minertu 09.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 O efektach jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 no już trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 09.01.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Piotrase to polukam jak sobie radzi w Twojej skomplikowanej instalacji, dajmy mu tydzień. Minertu źle to nie wygląda, spieki o taki dach muszą się rozpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 darase Jaki tydzień!!! ja jutro idę z nim na wojnę !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 09.01.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Co Ci w nim nie pasi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 09.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ha ha żebyś nie poległ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 09.01.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Chodzi o to,że spieków nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.01.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Haa, nie sztuka znaleść co pasi...własnie będę szukać dziury w całym nie zapominaj że ecoal był pisany pod inny palnik i kocioł, a ja mam całkowicie inne rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 09.01.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Spieków nie widać a były? Trochę zasyfiony ten Twój piec Minertu jaka cena tego cuda? Do 15kw pasuje? Piotrase zapomniałem że jesteś jednym z najlepszych testerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 09.01.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Pasuje do każdego OE ,zmykam do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.01.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Minertu jaka cena tego cuda? Do 15kw pasuje? Zrób se leniu. hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.01.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Haa, nie sztuka znaleść co pasi...własnie będę szukać dziury w całym nie zapominaj że ecoal był pisany pod inny palnik i kocioł, a ja mam całkowicie inne rozwiązanie... A mi tam znowu chodzi o to żeby pokazać że można nim sterować pracą innego zestawu wbrew wcześniejszym twierdzeniom że nie da rady. Każdy sterownik można w konia zrobić jak się chce a tym bardziej jak nie był zalecany do takiego kompletu ( palnik, dmuchawa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 09.01.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Teź zmykam jutro pobudka o 4. Dobrej noczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.01.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 A mi tam znowu chodzi o to żeby pokazać że można nim sterować pracą innego zestawu wbrew wcześniejszym twierdzeniom że nie da rady. A mi nie... ja szukam co moze nie chodzić prawidło ze względu na inną budowę palnika,inną kostrukcję kotła,całkowicie inną dmuchawę znaleść ew zgłosic do firmy- niech poprawią i wtedy wpuscić na rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.01.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 A mi nie... ja szukam co moze nie chodzić prawidło ze względu na inną budowę palnika,inną kostrukcję kotła,całkowicie inną dmuchawę znaleść ew zgłosic do firmy- niech poprawią i wtedy wpuscić na rynek Piotrek do wypuszczenia na rynek to jeszcze trochę trzeba zaczekać. Muszę zobaczyć co będzie po spadku temp. na zewnątrz i gdy sterownik będzie musiał prowadzić kocioł na większej mocy, następnie w priorytecie CWU jak sugerował zawijan_2 co prawda ja nie korzystam z takiej nastawy ale ktoś inny może z resztą czp1 jedzie chyba na priorytecie. Dochodzi jeszcze tryb lato, to tak po krótce. Jest dobrze ale na dzisiaj nie dam sterownika komuś z daleka a jeszcze o bladym pojęciu na te tematy, gdzieś pod ręką owszem, wiadomo można zawsze zrobić z niego Bruli ale drożej wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 10.01.2012 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wydaje mi się czy eCoal prowadzi Wasze kotły tak że macie niższą tem. spalin w porównaniu z Brulim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 10.01.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Szanowni Państwo – uczestnicy Forum,Przyjaciele Jestem bardzo mile podbudowany Waszym solidaryzmem i skuteczną – jak widać obroną mnie.Zdaję sobie sprawę z wielu moich przywar i wad. Tak. Mam tego pełną świadomość. Tyle, że ze starego pryka już trudno uczynić nadobną panienkę.Wszedłem na forum Muratora za namową mojego Przyjaciela – Zawijana, czyli dr inż. Jacka Zawistowskiego. Ponieważ w naszym tandemie zajmujemy się każdy swoją działką, dlatego to ja – bo więcej siedzę bezpośrednio przy kotłach - wziąłem na siebie ewentualną pomoc w sprawach eksploatacyjnych tych urządzeń, na których – jak nieskromnie mniemam – nieco się znam.A że mam coś w sobie z tego kaganka oświaty (pewnie upalony knot), to zacząłem dokładać również dodatkowe informacje wynikające z teorii.Niegdyś tak mnie nauczono, że dyskusja to merytoryczna wymiana poglądów. Nauczono mnie również, że jeśli się z czegoś cudzego korzysta, to powinno się przynajmniej podać to źródło.Życie nie nauczyło mnie jedynie tego, aby przechodzić obojętnie obok cudzych problemów. Dlatego zawsze – jeśli wiem, że potrafię, to staram się być pomocny.I takim już pewnie zostanę. Bez względu na konsekwencje. Jeślim kogoś uraził, dotknął czy w jakikolwiek inny sposób wyrządził mu krzywdę, to gorąco przepraszam i proszę o wybaczenie. Jeszcze raz dziękuję za słowa (i czyny) poparcia. Dziękuję wszystkim. Aby zbędnie nie narażać nikogo podjąłem nieodwołalną decyzję o likwidacji swojego konta na tym FORUM. Aby równocześnie móc być dalej użytecznym i pomocnym, jeśli zajdzie taka potrzeba - informuję Wszystkich, że znajdą mnie już wkrótce na forum naszego blogu: http://www.zawijan.wordpress.com Życzę wszystkim użytkownikom kotłów na paliwa stałe bezproblemowej ich pracy, dużych sprawności i niskich zapotrzebowań jednostkowych na paliwo. Aby równocześnie Wam i Waszym Bliskim zawsze było cieplutko a CWU miało, co najmniej zadane parametry. Myślę, że to, co zaproponował Zawijan – forum bez śmieci w temacie i bez cenzury, to najlepsza forma komunikacji globalnej. Jeszcze raz Wszystkich przepraszam, pozdrawiam, dziękuję i do zobaczenia w nowej formule. Z wyrazami szacunku zawijan_2 P.S. Wszystkie osoby z forum, które miały ze mną kontakt przez priv. e-mail informuję, że jest on dalej aktualny i dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.01.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wydaje mi się czy eCoal prowadzi Wasze kotły tak że macie niższą tem. spalin w porównaniu z Brulim? Bardzo słuszne spostrzeżenie. Na żadnym z testowanych sterowników chyba nie miałem tak niskiej temp. spalin w swoim badziewiaczku i co jeszcze powiem że używając takiego g...go paliwa nie zarasta tak szybko brudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 10.01.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Tydzień i kociołek do czyszczenia, miał być dobry ekogroszek a wyszło jak wyszło, w tamtym roku na dobrym ekogroszku żar zapadał się że było widać szczeliny palnika, w tym roku jest kopczyk średniej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.01.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Darese... to ten przykryty plandeką???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts