Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kocioł Ogniwo eko 24 kw sterownik ecol https://esterownik.pl/remote/1027

piec zakupiony w 2010 ile otworów nie wiem - nawet nie wiem czy będzie je widać

złoże żaru rozkłada się raczej równomiernie (wedle wytycznych na forum - nie zaglądać dość często)

mogę poobserwować ale raczej równo

Czy jest przewymiarowany czy nie to nie ma nic do tego. Problemem to przebijanie grawitacją. Najlepiej zamontować zawór kulowy za pompką CO i w takim okresie go zakręcać ręcznie. Jeszcze większy problem będzie jak będzie chciała grzać tylko CWU latem bo grzejniki i tak będą grzały, tryb lato nic nie pomoże.

Każdy ma swoje priorytety i robi jak mu pasuje, najważniejsze że jemu to odpowiada.

Ja wolę na wszystkim panować przy minimum ingerencji.

Po co mam rano wstawać i zaglądać w niebo, będzie ciepło czy będzie chłodno ?

Zakręcić instalację czy nie ?

Zakręcę, a jak będzie chłodno ?

Zostawię, a jak będzie ciepło ?

A tak jest ciepło czujnik wyłączy pompkę, będzie chłodno będzie grzać.

Ale to akurat mi odpowiada, komuś może co innego, jego wola i nie twierdzę że to jest złe.

Tak, a jak rozwiązałbyś zimne łazienki? Funkcja autolato nie zadziała, potrzebny byłby oddzielny układ piec-łazienki. Druga sprawa jeśli mieszkaliby na dole Twoi rodzice którym jest wiecznie zimno to odkręcają zawory i mają ciepło. Jak widać w moim domu musiałbym mieć cztery oddzielne układy i do każdego pompę. Zbyt duży koszt :) Komu zimno to odkręca zawór :)