krzy27 19.01.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Dużo frakcji pylistej i większe zapotrzebowanie na ciepło takie cudo generuje. Pomaga mieszanie z groszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 19.01.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Dużo frakcji pylistej i większe zapotrzebowanie na ciepło takie cudo generuje. Pomaga mieszanie z groszkiem. Ale ja cały czas palę samym groszkiem.A ten węgiel,który spada do szuflady,to faktycznie w większości czarny pył,ale jest też sporo kawałków węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 19.01.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Często i groszek jest tylko z nazwy. Ja przerabiałem ubiegłej zimy temat miału. Gdy go kupiłem spalał się dobrze a gdy się oziębiło zrobiło czarną wyspę na palniku. Dołożyło się nie czyszczenie górnej półki betonowej. Co widziałem u siebie to w momencie kłopotów temperatura spalin spadała poniżej setki.Spróbuj nie domknąć do końca drzwiczek tak by lekko płomień zapałki zaciągało. Czasem i u mnie lepiej z tym było. Ale nie ma jak dobry węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 19.01.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Przegrzeb pogrzebaczem i zobacz, po jakim czasie się to powtórzy. Jeśli będzie się powtarzać, skorzystaj z porady krzy27 Co do autora to kiedyś ty mi to poradziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 19.01.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Grzebałem jakąś godzinę temu.Wszystko wymieszałem.Palę tym samym węglem od początku i tego nie było.Zaczęło się dwa dni temu.Zapotrzebowanie na ciepło u mnie się nie zwiększyło,a nawet chyba spadło.Będę obserwował palnik i dam wam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.01.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Jest dobrze.Nie wiem czy to jest spowodowane tym grzebaniem,czy tym,że zwiększyłem nadmuch.Jakby nie było, jest dobrze.Dziękuję wam obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 20.01.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Troszku się też ociepliło. Nie życzę złego ale nie odpuszczaj obserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.01.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 A co mam robić oprucz obserwacji pieca?Tym bardziej,że jestem sam w domu i lubię iść dokotłowni zapalić .Bo tylko tam mi wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 20.01.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 W piecu palisz współprądowo i jest dobre spalanie i nawet dymu nie widać. Proponuje zrobić podobnie z papierosem i nawet się nikt nie połapie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.01.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Opiszesz mi to trochę dokładniej.Jak nie ma żony to palę w kuchni pod pochłaniaczem,ale jak wróci to i tak wyczuje.Nie wiem ja One (kobiety)to robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 20.01.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Wybacz ale też jestem przeciwnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.01.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 20.01.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Palenie to poważna sprawa, najlepiej nie zaczynać, jakieś nicorety są albo elektroniczne papierosy ale najlepsza silna wola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.01.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Moralizatorów i dobrych rad mam pełno w domu.Lepiej mi powiedzcie,mądrale,czy i jak można pozbyć się smoły w piecu bo już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 20.01.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ups smoła to też poważna sprawa ale dlaczego jej nie mam a Ty masz to zagadka. Czyżby znowu przewymiarowany piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.01.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ups smoła to też poważna sprawa ale dlaczego jej nie mam a Ty masz to zagadka. Czyżby znowu przewymiarowany piec. Napewno.ale czy i jak można to dziadostwo zwalczyć.Tak sobie myślę.Jutro kończy mi się zasyp.A jakbym tak na końcówkę zasypu ustawił CWU na max.i przegonił kocioł .Pomogłoby? A może na jakiś dzień rozpalić na ruszcie awaryjnym do temp około 90 deg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.01.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 elektroniczne papierosy ale najlepsza silna wola eee to powiem że mam bardzo silną wolę, udało mi się już rzucić 4 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.01.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Tesel, a co ty się baby boisz ? jak rozmawiałem z tobą to nie wyglądałeś z gadki na takiego faceta Trzeba być twardym a nie mientkim. hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 20.01.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Moralizatorów i dobrych rad mam pełno w domu.Lepiej mi powiedzcie,mądrale,czy i jak można pozbyć się smoły w piecu bo już mam. Które powierzchnie pokryłeś smołą i jaką ty widzisz przyczynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.01.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Tesel, a co ty się baby boisz ? jak rozmawiałem z tobą to nie wyglądałeś z gadki na takiego faceta Trzeba być twardym a nie mientkim. hehe Ja boję się baby tak jak każdy inny.Poprostu nie lubię ja marudzi.Wolę mieć święty spokój. Może i mnie poznałeś w czasie rozmowy ale nie poznałeś mojej żony A TY czemu nie chcesz jechać do Rawy.Chętnie by Cię poznał "organoleptycznie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts