Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Często i groszek jest tylko z nazwy. Ja przerabiałem ubiegłej zimy temat miału. Gdy go kupiłem spalał się dobrze a gdy się oziębiło zrobiło czarną wyspę na palniku. Dołożyło się nie czyszczenie górnej półki betonowej. Co widziałem u siebie to w momencie kłopotów temperatura spalin spadała poniżej setki.

Spróbuj nie domknąć do końca drzwiczek tak by lekko płomień zapałki zaciągało. Czasem i u mnie lepiej z tym było. Ale nie ma jak dobry węgiel.

Ups smoła to też poważna sprawa ale dlaczego jej nie mam a Ty masz to zagadka. Czyżby znowu przewymiarowany piec.

Napewno.ale czy i jak można to dziadostwo zwalczyć.Tak sobie myślę.Jutro kończy mi się zasyp.A jakbym tak na końcówkę zasypu ustawił CWU na max.i przegonił kocioł .Pomogłoby? A może na jakiś dzień rozpalić na ruszcie awaryjnym do temp około 90 deg?

Tesel, a co ty się baby boisz ? jak rozmawiałem z tobą to nie wyglądałeś z gadki na takiego faceta :)

Trzeba być twardym a nie mientkim. hehe

Ja boję się baby tak jak każdy inny.Poprostu nie lubię ja marudzi.Wolę mieć święty spokój. Może i mnie poznałeś w czasie rozmowy ale nie poznałeś mojej żony

;) A TY czemu nie chcesz jechać do Rawy.Chętnie by Cię poznał "organoleptycznie".