darase 29.02.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Brucer jest jak diament do oszlifowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 29.02.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Brucer jest jak diament do oszlifowania Szkoda tylko, żet to szlifowanie zostawia się nam użytkownikom;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 29.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Ooo dostęp do laptopa otwary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 01.03.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 To był odlew Centozapu? (centroekoenergii?) nie pamiętam tej starej rozmowy o tym odlewie.. Może precyzyjniej zapytam, czy jest szansa odlania jakies drobnej serii mniejszego paleniska i sprzedaży tego do palnika Brucer dla osób chętnych? Być może będzie , tylko kto wie jak ją zmodyfikować? Mi się udało ale nie mam odlewni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 01.03.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Jeszcze jak bym miał stary ślimak do BRUCERA to też bym go trochę zmodyfikował.Mam jeden i wolę nie ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 01.03.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 1. Otwory trzeba zaślepiać - niestety - "na wyczucie". Kiedyś myślałem, że zrobią to producenci kotłów, ale się zawiodłem. Nasze prace poszły w kierunku BURNERA-S i nie było czasu na zabawy z BRUCEREM. 2. Nakładka minertu - to jest właśnie ta, którą dostał ode mnie, i którą minertu twórczo zmodyfikował. Nie mam innej. Ale znalazł się ktoś kto się z BRUCEREM miał czas pobawić.Efekty są,kto chce może sprawdzić.Za nasadkę wypada mi podziękować co czynię. zawijan a może by tak coś z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 01.03.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Jeszcze jak bym miał stary ślimak do BRUCERA to też bym go trochę zmodyfikował. Mam jeden i wolę nie ruszać. Przy tych starych, pierwszych brucerach robiliśmy małą modyfikację ślimaka. Mogę Ci fotki podesłać, chyba jeszcze mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzedorius 01.03.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 WitamDziś rano coś mnie podkusiło żeby zajrzeć do pieca , a tam deflektor leży sobie na żarze, przepalił się skubaniec i pękł na 3 części, zdażyło się wam coś podobnego?I jeszcze nie wiecie gdzie można w okolicach krakowa kupić coś takiego, a może obejmuje to gwarancja. Na razie piec zostawiłem niech pracuje ale na dłuższy okres raczej bym się bał zostawiać go bez deflektora. ( Piec Ogniwo Eko 15 KW). Doradźcie coś bo na razie serwis głuchy na moje tel.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 01.03.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) Za 40 zeta kupisz sobie na allegro.http://allegro.pl/listing.php/search?category=1524&string=deflektor Edytowane 1 Marca 2012 przez pawelo_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 01.03.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Witam Dziś rano coś mnie podkusiło żeby zajrzeć do pieca , a tam deflektor leży sobie na żarze, przepalił się skubaniec i pękł na 3 części, zdażyło się wam coś podobnego? I jeszcze nie wiecie gdzie można w okolicach krakowa kupić coś takiego, a może obejmuje to gwarancja. Na razie piec zostawiłem niech pracuje ale na dłuższy okres raczej bym się bał zostawiać go bez deflektora. ( Piec Ogniwo Eko 15 KW). Doradźcie coś bo na razie serwis głuchy na moje tel. Pozdrawiam Jeżeli kocioł jest na gwarancji to ten element również chyba,że w warunkach gwarancji pisze inaczej.Jeżeli tego zapisu nie ma to gwarancja go obejmuje. Truj im d..ę do skutku.Niech wiedza,że swoich klientów trzeba traktować poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzedorius 01.03.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Za 40 zeta kupisz sobie na allegro. Wiem tylko nie wiem czy piec może działać bez niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 01.03.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Będzie działał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzedorius 01.03.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Jeżeli kocioł jest na gwarancji to ten element również chyba,że w warunkach gwarancji pisze inaczej.Jeżeli tego zapisu nie ma to gwarancja go obejmuje. Truj im d..