minertu 01.06.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Hej, palił ktoś ekogroszkiem z kopalni Jankowice, kupiłem dziś 2t po 840zł/t. To te same pokłady co Chwałowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 01.06.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Sporo miału jest, ma mieć dużą kaloryczność, zobaczymy w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 01.06.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Sporo miału jest, ma mieć dużą kaloryczność, zobaczymy w Od kiedy ilość miału świadczy o kaloryczności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 01.06.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Sporo miału jest, ma mieć dużą kaloryczność, zobaczymy w Dużą ? To znaczy ile? Chwałowicki jest bez miału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 01.06.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Minertu pokazywali papier że z kopalni Jankowice, zapewne wzbogacany jest miałem żeby nie był zbyt kaloryczny Cosik mi się wydaje że ostatni raz od nich kupiłem, mieli przywieźć Pieklorza a wyszło jak wyszło, ktoś napisał że z Kop. Jankowice to jest Boruta 29kJ Suspenser tam jest przecinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 01.06.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 PAPROCIAK a co TY za Jaret spalasz ze masz spieki?? Ja kupiłem Jareta u karoki i nie miałem spieków, pratycznie wcale Pewnie jakis chrzczony bo płacę za niego 570 t i jest taki dosc drobny jakby przesiewka. I jak pisałem mam spieki czasem takie drobne a czasem spory kalafior ale spala się na zero czyli może być. A i strasznie długo trzyma żar, 12 godz przerwy i piec sam rozpala sie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.06.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Pewnie jakis chrzczony bo płacę za niego 570 t i jest taki dosc drobny jakby przesiewka. I jak pisałem mam spieki czasem takie drobne a czasem spory kalafior ale spala się na zero czyli może być. A i strasznie długo trzyma żar, 12 godz przerwy i piec sam rozpala sie bez problemu. Jak jest prosto z kopalni to miał zawsze się trafi,tam tak dokładnie nie sortuje się węgla.Na składzie wygląda to już inaczej. W tym roku mam groszek średni czyściutki ,bez miału.Jak się spala to w rankingu o ekogroszku są wstawione fotki. 570zł/t to chyba prosto z kopalni kupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimej 04.06.2012 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 w Westfalii możesz mieć palnik brucera z podajnikiem na eko wychodzi 7 tysięcy a jeszcze możnao rabat powalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.06.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Już jest dysza palnika , niestety koszt produkcji dyszy okazał się droższy niż myślałem.Musiała zostać zrobiona nowa forma do odlewu do tego trzeba dorobić jeszcze obejmy (niestety producent nie podjął się tego) oraz wykonać otwory napowietrzające jak do obejmy aby dobrze przymocować dyszę do palnika.Na cenę ma wpływ parę czynników-droga forma do odlewu-dodatkowe strzemiona do mocowania,które trzeba wykonać z dobrego materiału-wiercenie otworów bo nie będzie nacięći najważniejsze , ilość chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 05.06.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Tyle ze ilość chętnych tez będzie pewnie w pewnym stopniu zależała od ceny tej całości. ile potrzeba czasu Ci jeszcze na zrealizowanie całości? I czy to jest większe od zwykłej korony czy takie samo? Pytam bo w 15KW miedzy palnikiem a wymiennikiem miejsca jest jak na lekarstwo... Edytowane 5 Czerwca 2012 przez jack18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.06.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Tyle ze ilość chętnych tez będzie pewnie w pewnym stopniu zależała od ceny tej całości. ile potrzeba czasu Ci jeszcze na zrealizowanie całości? I czy to jest większe od zwykłej korony czy takie samo? Pytam bo w 15KW miedzy palnikiem a wymiennikiem miejsca jest jak na lekarstwo... Oczywiście,że tak będzie.Nie od razu W-wę zbudowano. Na długość jest taki sam jak obecna dysza do Brucera,jest natomiast szersza o 1,2mm z każdej strony wzdłuż ślimaka.Szersza jest po to aby można było w niej wywiercić otwory na uchwyty. Ten rant musi być mocny więc jest go trochę więcej.Jest dużo mniejsza od pierwszych wersji dyszy Brucera. Z tego co wiem to komora paleniska w kotłach od 15 do 35kW ma takie same wymiary więc nie ma obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 05.06.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Oczywiście,że tak będzie.Nie od razu W-wę zbudowano. Na długość jest taki sam jak obecna dysza do Brucera,jest natomiast szersza o 1,2mm z każdej strony wzdłuż ślimaka.Szersza jest po to aby można było w niej wywiercić otwory na uchwyty. Ten rant musi być mocny więc jest go trochę więcej.Jest dużo mniejsza od pierwszych wersji dyszy Brucera. Z tego co wiem to komora paleniska w kotłach od 15 do 35kW ma takie same wymiary więc nie ma obaw. No to w takim razie jeśli robisz jakąś wstępną listę, to mnie możesz dopisać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.06.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Nie dałem sobie długo czekać.Z racji tego,że czasu mało bo do pracy na nockę udało mi się dorobić jeden uchwyt.Oczywiście robię wstępną listę. Edytowane 5 Czerwca 2012 przez minertu Dodanie wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 05.06.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 jack18 odbierz PRIVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 06.06.2012 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Pamiętaj w razie czego o mnie - oczywiście w zależności jaka będzie cena tego ustrojstwa i czy wejdzie do mojego Tilgnera ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.06.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Pamiętaj w razie czego o mnie - oczywiście w zależności jaka będzie cena tego ustrojstwa i czy wejdzie do mojego Tilgnera ... Pytasz o dyszę czy o deflektor? Jak masz Brucera to wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy30 06.06.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Minertu mnie też dopisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 06.06.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Minertu mnie też dopisz. Ok lista już się tworzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 07.06.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Odwiedzających zapraszam do nowego wątkuhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?204334-Ogniwo-Eko-z-palnikiem-Brucer-i-jego-modernizacja.&p=5407160#post5407160Wątek założony dla użytkowników kotłów OE oraz ich klonów oraz kotłów z palnikiem Brucer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wertus23 10.06.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Mam pytanie: mam trocinę drobną, po cięciu drzewa na pile stołowej, dodatkowo chcę ją przesiewać przez bardzo drobne sito zrobione z siatki do ociepleń, oczko kwadrat 4x4, praktycznie wychodzi pył. Chcę to mieszać z miałem lub ekogroszkiem. W jakich proporcjach to mieszać? Czy ktoś już takie coś robił i jakie były efekty i czy po prostu warto w to się bawić? Dla mnie szkoda trocinę wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts