czp01 26.01.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 stxc spokojnie na pewno dasz radę w końcu jakoś ucywilizować swój kocioł i system grzania w domu. Ja po zakupie swojego kotła byłem zrozpaczony a teraz po 3 sezonach jestem już z niego zadowolony. Wiem wiem małe to pocieszenie ale zawsze jednak jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 26.01.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 odłączyłem bufor piwnicę poprzykręcałem termostaty na górze wentylator obraca się 40% temperatura CO 45C a na kominie 200C tak już se myślę że to wina pieca nie daje rady odebrać ciepła tylko dmucha w komin A miał być taki dobry amerykański ))))) SPOKOJNIE zaczynasz dopiero grzać, masz nowe zimne mury z mnóstwem wilgoci technologicznej, więc musisz zużyć na to więcej energii. Z tego co widzę to kociołek blisko zadanej i temperatura spalin nie jest tragicznie wysoka. a na dworze -7 więc bez paniki, może opał nie jest tak amerykański jak miał być??? a nie kociołek??? jak długo grzejesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stxc 26.01.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Grzeję od soboty Opał nie jest amerykański ale tym bardziej nie powinien iść w komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stxc 26.01.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 panowie jaki jest pin do coali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 26.01.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Grzeję od soboty Opał nie jest amerykański ale tym bardziej nie powinien iść w komin jeśli od soboty to aż całe 6 dni a dziś już kociołek osiągnął zadaną i zaczyna Ci zwalniać, spaliny spadają, dmuchawa powoli zwalnia czyli tak jak ma być ta jest. Spytaj czp-a co się u niego po 6 dniach działo ???? Ja miałem nieocieplony dom i spalałem po 30kg/dobe mimo iż był stary i bez wilgoci (fakt że palić nie umiałem i zima była zaje... bo po -25stC w dzień) przy powierzchni po podłogach 142m2. za 2 tygodnie będzie to dużo lepiej wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 26.01.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Do tak kiepskiego eko mogłeś kupić 30kw, wtedy miałbyś niższą tem. spalin.Dwa może masz źle osadzony czujnik spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.01.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 7492 to ten magiczny kod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 26.01.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 stxc podałbym Ci pin na priv ale nie odpisujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 26.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 panowie jaki jest pin do coali?? 7492 Jak opał nie jest amerykański ino brunatny no name, to też bardziej wszystko zap.. skoro ma świeżą budowę wygrzać.... Kalorie się z powietrza nie biorą. Zasyp dobry węgiel kamienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 26.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 stxca co się u Ciebie z CWU dzieje????pompa załączona od jakiegoś czasu a na czujniku temperatura ani drgnie i ciągle 30,5stC może tam coś nie halo jest i energia niepotrzebnie w zasobnik idzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 26.01.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Spytaj czp-a co się u niego po 6 dniach działo ???? A tam zaraz działo - pierwszej zimy to tak mi kocioł grzał, że od temperatury spalin popękał mi normalnie tynk na ścianach i to na systemowym kominie w kotłowni i na piętrze w kuchni nad kotłownią - to było grzanie i po 53 kg na dobę łykał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Pocieszę cię podobnie jak koledzy. Będzie dobrze. Chłopie wiesz co ja przechodziłem jak kupiłem swojego badziewiaczka ?Dużo nie brakowało a byłby wylądował na kupce złomu za garażem.Przychodziłem z pracy, paczka fajek, dwa piwa i do 1-ej w nocy.Żona wstaje rano o 4,30 do pracy i mnie budzi bo rury zimne i od nowa, tak chyba z 1,5 miesiąca, dzień w dzień.Ciesz się że masz taki sterownik bo jakbyś przysknerzył parę złotych to aż nie chce myśleć.Jak ja kupowałem kocioł to eCoala jeszcze nie było.A te 200 stopni to żadna tragedia, norma dopuszcza 300.Nie chciałbyś widzieć ile mają w kominie na śmieciuchach.Jak zapalisz latem na ruszcie to będziesz miał porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 26.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Panowie zaczyna się zima -8st w tej chwili, dałem pompę na 3 bieg żeby dogrzać powrót na piętrze, tem. zadana spadła do 42st. i tej tem. pilnuje sterownik, w tamtym roku zadaną miałem 45st. Spaliny 102st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 stxc podałbym Ci pin na priv ale nie odpisujesz Darase PIN nie jest żadną tajemnicą żeby pisać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 26.01.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Suspenser przy zabawie z ledvickim (brunatnym) mówił,że pod 70kg na dobę można go połknąc.Na wątku o rankingu z groszkiem chyba coś o tym wspominał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 26.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Karaoka zadałem koledze pytanie na priv odnośnie modemu ale może to jest tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stxc 26.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 zastanawiałem się kiedy ktoś zwróci uwagę na CWU ))))))) Bojler jeszcze nie podłączony i czujkę podpiąłem do rury zasilającej podłogówkę tak żeby coś pokazywało:-)))) A swoją drogą jak podpieliście swoje czujniki taśmą do rury czy są jakieś trójniki z gniazdem na czujnik?? Jaka max może być długość kabla do czujnika?? I jeszcze jedna bardzo ważna sprawa nie mam wykresów w archiwum trzeba odznaczyć jakąś opcje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stxc 26.01.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Modem mam GlobeSurfer II 7.2 HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS/GSM/3G/WAN z kartą PLUSA ale 3G to tam nie uświadczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 26.01.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 stxc chłopie szlak by mnie trafił chwilę masz dostępny sterownik 5s i nie dostępny.Takiego rwania połączenia nie widziałem, dlatego pytałem jakhp masz modem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 26.01.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 znaczy że ta pompa chodzi bez potrzeby i grzeje zbiornik non stop ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts