tesel 27.12.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 też tak miałem - napisz coś o swojej instalacli, wielkości pieca i domu oraz czym palisz.....to bardzo ważne bo przy obecnych temperaturach na zewnątrz i wysoko kalorycznym eko i jeszcze węglu trzymającym żar - tak właśnie się dzieje ! Instalacj jest standartowa.Pompa CO,pompa CWU, piec 12kw, mieszkanie 60m2,paliwo ekogroszek z kopalni PIAST,drobny.Ustawię tak jak radzi jack18.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 27.12.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Tesel tem. powrotu poszła do góry Temp. powrotu poszła w górę bo skalibrowałem porządnie czujnik.To samo muszę zrobić z czujnikiem spalin.Może też się podniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 27.12.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Dziś wymyśliłem coś takiego. Podłączyć do tego samego styku, który steruje i zasila pompą CO przekaźnik bądź stycznik. Podłączyć pod niego coś w rodzaju elektrozaworu zamontowanego za pompą. Załączenie pompy CO powodowałoby rozwarcie/zwarcie styku w zależności od sposobu podłączenia przekaźnika/stycznika i otworzenie zaworu. Równolegle domontować lampkę sygnalizacyjną, która jeśli świeci mogłaby oznaczać "otworzony układ". Jak myślicie jest to wykonalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 27.12.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Tesel. Miałem ten sam problem w poprzednim roku. Piec wygasał cyklicznie przy wyższych temperaturach na zewnątrz. Mam 38kW więc spaliny u mnie również oscylują na niskim poziomie. Nie pomogły kalibracje, bo odczyt zgadzał się z rzeczywistością. Częściowym rozwiązanie okazało się podniesienie wskazań czujnika spalin o 30deg. W tym roku zaślepiłem część płomieniówek i piec nie wygasł ani razu z tego powodu. Spójrz na wykresy dotyczące temp spalin na godzinę wstecz przed wystąpieniem alarmu "wygaśnięcie kotła". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 28.12.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Dziś wymyśliłem coś takiego. Podłączyć do tego samego styku, który steruje i zasila pompą CO przekaźnik bądź stycznik. Podłączyć pod niego coś w rodzaju elektrozaworu zamontowanego za pompą. Załączenie pompy CO powodowałoby rozwarcie/zwarcie styku w zależności od sposobu podłączenia przekaźnika/stycznika i otworzenie zaworu. Równolegle domontować lampkę sygnalizacyjną, która jeśli świeci mogłaby oznaczać "otworzony układ". Jak myślicie jest to wykonalne? Po co Ci takie zamieszanie?Pompka+zawór zwrotny dają Ci to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 28.12.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Verb czytałem o zaworze, który wskazałeś i przy okazji skojarzyłem jeszcze jedną rzecz. Spojrzyjcie proszę na wykres, zwłaszcza ten dotyczący temp CWU(różowy). Chodzi mi o te nagłe spadki temperatury. Nie mają one żadnego uzasadnienia tzn nikt w tym czasie dużych kąpieli nie bierze. Czy to jest właśnie zjawisko cofania się zimnej wody z zasilania. Jeśli tak to muszę zainwestować w 2 zawory przy okazji modernizacji kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.12.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Tak jak pisze Verb. W moim przypadku jedna pompa odpada bo albo miałbym ukrop w domu albo niedogrzaną CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 29.12.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Karoka a zaworów przy kaloryferach nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 31.12.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Tik tak, tik tak, czass... tik tak, tik tak, czass... "Ja jestem Pan Tik Tak, ten ten zegar to mój znak" a "czas pogania ciągle nas..." Szczęśliwego Nowego 2012 Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 31.12.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Tik tak, tik tak, czass... tik tak, tik tak, czass... "Ja jestem Pan Tik Tak, ten ten zegar to mój znak" a "czas pogania ciągle nas..." Szczęśliwego Nowego 2012 Roku Z wzajemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 31.12.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Tik tak, tik tak, czass... tik tak, tik tak, czass... "Ja jestem Pan Tik Tak, ten ten zegar to mój znak" a "czas pogania ciągle nas..." Szczęśliwego Nowego 2012 Roku dołączę się i dodam od siebie że ekonomiczniejszego w ogrzewaniu niż ten:hug::hug: no i niech się choć po jednym marzeniu spełni pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 31.12.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 :wiggle: Happy New Year zawijan_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 31.12.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 http://slajdzik.pl/slajd/sylwester-2011-nowy-2012-rok-42252 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 31.12.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Wszystkim Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2012 Roku,spełnienia marzeń i Szałowego Sylwestra. http://czp.pl/foto/sylwek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 31.12.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Wszystkim Wam Koledzy najlepszego w 2012 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marin75 31.12.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Też przyłączam się do życzeń. Szampańskiej zabawy i Szczęśliwego Nowego Roku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle: Edytowane 31 Grudnia 2011 przez Marin75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 09.01.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Może już czas skończyć balować? Mój palniczek ma nowy daszek,o efektach pisał nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 09.01.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Daszek zarąbisty Efekty pozytywne czy negatywne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.01.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 darase widziałes ??? https://esterownik.pl/remote/1093 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 09.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Co widziałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts