karoka65 13.03.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jakoś tak się udało że temp. wewnątrz jest w miarę równa. Albo chłodno robi się wszędzie albo tak samo jest za ciepło. Rodzice też ze mną mieszkają i to na górze, nie narzekają. Leję na to ile spalę, dla mnie jest ważne że ma być ciepło. Śmieszą mnie te posty gazowników czy pompiarzy którzy piszą że 20 stopni to jest ciepło, u mnie jak mroziło już kilka dni i temp. spadła do 23 to już był alarm że w domu zimno a z babami lepiej nie zadzierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 13.03.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jak się siedzi w dwóch swetrach, kalesonach i ma się lekką nadwagę to może być przy 20st nawet upalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.03.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jak się siedzi w dwóch swetrach, kalesonach i ma się lekką nadwagę to może być przy 20st nawet upalnie Taaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 13.03.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jak się siedzi w dwóch swetrach, kalesonach i ma się lekką nadwagę to może być przy 20st nawet upalnie Mój znajomy z pracy,ogrzewa dom gazem.Kiedyś porównywaliśmy koszty ogrzewania.Ale ciężko mu to szło.Coś zaczął ściemnieć,Ale twierdzi,że w domu ma 20st. i chodzi w slipach.Na moje pytanie czy w pomieszczeniu ,w którym rozmawialiśmy,jest ciepło,odpowiedział,że nie bardzo.Wtedy przyniosłem termometr i okazało się,że jest 22st.Może te stopnie są różne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 13.03.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tak, a jak rozwiązałbyś zimne łazienki? Funkcja autolato nie zadziała, potrzebny byłby oddzielny układ piec-łazienki. Druga sprawa jeśli mieszkaliby na dole Twoi rodzice którym jest wiecznie zimno to odkręcają zawory i mają ciepło. Jak widać w moim domu musiałbym mieć cztery oddzielne układy i do każdego pompę. Zbyt duży koszt Komu zimno to odkręca zawór Tutaj popieram Cię całkowicie.Zdarzało się,że latem żona narzekała,że w łazience jest chłodno.Ja swojego układu nie zmienię tym bardziej,że we wrześniu zostanę dziadkiem.Wolę nie ryzykować ,że dzieci nie będą chcieli nas odwiedzać,bo jest za zimno,żeby kąpać niemowlaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 13.03.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tesel gratulacje Dziadku Kiedy ja będę i czy będę oto jest pytanie Powolutku kończę sezon grzewczy, jak pogoda dopisze to ostatni zasyp w marcu. Pół roku i zrobię podsumowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 13.03.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tesel ..bardzo cieplutko i z całego serca gratuluję Ci "dziadostwa" !! Jak się maleństwo urodzi, to tutaj na wątku jakąś kolejeczkę korespondencyjnie za zdrowie małego oraz dziadków można przechylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 13.03.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dziękuję serdecznie.Kolejeczka przydałaby się nie tylko wirtualnie:wave:Zaglądacie czasem na forum esterownik.Trochę tam się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 13.03.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 tesel Ty się nie zastanawiaj- Ty leć do sklepu po Werther's Original bo ponoć każdy dziadek powinien miec Taaaaakie cukierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.03.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Zaglądacie czasem na forum esterownik.Trochę tam się dzieje. A po co mam się denerwować. Najlepiej niech Elektro-System dodaje do każdego eCoala jednego programistę w zestawie żeby każdemu upierdliwcowi tworzył to co mu się w nocy przyśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 13.03.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Monitoruję oba fora urlop mam pisałem do programisty ....ponoć jeszcze pare skryptów i uporzadkują forum, na bardziej cywilizowane bo narazie to na żywioł idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 13.03.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 tesel Ty się nie zastanawiaj- Ty leć do sklepu po Werther's Original bo ponoć każdy dziadek powinien miec Taaaaakie cukierki Mam coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 13.03.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Re:średnie spalanie przez markowsski » 2012-03-10 19:55 VERB-nie zniżaj się proszę do poziomu doktorskiego uzyskanego w PRL-u.Please. BTW,jest dobrze mamy juz panów "z" double hi hi ;)Gorąco,szkoda że zimową pora spali.. A admin muratora prosi bym wrócił na wątek bo nic się nie dzieje ;) Cieszycie się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 13.03.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jak w eCoalu zlikwidują śmierć kliniczną to mi wystarczy forum tam jest kiepskie nawet z tela posta nie można dodać, nie to co tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 13.03.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 forum tam jest kiepskie nawet z tela posta nie można dodać, nie to co tu No i dobrze, bo będzie wyglądac jakbyś wiersz pisał a co Ty jaki Mickiewicz, czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 13.03.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Piotrase jak zamienisz dwie litery to będzie moje nazwisko. Dorwałem lapka to strzelę nowy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 13.03.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Piotrase jak zamienisz dwie litery to będzie moje nazwisko. Dorwałem lapka to strzelę nowy temat Byłby dobry temat na weekend. Jakie nazwisko nasi darase Ale koniec z weekendami na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 13.03.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tesel zrób weekend wirtualny Tutaj opisałem problema http://www.esterownik.pl/forum/posty,316/smierc-kliniczna-sterownika-ecoal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka1719509696 15.03.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Do tych co nie rozumieją co chce ta "baba"chodzi mi o to, czy jest jakiś sposób abym mogła spalać mniej np. poprzez zatkanie kanałów spalinowych albo zaklejenie częściowe otworów napowietrzających - jeżeli faktycznie mam przewymiarowany piec (eko 24 - na powierzchnię 170 m2 + 220 CWU - dom dobrze ocieplony - dół domu wysokość 2,9m)jak już pisałam przy największych mrozach piec pracował na 42 stopnie + cykliczna praca pompy - przy obecnych temperaturach - pompa CO wylączona - jednak "nieznacznie" przebija grawitacja (i to mi na tą chwilę odpowiada) w domku nadal mogłoby być chlodniej - na okres lata zawór odcinający CO - i nic nie przebija - zabardzo zakręcić grzejników nie mogę bo jak zimne no troszkę przeciekają - wiem wiem założe termostaty ale ten sezon jeszcze się muszę pomęczyć Moje dodatkowe pytanie - jak dobiera się pracę podajnika w grzaniu - czy lepiej jest go zmnieszać czy odwrotnie wydłużać (na moim przykładzie) a tak po za tym to jestem mega zadowolona - bo gdyby nie ten piecyk to by mnie tu nie było - a tak czasami się trochę pośmieję i trochę od was nauczę - w pracy nie raz jak opowiadam jakie mam cudo to wszytkim szczeny opadająa wogóle dzięki chłopaki że się tak interesujecie i wogólesorry za te gupoty co napisałam - ale "wiosna" idzie i niedługo skończą się te nasze błache problemy i przestaniemy tu zaglądać ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 15.03.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Iza napisała "na okres lata zawór odcinający CO - i nic nie przebija -" Jeśli masz taki zawór to przekręć go na połowę lub więcej, wtedy grawitacją pójdzie mniej wody a to takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts