Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sebsa napisał "U

mnie największym problemem jest

przewymiarowany piec. Tutaj jest przyczyna

moich problemów z dużą ilością popiołu/

spieków itd. " Jesteś tego pewien? :)

Według moich obserwacji ilość popiołu zależy od jakości ekogroszku :)

Nie do końca. Można ten sam węgiel spalać lepiej bądź gorzej.

Pisałem niejednokrotnie. Mój piec posiada wymiennik w którym jest 14 rur.

To napisz jeszcze w swoim poście jaki to piec. Wielu użytkowników OEP na forum nie śledzi całej dyskusji i po przeczytaniu Twojego postu będzie miało co najmniej wątpliwości. Ktoś zupełnie świerzy może zaślepić cały wymiennik i problem gotowy.

To napisz jeszcze w swoim poście jaki to piec. Wielu użytkowników OEP na forum nie śledzi całej dyskusji i po przeczytaniu Twojego postu będzie miało co najmniej wątpliwości. Ktoś zupełnie świerzy może zaślepić cały wymiennik i problem gotowy.

Nie mam OEP. Mój piec to Ponar Żywiec 38kW. Ogrzewam nim prawie 300m2. Mam wrażenie, że ogrzałby drugie tyle z palcem... Dobra konstrukcja. Choć na początku miałem z nim parę przejść jak np nieszczelny wymiennik.

Sebsa aż tak napalony nie jestem, już 8lat po ślubie ;) ale wszystkie posty z tela. Laptop zarezerwowany dla syna ale czasami da Ojcu w NFS-a online zagrać. :) Jak siadam do lapka na dłużej to lepiej nie mówić ;)

:lol::lol::lol: Jak już takie zwierzenia, to ja jestem 6 lat po ślubie. Planuję sobie PS-a kupić, odświeżyć pasję i w PES pograć. Już to widzę. Zawsze PS mogę z sobą do kotłowni zabrać.:lol:

Zapotrzebowanie na ciepło dla nowobudowanych domów drastycznie spada a sprawność kotłów wzrasta. Do tego dochodzi pogoda gdzie warunki zimowe to 1/3 sezonu grzewczego. Mam analogiczny problem - przewymiarowany kocioł.

Pisali koledzy, że przy dobrym prowadzeniu na dwustanie w okresach przejściowych można lepsze efekty uzyskać. Dlatego tak dążyłem by sprawdzić u siebie taki tryb pracy.

Sebsa aż tak napalony nie jestem, już 8lat po ślubie ;) ale wszystkie posty z tela. Laptop zarezerwowany dla syna ale czasami da Ojcu w NFS-a online zagrać. :) Jak siadam do lapka na dłużej to lepiej nie mówić ;)

Sebsa nie napisał o czyją żone mu chodziło ;-) , a komp i laptop są mobilne, podobnie jak żony ;-)

:lol::lol::lol: Jak już takie zwierzenia, to ja jestem 6 lat po ślubie. Planuję sobie PS-a kupić, odświeżyć pasję i w PES pograć. Już to widzę. Zawsze PS mogę z sobą do kotłowni zabrać.:lol:

Jak juz tak o stażu małżeńskim, to u mnie 11rok leci....

Jak lubisz sobie pograć to fajne, poręczne jest PSP, często młócę na wyjazdach :) teraz właśnie nowy model Sony wypuściło.

NFS można popykać, frajda niesamowita.

Od PS wolałbym telefon z procesorem dwurdzeniowym i androidem. Są gry wypas na andka np. szachy :D lub Raging Thunder 2, można online pograć. Fajowy jest Swift 3d :D Sebsa jak zobaczysz Mikołaja to niech kurierem tel wyśle :)

Kurka Jarecki żonaty :D , niesamowite i żona Ci pozwala na hobby z laptopem.

Lapka to akurat żona często okupuje :) :) :)

a PSP to na wyjazdach używam, fajna rozrywka a i grafika mocny punkt. W PSP on-line lub przez game-sharing tez fajne rozgrywki idzie machnąć.

Na jednej domówce tak z kolega w 2szt.PSP młóciliśmy w tekkena,że by nas kobitki najchętniej z domu wywaliły :)

Od PS wolałbym telefon z procesorem dwurdzeniowym i androidem. Są gry wypas na andka np. szachy :D lub Raging Thunder 2, można online pograć. Fajowy jest Swift 3d :D Sebsa jak zobaczysz Mikołaja to niech kurierem tel wyśle :)

Ja swojej tłumaczę- lepsze hobby z lapkiem niż takie w pubie lub gdzieś w parku lub pod sklepem.;);)

Co do Jareckiego - to rzeczywiście wyrozumiałą żonę znalazł albo w intercyzie sobie zastrzegł:p:P.

Darase po co ci wypas telefon do szachów. Przedłożę Mikołajowi Twoja prośbę. Tylko, że mnie jeszcze routera nie przyniósł. Pewnie mocno zajęty...:) albo i na biegun kryzys dotarł.