darase 21.02.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 0.2.81 taką znalazłem aktualizację, jak ustawiłem pellet to często się odstawiał i był zbyt duży kopiec, pod sam deflektor żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.02.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 0.2.81 taką znalazłem aktualizację, jak ustawiłem pellet to często się odstawiał i był zbyt duży kopiec, pod sam deflektor żart Na esterownik.pl masz 0.2.9.16 sprawdź tę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 21.02.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Minertu dzięki za wskazówkę, stabilna jest ta wersja? Dużo lepsza od tej którą wgrałem? Pół niedzieli przesiedziałem w kotłowni już mi chciano łóżko wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 21.02.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Minertu dzięki za wskazówkę, stabilna jest ta wersja? Dużo lepsza od tej którą wgrałem? Pół niedzieli przesiedziałem w kotłowni już mi chciano łóżko wstawić Testowa jest to wersja (polecana przez minertu) ale godna polecenia... Jak masz możliwość to wgraj śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 21.02.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Czytam właśnie opinie, większość : dobra robota E-S Trochę poczekam żeby zauważyć jakąś różnicę Teraz wgrywanie pójdzie piorunem, jak kupię 10m kabla usb to nie potrzebuję schodzić do kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.02.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Czytam właśnie opinie, większość : dobra robota E-S Trochę poczekam żeby zauważyć jakąś różnicę Teraz wgrywanie pójdzie piorunem, jak kupię 10m kabla usb to nie potrzebuję schodzić do kotłowni. No dłuższy kabelek to fajna sprawa,ja tez mam pociągnięty od pieca do pokoju komp. Na tym sofcie sterownik pracuje od 9.02.2012 W te duże mrozy tez się sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 21.02.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To będę wgrywał, jadę szukać kabla, chyba mnie nie zastrzelą że 3 kable na schodach leżą Może wiertarka pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.02.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To będę wgrywał, jadę szukać kabla, chyba mnie nie zastrzelą że 3 kable na schodach leżą Może wiertarka pomoże Można go samemu zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 21.02.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Masz rację Minertu, nie mają 10m, jaki kabel się nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 21.02.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Minertu mógłbyś mnie podglądnąć?https://esterownik.pl/remote/148 A głównie chodzi mi o pracę kilku wersji:- do 5 lutego 0.2.9.12- 5 lutego downgrade do 0.2.9.2 (stąd brak części wykresu w tym dniu)- 13 lutego przed 18:00 wgranie 0.2.9.16 Chciałbym znać twoją opinie. Co do alarmów -zewnętrzny to zbyt długo otwarta klapa zasobnika-zabrudzenie wyskoczyło przy braku węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.02.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Kolego co masz za kociolek? jaki ster? jaką instalacje? 16kg to całkiem ładny wynik nie jeden użytkownik kotła na ekogroszek życzyłby sobie takie spalanie, Eee tam od 16.02 u mnie spalanie poniżej 10 kg/dobę przy powierzchni domu 150 m2 + garaż 24 m2 Dokładny wynik będę znał gdy spalę cały zasobnik - pewnie nieprędko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 21.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Eee tam od 16.02 u mnie spalanie poniżej 10 kg/dobę przy powierzchni domu 150 m2 + garaż 24 m2 Dokładny wynik będę znał gdy spalę cały zasobnik - pewnie nieprędko Ty już się nie chwal u mnie w takich temp kocioł spala 10-12kg eko... looknełem na twoj ster i masz chłodniej od mnie no i garaz mam 40m2 nizej 10kg/doba nie udało mi się zejść poprostu dom i instalacjia nie pozwala mi na to, ale nie o tym chciałem mam pytanie czy użytkownicy kotłów wykorzystują chociaż w 50% zalety sterownika i swojej instalacji do obniżania spalanego eko? czy korzystają z pogodówek,czujników temperatur, ze stref, z pompek mieszajacych? co robią sami żeby ograniczyć ilośc spalanego eko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 23.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Jeśli Ktoś nie ma internetu a chciałby przez telefon lub komputer sterować sterownikiem eCoal to podpowiem jak zrobić bezprzewodowy internet. Panowie twórcy eCoala i zdalnego dostępu wielki SZACUN-ek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 24.02.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 ZapodawajJestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margmax 24.02.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Jeśli Ktoś nie ma internetu a chciałby przez telefon lub komputer sterować sterownikiem eCoal to podpowiem jak zrobić bezprzewodowy internet. Panowie twórcy eCoala i zdalnego dostępu wielki SZACUN-ek :) Proszę się pochwalić.Czekam z niecierpliwością.Pozdrawiam.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 24.02.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Napisałem na rankingu kotłów na ekogroszek ale jak widać nie każdy wszystko czyta Robię kopiuj wklej Do sterowania i podglądu zdalnie naszego pieca ze sterownikiem eCoal potrzeba internetu Jeśli go nie mamy to kupujemy kabel rj45(25m-35zł)może być krótrzy, router 3g np. tplink 3420(ok.135zł), modem 3g współpracujący z routerem np. huawei e169(ok.100zł)i kartę sim z internetem na kartę np. play online(19zł)którą doładowujemy np. 75zł na 3miesiące. Taki zestaw działa u mnie "piknie" :) P.S. Wystraszyłem się bo nie miałem dostępu do eCoala z telefonu przez 2h. Myślałem że coś zerwało połączenie, a to nie coś tylko ktoś Syn (6lat) podłączył pianino i wyłączył kabel od routera. Teraz wszystko gra Muszę podłączyć router pod inwerter. Wtedy brak prądu niegroźny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 25.02.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Przed kupnem miału potrzeba go potestować. Ja mam ogniwo 3 sezon i 2 razy próbowałem z miałem - same porażki. Pierwszym była za mokry i zanieczyszczony (przewalało go przez palnik niespalony) za drugim razem ma za dużo pyłu węglowego i chyba z wegla koksujacego bo tworzy sie jeden wielki spiek. Mieszam to z jaretem w stosunku 3:1 i jakos daje radę ale tylko w mrozy gdy piec hulał pełna parą. Na samym eco to mie wiem że mam piec, a tak muszę raz dziennie z haczykiem sie pofatygoać i porozbijać spieki, także dużo wiecej popiołu.Przy dzisiejszej cenie miału u mnie 100 zł róznicy z eco to nie ma co sobie nim zawracać głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 25.02.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Witajcie pojawił się widget esterownik mobile na androida, teraz możemy mieć skróty do znajomych w telefonie, tak to wygląda. P.S. Przepraszam za słabą jakość zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 25.02.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Witajcie pojawił się widget esterownik mobile na androida, teraz możemy mieć skróty do znajomych w telefonie, tak to wygląda. P.S. Przepraszam za słabą jakość zdjęcia. Wszystko bardzo dobrze widać Bajer pierwsza klasa a i zacnych znajomych masz dodanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 25.02.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 To są 4 widgety, na każdej pustej stronie telefonu tyle się zmieści, możemy ustawić czas odświeżania widgetu np. co 1h Na innej stronie mam innych kolesi Zdjęcie zrobione telem, wgrane telem, tak więc nie wiem jak to wygląda na dużym ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts