Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

Iza Ja miałem podobnie.Nie wiem czy tak jest u Ciebie.U mnie było tak,że płomnień był bardzo blisko podajnika,a po przeciwnej stronie spadał nie dopalony węgiel.Za radą Zawijana pogrzegałem w palniku,wymieszałem wszystko i pomogło.Swoją drogą Masz bardzo zimno w domu.Może to wina węgla,bo nie może Ci dogrzać chatki.A może trzeba już wyczyścić piec,bo dużo ciepła idzie w kosmos. Edytowane przez tesel

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tesel - właśnie zrobiłam tak jak napisałeś zanim mi to zaproponowałeś - jakoś intuicyjnie - i faktycznie pomogło - piec czyszczony niedawno i sama sie zastanawiam dlaczego takie wysokie temperatury spalin, a tem. wew. to sypialnia często wietrzona - reszta dmku to 21 stopni ale faktycznie przez te mrozy musiałam troszkę podnieść temperaturę

a jak wam wychodzi spalanie gdy takie temperatury na zewnątrz?

no co wy chłopaki na zewnątrz -20 to by mi kwiatki pomarzły - ale rzeczywiście coś z tym czujnikiem jest nie tak bo termometr w sypialni wskazuje 20 stopni

a co mogę zrobić żeby trochę przyoszczędzić opału

teraz na dobe idzie mi ok. 190 sekund - tj. jakieś 35-38 kg góra 4 dni na zasobniku

no co wy chłopaki na zewnątrz -20 to by mi kwiatki pomarzły - ale rzeczywiście coś z tym czujnikiem jest nie tak bo termometr w sypialni wskazuje 20 stopni

a co mogę zrobić żeby trochę przyoszczędzić opału

teraz na dobe idzie mi ok. 190 sekund - tj. jakieś 35-38 kg góra 4 dni na zasobniku

To proste.Skalibruj sobie czujnik temp. wew.Jak nie wiesz jak to napisz.

wyższa temperatura powrotu jest wówczas kiedy zamienię pracę pompy mieszającej jako praca pompy cyklicznej z zerową przerwą jak zrobię pompe mieszającą to jest okej zobacz na wykresach to widać pompa mieszająca zygzaki pompa cykliczna linia ponad zadaną tem. nie wierzę że czujnik żle wskazuje

ale spróbuję zrobić kalibrację