Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Haa, nie sztuka znaleść co pasi...własnie będę szukać dziury w całym :) nie zapominaj że ecoal był pisany pod inny palnik i kocioł, a ja mam całkowicie inne rozwiązanie...

A mi tam znowu chodzi o to żeby pokazać że można nim sterować pracą innego zestawu wbrew wcześniejszym twierdzeniom że nie da rady.

Każdy sterownik można w konia zrobić jak się chce a tym bardziej jak nie był zalecany do takiego kompletu ( palnik, dmuchawa).

A mi tam znowu chodzi o to żeby pokazać że można nim sterować pracą innego zestawu wbrew wcześniejszym twierdzeniom że nie da rady.

A mi nie... ja szukam co moze nie chodzić prawidło ze względu na inną budowę palnika,inną kostrukcję kotła,całkowicie inną dmuchawę znaleść ew zgłosic do firmy- niech poprawią i wtedy wpuscić na rynek :)

A mi nie... ja szukam co moze nie chodzić prawidło ze względu na inną budowę palnika,inną kostrukcję kotła,całkowicie inną dmuchawę znaleść ew zgłosic do firmy- niech poprawią i wtedy wpuscić na rynek :)

Piotrek do wypuszczenia na rynek to jeszcze trochę trzeba zaczekać.

Muszę zobaczyć co będzie po spadku temp. na zewnątrz i gdy sterownik będzie musiał prowadzić kocioł na większej mocy, następnie w priorytecie CWU jak sugerował zawijan_2 co prawda ja nie korzystam z takiej nastawy ale ktoś inny może z resztą czp1 jedzie chyba na priorytecie.

Dochodzi jeszcze tryb lato, to tak po krótce.

Jest dobrze ale na dzisiaj nie dam sterownika komuś z daleka a jeszcze o bladym pojęciu na te tematy, gdzieś pod ręką owszem, wiadomo można zawsze zrobić z niego Bruli ale drożej wyjdzie.

Szanowni Państwo – uczestnicy Forum,

Przyjaciele

Jestem bardzo mile podbudowany Waszym solidaryzmem i skuteczną – jak widać obroną mnie.

Zdaję sobie sprawę z wielu moich przywar i wad. Tak. Mam tego pełną świadomość. Tyle, że ze starego pryka już trudno uczynić nadobną panienkę.

Wszedłem na forum Muratora za namową mojego Przyjaciela – Zawijana, czyli dr inż. Jacka Zawistowskiego. Ponieważ w naszym tandemie zajmujemy się każdy swoją działką, dlatego to ja – bo więcej siedzę bezpośrednio przy kotłach - wziąłem na siebie ewentualną pomoc w sprawach eksploatacyjnych tych urządzeń, na których – jak nieskromnie mniemam – nieco się znam.

A że mam coś w sobie z tego kaganka oświaty (pewnie upalony knot), to zacząłem dokładać również dodatkowe informacje wynikające z teorii.

Niegdyś tak mnie nauczono, że dyskusja to merytoryczna wymiana poglądów. Nauczono mnie również, że jeśli się z czegoś cudzego korzysta, to powinno się przynajmniej podać to źródło.

Życie nie nauczyło mnie jedynie tego, aby przechodzić obojętnie obok cudzych problemów. Dlatego zawsze – jeśli wiem, że potrafię, to staram się być pomocny.

I takim już pewnie zostanę. Bez względu na konsekwencje.

Jeślim kogoś uraził, dotknął czy w jakikolwiek inny sposób wyrządził mu krzywdę, to gorąco przepraszam i proszę o wybaczenie.

Jeszcze raz dziękuję za słowa (i czyny) poparcia. Dziękuję wszystkim.

Aby zbędnie nie narażać nikogo podjąłem nieodwołalną decyzję o likwidacji swojego konta na tym FORUM.

Aby równocześnie móc być dalej użytecznym i pomocnym, jeśli zajdzie taka potrzeba - informuję Wszystkich, że znajdą mnie już wkrótce na forum naszego blogu: http://www.zawijan.wordpress.com

Życzę wszystkim użytkownikom kotłów na paliwa stałe bezproblemowej ich pracy, dużych sprawności i niskich zapotrzebowań jednostkowych na paliwo. Aby równocześnie Wam i Waszym Bliskim zawsze było cieplutko a CWU miało, co najmniej zadane parametry.

Myślę, że to, co zaproponował Zawijan – forum bez śmieci w temacie i bez cenzury, to najlepsza forma komunikacji globalnej.

Jeszcze raz Wszystkich przepraszam, pozdrawiam, dziękuję i do zobaczenia w nowej formule.

Z wyrazami szacunku

zawijan_2

P.S. Wszystkie osoby z forum, które miały ze mną kontakt przez priv. e-mail informuję, że jest on dalej aktualny i dostępny.