gegus37 03.02.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam wszystkich forumowiczów ! Co tu tak ostatnio cicho czyżby nikt nie miał żadnych problemów.Jak działają wam kociołki ?Co spalacie ?Jaki jest teraz najlepszy program do E-coala (wersja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 03.02.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Wersja testowa 0.3.1.4 Wejdź na forum http://www.esterownik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 04.02.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Ja mam takie dwa pytania do właścicieli brucera. Czy wszyscy są z tych palnikow zadowoleni skoro jest tak mało na forum wpisów o tym palniku? No i czy u was też jest tak że eko wypuchane jest bliżej zasobnika i tam pali się lepiej a po przeciwnej stronie praktycznie nie zostaje wypchniete (w dodatku trafia tam przemielony przez slimak opał) i po tej stronie spieka się bardziej bo dłużej zalega w brucerze. Mi praktycznie wogóle z tej strony się nie pali, a jedynie widać tam żar na środku a po bokach popiół. Wydaje mi się że to przez ten przeciwzwoj który jest za daleko od końca zmijki. Macie na to jakieś rady? Bo ja z tym swoim brucerem nie wyrabiam. Niech zglosi się ktoś u kogo w tym brucerze pali się idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 04.02.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Spróbuj zgłosić się do minertu, zrobił naprawdę fajna nakładkę dla zmniejszenia głowicy tego palnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 04.02.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Nie ma idealnych palników Wejdź na http://www.esterownik.pl tam jest też forum, załóż temat i zobaczymy co znawcy Ci odpiszą Mam małe spieki,ogień lekko przesunięty ale u mnie dobrze się spala W sofcie 0.3.1.4 masz masę udoskonaleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 04.02.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Tak jestem z nim w kontakcie. Ale czy jest ktoś kto jest zadowolony że standardowego palnika brucera? Bo jeżeli nie to jak producent mógł wypuścić taki bubel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teodor2424 04.02.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Nie ma idealnych palników Wejdź na http://www.esterownik.pl tam jest też forum, załóż temat i zobaczymy co znawcy Ci odpiszą Mam małe spieki,ogień lekko przesunięty ale u mnie dobrze się spala W sofcie 0.3.1.4 masz masę udoskonaleń Nie posiadam ecoala ale pluma 800r z fuzzy logic a i tak pale na dwustanie bo inaczej się wogóle nieda. Interesuje mnie tylko sam palnik brucera. Niech ktoś zrobi fotki jak u niego się pali, czy ogień idzie z całej powierzchni palnika czy tylko że środka? Potrzeba mi potwierdzenia wizualnego jak wygląda popiół, płomień i spieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris070 25.08.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam jestem w posiadaniu ogniwo eko plus 16, do tego stojacy zasobnik na wode 300l, uruchamiam go co 2 dzien po nagrzaniu wody chciałbym wlaczyc pompe CO aby sie schlodził (nagrzał mi 2 łazienki ) a pozniej bym go wyłączył ale po przejsciu w tryb reczny pompa CO chodzi a po 20 minutach znowu sie przelacza w automat i musze zasuwac do kotlowni aby znowu przejsc w stan reczny i tak ze 3 razy ktos wie jak zrobic aby nie przechodził na automat po 20 min.? pozdrawiam z Kołobrzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.08.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam jestem w posiadaniu ogniwo eko plus 16, do tego stojacy zasobnik na wode 300l, uruchamiam go co 2 dzien po nagrzaniu wody chciałbym wlaczyc pompe CO aby sie schlodził (nagrzał mi 2 łazienki ) a pozniej bym go wyłączył ale po przejsciu w tryb reczny pompa CO chodzi a po 20 minutach znowu sie przelacza w automat i musze zasuwac do kotlowni aby znowu przejsc w stan reczny i tak ze 3 razy ktos wie jak zrobic aby nie przechodził na automat po 20 min.? pozdrawiam z KołobrzeguJeżeli przełączysz na ręczny poprzez kompa (przez www) to nie powinien się załączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas77 29.08.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam. W niedługiej przyszłości zamierzam zakupić kocioł z palnikiem II generacji + sterownik eCoal. Proszę o radę w jaki sposób przygotować kotłownię aby w pełni wykorzystać możliwości takiego zestawu. W domu będę miał ogrzewanie podłogowe prawie na całym dole a na poddaszu tylko w łazience. Jestem na etapie instalacji elektrycznej i hydraulicznej. Z tego co się orientuję do to w zestaw zawiera czujniki temperatury zewnętrznej i wewnętrznej ale nie wiem gzie się je umieszcza. Podciągnąłem też skrętkę do internetu. Proszę o wszelkie pomocne informację. W poniedziałek wchodzą tynkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 29.08.