darase 28.02.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Sebsa napisał "U mnie największym problemem jest przewymiarowany piec. Tutaj jest przyczyna moich problemów z dużą ilością popiołu/ spieków itd. " Jesteś tego pewien? Według moich obserwacji ilość popiołu zależy od jakości ekogroszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 28.02.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 P.S. Lepiej dotykać żony niż kompa Piotrase nie ma to jak Twój obiektywizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 28.02.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 To ile Ty masz tych rur? Pisałem niejednokrotnie. Mój piec posiada wymiennik w którym jest 14 rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 28.02.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Sebsa napisał "U mnie największym problemem jest przewymiarowany piec. Tutaj jest przyczyna moich problemów z dużą ilością popiołu/ spieków itd. " Jesteś tego pewien? Według moich obserwacji ilość popiołu zależy od jakości ekogroszku Nie do końca. Można ten sam węgiel spalać lepiej bądź gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 28.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Pisałem niejednokrotnie. Mój piec posiada wymiennik w którym jest 14 rur. To napisz jeszcze w swoim poście jaki to piec. Wielu użytkowników OEP na forum nie śledzi całej dyskusji i po przeczytaniu Twojego postu będzie miało co najmniej wątpliwości. Ktoś zupełnie świerzy może zaślepić cały wymiennik i problem gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 28.02.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 P.S. Lepiej dotykać żony niż kompa Rozumiem, że Ty zawsze między jednym a drugim postem z komórki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 28.02.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 To napisz jeszcze w swoim poście jaki to piec. Wielu użytkowników OEP na forum nie śledzi całej dyskusji i po przeczytaniu Twojego postu będzie miało co najmniej wątpliwości. Ktoś zupełnie świerzy może zaślepić cały wymiennik i problem gotowy. Nie mam OEP. Mój piec to Ponar Żywiec 38kW. Ogrzewam nim prawie 300m2. Mam wrażenie, że ogrzałby drugie tyle z palcem... Dobra konstrukcja. Choć na początku miałem z nim parę przejść jak np nieszczelny wymiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 28.02.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Zapotrzebowanie na ciepło dla nowobudowanych domów drastycznie spada a sprawność kotłów wzrasta. Do tego dochodzi pogoda gdzie warunki zimowe to 1/3 sezonu grzewczego. Mam analogiczny problem - przewymiarowany kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 28.02.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Sebsa aż tak napalony nie jestem, już 8lat po ślubie ale wszystkie posty z tela. Laptop zarezerwowany dla syna ale czasami da Ojcu w NFS-a online zagrać. Jak siadam do lapka na dłużej to lepiej nie mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 28.02.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Sebsa aż tak napalony nie jestem, już 8lat po ślubie ale wszystkie posty z tela. Laptop zarezerwowany dla syna ale czasami da Ojcu w NFS-a online zagrać. Jak siadam do lapka na dłużej to lepiej nie mówić :lol: Jak już takie zwierzenia, to ja jestem 6 lat po ślubie. Planuję sobie PS-a kupić, odświeżyć pasję i w PES pograć. Już to widzę. Zawsze PS mogę z sobą do kotłowni zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 28.02.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Zapotrzebowanie na ciepło dla nowobudowanych domów drastycznie spada a sprawność kotłów wzrasta. Do tego dochodzi pogoda gdzie warunki zimowe to 1/3 sezonu grzewczego. Mam analogiczny problem - przewymiarowany kocioł. Pisali koledzy, że przy dobrym prowadzeniu na dwustanie w okresach przejściowych można lepsze efekty uzyskać. Dlatego tak dążyłem by sprawdzić u siebie taki tryb pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 28.02.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Sebsa aż tak napalony nie jestem, już 8lat po ślubie ale wszystkie posty z tela. Laptop zarezerwowany dla syna ale czasami da Ojcu w NFS-a online zagrać. Jak siadam do lapka na dłużej to lepiej nie mówić Sebsa nie napisał o czyją żone mu chodziło , a komp i laptop są mobilne, podobnie jak żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 28.02.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 :lol: Jak już takie zwierzenia, to ja jestem 6 lat po ślubie. Planuję sobie PS-a kupić, odświeżyć pasję i w PES pograć. Już to widzę. Zawsze PS mogę z sobą do kotłowni zabrać. Jak juz tak o stażu małżeńskim, to u mnie 11rok leci.... Jak lubisz sobie pograć to fajne, poręczne jest PSP, często młócę na wyjazdach teraz właśnie nowy model Sony wypuściło. NFS można popykać, frajda niesamowita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 28.02.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Rozszerzenie opcji E-coala o możliwość przejscia z automatu na trzyb ręczny brzmiało obiecująco. Najpierw popracować w automacie, a jak żona się znudzi i będzie wiecej czasu, zamknąć sie w kotłowni u ćwiczyć korekty w spalaniu. Na razie cisza w tym temacie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 28.02.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Od PS wolałbym telefon z procesorem dwurdzeniowym i androidem. Są gry wypas na andka np. szachy lub Raging Thunder 2, można online pograć. Fajowy jest Swift 3d Sebsa jak zobaczysz Mikołaja to niech kurierem tel wyśle Kurka Jarecki żonaty , niesamowite i żona Ci pozwala na hobby z laptopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 28.02.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Kurka Jarecki żonaty , niesamowite i żona Ci pozwala na hobby z laptopem. Lapka to akurat żona często okupuje :) a PSP to na wyjazdach używam, fajna rozrywka a i grafika mocny punkt. W PSP on-line lub przez game-sharing tez fajne rozgrywki idzie machnąć. Na jednej domówce tak z kolega w 2szt.PSP młóciliśmy w tekkena,że by nas kobitki najchętniej z domu wywaliły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 28.02.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Od PS wolałbym telefon z procesorem dwurdzeniowym i androidem. Są gry wypas na andka np. szachy lub Raging Thunder 2, można online pograć. Fajowy jest Swift 3d Sebsa jak zobaczysz Mikołaja to niech kurierem tel wyśle Kurka Jarecki żonaty , niesamowite i żona Ci pozwala na hobby z laptopem. Ja swojej tłumaczę- lepsze hobby z lapkiem niż takie w pubie lub gdzieś w parku lub pod sklepem.;) Co do Jareckiego - to rzeczywiście wyrozumiałą żonę znalazł albo w intercyzie sobie zastrzegł:P. Darase po co ci wypas telefon do szachów. Przedłożę Mikołajowi Twoja prośbę. Tylko, że mnie jeszcze routera nie przyniósł. Pewnie mocno zajęty... albo i na biegun kryzys dotarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 28.02.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Mój tel ma wolny procek 600MHz i małą pamięć a w andku 2.1 nie można instalować aplikacji na karcie SD, druga sprawa tak szybko wykonuję ruch grając w szachy że smartfon traci oddech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 28.02.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Z tym routerem to głupio wyszło miałeś już go dostać ale jak kręciłeś nosem że nie ma adsl to router dostałem ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 28.02.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 a jak zmniejszyć Brucera nie inwestując w zakup odlewni??? zaślepiłem otwory ale to za mało - są jakieś nakładki może zmniejszające światło palnika???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts