Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

Jakoś tak się udało że temp. wewnątrz jest w miarę równa. Albo chłodno robi się wszędzie albo tak samo jest za ciepło. Rodzice też ze mną mieszkają i to na górze, nie narzekają.

Leję na to ile spalę, dla mnie jest ważne że ma być ciepło.

Śmieszą mnie te posty gazowników czy pompiarzy którzy piszą że 20 stopni to jest ciepło, u mnie jak mroziło już kilka dni i temp. spadła do 23 to już był alarm że w domu zimno a z babami lepiej nie zadzierać :)

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak się siedzi w dwóch swetrach, kalesonach i ma się lekką nadwagę to może być przy 20st nawet upalnie :D

Mój znajomy z pracy,ogrzewa dom gazem.Kiedyś porównywaliśmy koszty ogrzewania.Ale ciężko mu to szło.Coś zaczął ściemnieć,Ale twierdzi,że w domu ma 20st. i chodzi w slipach.Na moje pytanie czy w pomieszczeniu ,w którym rozmawialiśmy,jest ciepło,odpowiedział,że nie bardzo.Wtedy przyniosłem termometr i okazało się,że jest 22st.Może te stopnie są różne?:(

Tak, a jak rozwiązałbyś zimne łazienki? Funkcja autolato nie zadziała, potrzebny byłby oddzielny układ piec-łazienki. Druga sprawa jeśli mieszkaliby na dole Twoi rodzice którym jest wiecznie zimno to odkręcają zawory i mają ciepło. Jak widać w moim domu musiałbym mieć cztery oddzielne układy i do każdego pompę. Zbyt duży koszt :) Komu zimno to odkręca zawór :)

Tutaj popieram Cię całkowicie.Zdarzało się,że latem żona narzekała,że w łazience jest chłodno.Ja swojego układu nie zmienię tym bardziej,że we wrześniu zostanę dziadkiem.Wolę nie ryzykować ,że dzieci nie będą chcieli nas odwiedzać,bo jest za zimno,żeby kąpać niemowlaka.

Re:średnie spalanie

przez markowsski » 2012-03-10 19:55

VERB-nie zniżaj się proszę do poziomu doktorskiego uzyskanego w PRL-u.Please.

BTW,jest dobrze mamy juz panów "z" double hi hi ;)Gorąco,szkoda że zimową pora spali..

A admin muratora prosi bym wrócił na wątek bo nic się nie dzieje ;) ;)

Cieszycie się?

Do tych co nie rozumieją co chce ta "baba"

chodzi mi o to, czy jest jakiś sposób abym mogła spalać mniej np. poprzez zatkanie kanałów spalinowych albo zaklejenie częściowe otworów napowietrzających - jeżeli faktycznie mam przewymiarowany piec (eko 24 - na powierzchnię 170 m2 + 220 CWU - dom dobrze ocieplony - dół domu wysokość 2,9m)

jak już pisałam przy największych mrozach piec pracował na 42 stopnie + cykliczna praca pompy - przy obecnych temperaturach - pompa CO wylączona - jednak "nieznacznie" przebija grawitacja (i to mi na tą chwilę odpowiada) w domku nadal mogłoby być chlodniej - na okres lata zawór odcinający CO - i nic nie przebija - zabardzo zakręcić grzejników nie mogę bo jak zimne no troszkę przeciekają - wiem wiem założe termostaty ale ten sezon jeszcze się muszę pomęczyć

Moje dodatkowe pytanie - jak dobiera się pracę podajnika w grzaniu - czy lepiej jest go zmnieszać czy odwrotnie wydłużać (na moim przykładzie)

a tak po za tym to jestem mega zadowolona - bo gdyby nie ten piecyk to by mnie tu nie było - a tak czasami się trochę pośmieję i trochę od was nauczę - w pracy nie raz jak opowiadam jakie mam cudo to wszytkim szczeny opadają

a wogóle dzięki chłopaki że się tak interesujecie i wogóle

sorry za te gupoty co napisałam - ale "wiosna" idzie i niedługo skończą się te nasze błache problemy i przestaniemy tu zaglądać ha ha