet że pomaga na płaczące okna, tylko co wtedy z tą wodą, gdy się skrapla na oknie to zbieramy wodę i okno działa jak osuszacz kondensacyjny. Zapomniałem że mam w domu dwa oczka wodne to pewnie też nawilżają powietrze. :) W jednym oczku pływa bojownik a w drugim 3 welony :)

Co do tych folii to ciekawy pomysł, ale w brak fałd to nie wierzę przy moich zdolnościach :)

W domu stoi otwarte akwa 160l i miesięcznie dolewam około 20 litrów ubytków wody... Na ścianach tynki gipsowo-wapienne więc zapewne pobierają trochę tej wilgoci.

Chyba dla zaspokojenia ciekawości kupię bo koszt niewielki, montuje się ją do ramy i pod wpływem suszarki się napręża. Duże akwarium macie. :) do swojego raz w tygodniu podmieniam 15l wody a raz w miesiącu je myję i zmieniam wodę całkowicie ma 80l wody, a bojownik ma takie tylko 20l. 160 to extra "musieć" wyglądać :)

Są termiczne folie bezbarwne które nakleja się na szybę i które zatrzymują ciepło w środku i nie wpuszczają ciepła latem do środka. Ocieplenie sufitu ale od strony strychu :) żartownisiu ;)

Kolejny listonosz z rentą? To zacznę zbierać na swifta 3d :D

gdzie można kupić taką folię na szybę?

Chciałem ją przykleić na szybę okna połaciowego, bo coś czuję chłodek właśnie od szyby.

Właśnie ten chłodek nie ma nic wspólnego ze szczelnością okien, właśnie szyby powodują największe straty, taka foli nie jest tania, poznaj temat czy możesz dać tańszą od środka bo latem od słońca i tej foli wewnętrznej temperatura między szybami może znacznie wzrosnąć, kiedyś marzyłem o szybach atermicznych takich jakie są w samochodach :) wpisz w google folie termiczne do okien, kiedyś liczyłem koszt i chyba wychodziło ok. 300zł na okno.

własnie chciałem dać tylko od środka.

Nie chcę zatrzymywać promieni słonecznych. Wokół mam trochę drzew, także słońca i tak mam za mało.

Znalazłem na szybko takie coś:

http://www.sun-grand.com.pl/folie_okienne/kontakt.php

koszt folii wynosi 68 zł/m2 netto, rolka 1,5 m szerokości.

Folia ta zatrzymuje jednak trochę światła, no i promieni słonecznych.

Ciekawe, czy to jest to?

Jacek szukaj termicznych, żeby zimno nie przenikało przez szyby, coś za coś, na wiosnę i jesień słońce nie podniesie temp. a latem nie wpuści gorącego powietrza. W kościele mamy folie matowe takie jak są też takie szyby i słońce nie daje po oczach ale też nic nie widać wewnątrz i na zewnątrz.