ę do skutku.Niech wiedza,że swoich klientów trzeba traktować poważnie. Napisałem do nich dopiero dziś rano także mają jeszcze czas na reakcje, szkoda tylko że nie można się do nich dodzwonić. Chciałem się tylko upewnić że z piecem nic się nie stanie jak zostawię bez deflektora, jutro pospawam go jakoś i założę do wyjaśnienia sprawy z serwisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 02.03.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Koledzy.nie potrafię niczego zrobić jeśli nie wiem jak to działa.dlatego mam prośbę.Pomóżcie mi zrozumieć jak działa ecoal.Zbiera on informacje z czujników ,analizuje je i dobiera odpowiednie parametry.Ok.czas podawania paliwa jest stały.Zmienną jest czas przerwy w podawaniu.Na podstawie jakich parametrów ster wylicza czas przerwy w podawaniu?Myślę[ATTACH=CONFIG]104202[/ATTACH] ,żeAnalizując trendy Pracy kotła(CZY TEMP ROŚNIE CZY SPADA) |dobiera sobie czas przerwy.Jeśli moje rozumowanie jest błędne to mi to wyjaśnijcie .Proszę Edytowane 2 Marca 2012 przez tesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 02.03.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 http://zawijan.wordpress.com/burner-s-nowy-palnik/o-sterowaniu-kotlem/ przeczytajnikt tak jak współtwórca nie wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 03.03.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 timon Swoim wpisem chciałem sprowokować dyskusję na temat zmiejszenia (domowym sposobem) palnika.Żeby to zrobić muszę wiele rzeczy zrozumieć.Zawijan pisze bardzo ogólnie.Trawi mnie np.kwestia,czy przy zmiejszonym palniku będzie dobrze dopalał.Np.przy podawaniu 5 sek.ślimak poda x gramów węgla.Przy małym palniku zrobi to samo ale będzie to więcej świeżego węgla w stosunku do pojemności palnika.Wiem,że sterownik spali każdą porcję paliwa poprawnie.Chciałem tylko wiedzieć skąd bedzie wiedział,że zmiejszyliśmy mu pojemność palnika?Może będziecie się śmiać,że jest jeszcze ktoś kto tego nie rozumie,ale co tam.Jestem człowiekiem wolno myślącym,ale jak już załapię o co chodzi to mogę zrobić naprawdę wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.03.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Dobre tesel tak 3maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 03.03.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 timon Swoim wpisem chciałem sprowokować dyskusję na temat zmiejszenia (domowym sposobem) palnika. Żeby to zrobić muszę wiele rzeczy zrozumieć.Zawijan pisze bardzo ogólnie.Trawi mnie np.kwestia,czy przy zmiejszonym palniku będzie dobrze dopalał. Np.przy podawaniu 5 sek.ślimak poda x gramów węgla.Przy małym palniku zrobi to samo ale będzie to więcej świeżego węgla w stosunku do pojemności palnika. Wiem,że sterownik spali każdą porcję paliwa poprawnie.Chciałem tylko wiedzieć skąd bedzie wiedział,że zmiejszyliśmy mu pojemność palnika? Może będziecie się śmiać,że jest jeszcze ktoś kto tego nie rozumie,ale co tam.Jestem człowiekiem wolno myślącym,ale jak już załapię o co chodzi to mogę zrobić naprawdę wiele. Jesteś takim samym zapaleńcem jak ja ,tyle,że Ty już masz chyba małą ekoenergię i nie ma co pomniejszać.Mój Brucer jest jeszcze mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino49 03.03.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 timon Żeby to zrobić muszę wiele rzeczy zrozumieć.Zawijan pisze bardzo ogólnie.Trawi mnie np.kwestia,czy przy zmiejszonym palniku będzie dobrze dopalał. Np.przy podawaniu 5 sek.ślimak poda x gramów węgla.Przy małym palniku zrobi to samo ale będzie to więcej świeżego węgla w stosunku do pojemności palnika. Wiem,że sterownik spali każdą porcję paliwa poprawnie.Chciałem tylko wiedzieć skąd bedzie wiedział,że zmiejszyliśmy mu pojemność palnika? Może będziecie się śmiać,że jest jeszcze ktoś kto tego nie rozumie,ale co tam.Jestem człowiekiem wolno myślącym,ale jak już załapię o co chodzi to mogę zrobić naprawdę wiele. tesel też tak myślałem, jak Ty Np kocioł o mocy 17 KW z palnikiem np. o mocy 10-12 KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 03.03.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Jesteś takim samym zapaleńcem jak ja ,tyle,że Ty już masz chyba małą ekoenergię i nie ma co pomniejszać.Mój Brucer jest jeszcze mniejszy Mam małego brucera i nie mam zamiaru zmiejszać jego pojemności.Może tylko zaślepię jakieś otwory.Chciałbym jednak wiedzieć jak inni to zrobią.Jestem ciekawskim gościem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts