karoka65 27.11.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Dziś przestawiłem czas podawania na 3s i jest trochę lepiej. Czy możecie mi wyjaśnić zasadę tego ustawienia i jego wpływ na spiekanie węgla? W taki sposób można właśnie trochę zaradzić gdy węgiel się na spieka na palniku. Podajemy w mniejszych dawkach i częściej chociaż w przypadku eCoala na to drugie nie masz wpływu. Jest już wersja testowa z możliwością obniżenie siły nadmuchu, jeśli ją wrzucisz do stera i ograniczysz trochę moc dmuchawy powinno jeszcze się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 27.11.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Gdzieś przeczytałem (dawno to było), że kartę trzeba dokupić. Kocioł stanął w kotłowni i otworzyłem tę czarną skrzynkę a tam karta zamontowana. Dopłaty nie było. Wiem co piszę, karta jest montowana przez producenta sterownika fabrycznie. Z tą dopłatą tak zapytałem bo pomysłowość niektórych na wydacie dodatkowej kasy jest niewyobrażalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy30 27.11.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 W taki sposób można właśnie trochę zaradzić gdy węgiel się na spieka na palniku. Podajemy w mniejszych dawkach i częściej chociaż w przypadku eCoala na to drugie nie masz wpływu. Jest już wersja testowa z możliwością obniżenie siły nadmuchu, jeśli ją wrzucisz do stera i ograniczysz trochę moc dmuchawy powinno jeszcze się poprawić. Podaj link b. proszę do tej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy30 27.11.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Wiem co piszę, karta jest montowana przez producenta sterownika fabrycznie. Z tą dopłatą tak zapytałem bo pomysłowość niektórych na wydacie dodatkowej kasy jest niewyobrażalna. Ja wsadziłem starą kartę 512 MB i nową 2 GB i niestety oby nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.11.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Możesz rozwinąć ? To zdanie szczerze mnie zainteresowało. Czyżby udało się komuś wgrać do eCoala oprogramowanie bruli ? Mnie ta sztuka się nie udała :> Zrobi to ES i to tylko raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.11.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Ja wsadziłem starą kartę 512 MB i nową 2 GB i niestety oby nie widzi Format karty i trzeba na nią wrzucić pliki ,są do pobrania na stronie eCoal.pl dział wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy30 27.11.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Format karty i trzeba na nią wrzucić pliki ,są do pobrania na stronie eCoal.pl dział wsparcie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.11.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Podaj link b. proszę do tej wersji Poczytaj o wersjach testowych http://esterownik.pl/forum/posty,33/-oprogramowanie-wersje-testowe- a to najnowsza http://ecoal.pl/download/NightlyBuilds/eCoalUpdater_0.2.9.9.exe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy30 27.11.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Minertu Ty zamontowałeś tarczę hamulcową na deflektor? W jakim celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.11.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Minertu Ty zamontowałeś tarczę hamulcową na deflektor? W jakim celu? He he teraz sobie zażartuję,aby wyhamować spaliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.11.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Oczywiście nie w tym celu. Lepiej dopala sadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 27.11.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Dzięki minertu że mnie wyręczyłeś U mnie z tarczą nie wypaliło, sadzy było jeszcze więcej. Może za dużą dałem. Teraz mam tylko oryginalny deflektor i jest w miarę dobrze. Problem z sadzami jest na czechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy30 27.11.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Ja też przetestuję, Zobaczymy. Mam dość dużo sadzy z tego węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.11.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Dzięki minertu że mnie wyręczyłeś U mnie z tarczą nie wypaliło, sadzy było jeszcze więcej. Może za dużą dałem. Teraz mam tylko oryginalny deflektor i jest w miarę dobrze. Problem z sadzami jest na czechu. Im większa tym lepsza i lepiej dać wentylowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 27.11.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Im większa tym lepsza i lepiej dać wentylowaną. Taką dałem, kumpel ma warsztat samochodowy to do wyboru do koloru. Na tarczy tylko sadza była wypalona na siwy pyłek a na wymienniku masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.11.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Taką dałem, kumpel ma warsztat samochodowy to do wyboru do koloru. Na tarczy tylko sadza była wypalona na siwy pyłek a na wymienniku masakra. Ale sam widzisz gdyby była większa płomień byłby bardziej rozbity,że opierając się o ścianki dopali nawet na nich. Dla tego zagęszczę te łańcuszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 27.11.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Vertus ja mam w układzie pompę CO oraz CWU jednocześnie w roli mieszającej jako ochrona powrotu kotła. Myślę, że to producent miał na myśli, bo to jeden z popularniejszych schematów i sam E-S przewiduje takie role dla pomp w Ecoal. W ten sposób oszczędzasz pieniądze i spełniasz wymagania producenta. Tak myślę. Jeśli nie jesteś pewien, skontaktuj się producentem, na pewno wszystko Ci wyjaśnią. Ja ze swego układu jestem zadowolony. Zastanawiam się tylko nad zamontowaniem zaworów zwrotnych. Ale to mi unicestwi grawitację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 27.11.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Przy okazji u was też tak wieje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elezibi 27.11.2011 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 wieje................. a u mnie ciepełko stropem zmyka piecyk nadgania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 28.11.2011 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Wieje to mało powiedziane... Brak prądu, pewnie piec zgaśnie. Trzeba jakieś awaryjne zasilanie znaleźć. Wiem, wiatrak wytwarzający prąd, przy takim wietrze to by się kręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts