Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

Dziś przestawiłem czas podawania na 3s i jest trochę lepiej. Czy możecie mi wyjaśnić zasadę tego ustawienia i jego wpływ na spiekanie węgla?

W taki sposób można właśnie trochę zaradzić gdy węgiel się na spieka na palniku.

Podajemy w mniejszych dawkach i częściej chociaż w przypadku eCoala na to drugie nie masz wpływu.

Jest już wersja testowa z możliwością obniżenie siły nadmuchu, jeśli ją wrzucisz do stera i ograniczysz trochę moc dmuchawy powinno jeszcze się poprawić.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzieś przeczytałem (dawno to było), że kartę trzeba dokupić. Kocioł stanął w kotłowni i otworzyłem tę czarną skrzynkę a tam karta zamontowana. Dopłaty nie było.

Wiem co piszę, karta jest montowana przez producenta sterownika fabrycznie.

Z tą dopłatą tak zapytałem bo pomysłowość niektórych na wydacie dodatkowej kasy jest niewyobrażalna.

W taki sposób można właśnie trochę zaradzić gdy węgiel się na spieka na palniku.

Podajemy w mniejszych dawkach i częściej chociaż w przypadku eCoala na to drugie nie masz wpływu.

Jest już wersja testowa z możliwością obniżenie siły nadmuchu, jeśli ją wrzucisz do stera i ograniczysz trochę moc dmuchawy powinno jeszcze się poprawić.

Podaj link b. proszę do tej wersji

Taką dałem, kumpel ma warsztat samochodowy to do wyboru do koloru.

Na tarczy tylko sadza była wypalona na siwy pyłek a na wymienniku masakra.

Ale sam widzisz gdyby była większa płomień byłby bardziej rozbity,że opierając się o ścianki dopali nawet na nich.

Dla tego zagęszczę te łańcuszki.

Vertus ja mam w układzie pompę CO oraz CWU jednocześnie w roli mieszającej jako ochrona powrotu kotła. Myślę, że to producent miał na myśli, bo to jeden z popularniejszych schematów i sam E-S przewiduje takie role dla pomp w Ecoal. W ten sposób oszczędzasz pieniądze i spełniasz wymagania producenta. Tak myślę. Jeśli nie jesteś pewien, skontaktuj się producentem, na pewno wszystko Ci wyjaśnią. Ja ze swego układu jestem zadowolony. Zastanawiam się tylko nad zamontowaniem zaworów zwrotnych. Ale to mi unicestwi grawitację.