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam. W niedługiej przyszłości zamierzam zakupić kocioł z palnikiem II generacji + sterownik eCoal. Proszę o radę w jaki sposób przygotować kotłownię aby w pełni wykorzystać możliwości takiego zestawu. W domu będę miał ogrzewanie podłogowe prawie na całym dole a na poddaszu tylko w łazience. Jestem na etapie instalacji elektrycznej i hydraulicznej. Z tego co się orientuję do to w zestaw zawiera czujniki temperatury zewnętrznej i wewnętrznej ale nie wiem gzie się je umieszcza. Podciągnąłem też skrętkę do internetu. Proszę o wszelkie pomocne informację. W poniedziałek wchodzą tynkarze. Czujnik zewnętrzny od strony północnej, a wewnętrzne masz dwa, jeżeli to ni problem to możesz sobie poprowadzić do każdego pokoju kabelek taki 2x0,5. i będzie jak znalazł. Ja wieszałem czujniki na wys. 1,3m i mi wystarcza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.08.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Zbyszek normalnie w zestawie jest 1 zewnętrzny i 1 wewnętrzny. Nie wszyscy dają po dwa wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 29.08.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Zbyszek normalnie w zestawie jest 1 zewnętrzny i 1 wewnętrzny. Nie wszyscy dają po dwa wewnętrzne No właśnie:) I teraz tak jak mam dwa obiegi jeden podłogówka a drugi grzejniki to potrzebuje dwa, lub parter i piętro oddzielnie sterowane to wtedy potrzebujesz obu. Przez pewien czas miałem trzy bo był podpięty w pomieszczeniu CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 29.08.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 ,,,, Jestem na etapie instalacji elektrycznej i hydraulicznej. Z tego co się orientuję do to w zestaw zawiera czujniki temperatury zewnętrznej i wewnętrznej ale nie wiem gzie się je umieszcza. Podciągnąłem też skrętkę do internetu. Proszę o wszelkie pomocne informację. W poniedziałek wchodzą tynkarze. Przewody 6*0,5mm2 poprowadź gwiaździście od jakieś rozdzielki multimedialnej do każdej puszki wyłącznika oświetlenia. Puszki tradycyjne zastąp puszkami firmy SIMET do osadzania elementów elektronicznych. W przyszłości połączysz sobie czujniki temperatury tam gdzie będziesz chciał. Firma Elektro System opracowuje nowe sterowniki komunikujące się z dodatkowymi modułami za pomocą protokołu szyny CAN. Będziesz mógł np. wyświetlacz z kotła zabrać w dowolne miejsce, tam gdzie dziś doprowadzisz przewody sterujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 29.08.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Przewody 6*0,5mm2 poprowadź gwiaździście od jakieś rozdzielki multimedialnej do każdej puszki wyłącznika oświetlenia. Puszki tradycyjne zastąp puszkami firmy SIMET do osadzania elementów elektronicznych. W przyszłości połączysz sobie czujniki temperatury tam gdzie będziesz chciał. Firma Elektro System opracowuje nowe sterowniki komunikujące się z dodatkowymi modułami za pomocą protokołu szyny CAN. Będziesz mógł np. wyświetlacz z kotła zabrać w dowolne miejsce, tam gdzie dziś doprowadzisz przewody sterujące. Takie rozwiązanie było by super jeżeli firma się pośpieszy, bo jak on się pośpieszy to wykorzysta tylko do czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 29.08.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Takie przewody sterujące mogą służyć także do zasilania tabletów. Ceny tabletów spadają z dnia na dzień. Można taki tablet powiesić przy wyłączniku i mieć podgląd do kotła , na kamerę przed domem, sterować sterownikiem multimedialnym Elektro-Systemu, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas77 29.08.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Czujnik zewnętrzny od strony północnej, a wewnętrzne masz dwa, jeżeli to ni problem to możesz sobie poprowadzić do każdego pokoju kabelek taki 2x0,5. i będzie jak znalazł. Ja wieszałem czujniki na wys. 1,3m i mi wystarcza:) Myślę że rozwiązanie z dwoma czujnikami mi w zupełności wystarczy. A jeżeli chodzi o sterowanie z dowolnego miejsca to do pomyślałem o tym doprowadzając kabel do internetu. To mi wystarczy. Dziękuję za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 30.08.2013 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Myślę że rozwiązanie z dwoma czujnikami mi w zupełności wystarczy. A jeżeli chodzi o sterowanie z dowolnego miejsca to do pomyślałem o tym doprowadzając kabel do internetu. To mi wystarczy. Dziękuję za szybką odpowiedź.Jeżeli będziesz na tyle szybki aby kupić sterownik to może jeszcze daj drugi kabel (USB/RS-232) w stronę kotła do podłączenia bezpośredniego potrzebnego do aktualizacji a i podglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas77 30.08.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Jeżeli będziesz na tyle szybki aby kupić sterownik to może jeszcze daj drugi kabel (USB/RS-232) w stronę kotła do podłączenia bezpośredniego potrzebnego do aktualizacji a i podglądu. Nie rozumiem. To ta skrętka którą podciągnąłem do internetu nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 30.08.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Nie rozumiem. To ta skrętka którą podciągnąłem do internetu nie wystarczy.Do internetu masz z wtyczką RJ45 i tym łączysz modem ze sterownikiem a do aktualizacji danych ze sterownika RS-232.do kompa USB. W nowym sterowniku (prawdopodobnie) już ma to być pominięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts