Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czytam właśnie opinie, większość : dobra robota E-S :)

Trochę poczekam żeby zauważyć jakąś różnicę :)

Teraz wgrywanie pójdzie piorunem, jak kupię 10m kabla usb to nie potrzebuję schodzić do kotłowni.

No dłuższy kabelek to fajna sprawa,ja tez mam pociągnięty od pieca do pokoju komp.

Na tym sofcie sterownik pracuje od 9.02.2012

W te duże mrozy tez się sprawdził.

Minertu mógłbyś mnie podglądnąć?

https://esterownik.pl/remote/148

A głównie chodzi mi o pracę kilku wersji:

- do 5 lutego 0.2.9.12

- 5 lutego downgrade do 0.2.9.2 (stąd brak części wykresu w tym dniu)

- 13 lutego przed 18:00 wgranie 0.2.9.16

Chciałbym znać twoją opinie.

Co do alarmów

-zewnętrzny to zbyt długo otwarta klapa zasobnika

-zabrudzenie wyskoczyło przy braku węgla.

Kolego co masz za kociolek? jaki ster? jaką instalacje? 16kg to całkiem ładny wynik nie jeden użytkownik kotła na ekogroszek życzyłby sobie takie spalanie,

Eee tam od 16.02 u mnie spalanie poniżej 10 kg/dobę przy powierzchni domu 150 m2 + garaż 24 m2 :)

Dokładny wynik będę znał gdy spalę cały zasobnik - pewnie nieprędko :)

Eee tam od 16.02 u mnie spalanie poniżej 10 kg/dobę przy powierzchni domu 150 m2 + garaż 24 m2 :)

Dokładny wynik będę znał gdy spalę cały zasobnik - pewnie nieprędko :)

Ty już się nie chwal :D u mnie w takich temp kocioł spala 10-12kg eko... looknełem na twoj ster i masz chłodniej od mnie :) no i garaz mam 40m2 :) nizej 10kg/doba nie udało mi się zejść poprostu dom i instalacjia nie pozwala mi na to, ale nie o tym chciałem mam pytanie czy użytkownicy kotłów wykorzystują chociaż w 50% zalety sterownika i swojej instalacji do obniżania spalanego eko? czy korzystają z pogodówek,czujników temperatur, ze stref, z pompek mieszajacych? co robią sami żeby ograniczyć ilośc spalanego eko?

Jeśli Ktoś nie ma internetu a chciałby przez telefon lub komputer sterować sterownikiem eCoal to podpowiem jak zrobić bezprzewodowy internet. Panowie twórcy eCoala i zdalnego dostępu wielki SZACUN-ek :) :) :)

Proszę się pochwalić.Czekam z niecierpliwością.Pozdrawiam.Dziękuję.

Napisałem na rankingu kotłów na ekogroszek ale jak widać nie każdy wszystko czyta :) Robię kopiuj wklej ;)

Do sterowania i podglądu zdalnie naszego

pieca ze sterownikiem eCoal potrzeba

internetu :)

Jeśli go nie mamy to kupujemy kabel

rj45(25m-35zł)może być krótrzy, router 3g

np. tplink 3420(ok.135zł), modem 3g

współpracujący z routerem np. huawei

e169(ok.100zł)i kartę sim z internetem na

kartę np. play online(19zł)którą

doładowujemy np. 75zł na 3miesiące.

Taki zestaw działa u mnie "piknie"

:) :) :)

P.S. Wystraszyłem się bo nie miałem dostępu do eCoala z telefonu przez 2h. Myślałem że coś zerwało połączenie, a to nie coś tylko ktoś :)

Syn (6lat) podłączył pianino i wyłączył kabel od routera. Teraz wszystko gra :)

Muszę podłączyć router pod inwerter. Wtedy brak prądu niegroźny :)

Przed kupnem miału potrzeba go potestować. Ja mam ogniwo 3 sezon i 2 razy próbowałem z miałem - same porażki. Pierwszym była za mokry i zanieczyszczony (przewalało go przez palnik niespalony) za drugim razem ma za dużo pyłu węglowego i chyba z wegla koksujacego bo tworzy sie jeden wielki spiek. Mieszam to z jaretem w stosunku 3:1 i jakos daje radę ale tylko w mrozy gdy piec hulał pełna parą. Na samym eco to mie wiem że mam piec, a tak muszę raz dziennie z haczykiem sie pofatygoać i porozbijać spieki, także dużo wiecej popiołu.

Przy dzisiejszej cenie miału u mnie 100 zł róznicy z eco to nie ma co sobie nim zawracać głowy