PAPROCIAK 12.06.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Zasobnik 300 l - myślisz o rozbudowie o solary? Ja mam 120 i przy 3 osobach spokojnie wystarcza, wczesniej miałem 80l i także było ok. Na lato duży zasobnik grzany pradem to wieksze straty.A jak tam doświadczenia w pracy letniej bo u mnie sadze znacznie gorsze niż w zimie ale pale dużo drewnem i to iglastym (resztki z budowy i palety z firmy). Od dziś przechodzę na prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegus37 15.06.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Kupiłem zasobnik 300l ze względu na podłoczenie do solara. Solary podłączyłem w środe i dodatkowo zamontowałem grzałke 2000w dogrzewającą wode w razie słabego słoneczka -jak działa to dopiero sprawdze jak będe dłużej w domu. Jeśni ktoś z forumowiczuw kożysta z takiego rozwiązania to prosze o podzielenie sie wrażeniami!W piecu pale tylko ekogroszkiem - kupuje EKORET po 680 luzem z tym że sam go sobie sypie do woreczków i zawoże do kotłowni, trudno znaleźć dobry węgiel aby nie był oszukany albo na jakości albo na wadze (zawsze mokry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 17.06.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 załatwiłeś jakieś dofinansowanie do solarów? Ja także o tym myślę nawet w orurowanie 500 zł zainwestowałem, ale czekam na jakiśwsparcie z gov bo inaczej to nie ma sensu ekonomiczneo za krótki sezon. Ale z drugiej strony to sie serce kraje jak w takie upały trzeba grzałę załaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek038 17.06.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Paprociak, może liczyłeś ile na miesiąc zużywasz kilowatów na ogrzanie ciepłej wody?Pytam bo także mam bojler 120L , trzy osoby i obecnie palę w kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 19.06.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 U mnie nie da sie tego policzyć bo pale czym popadnie i w sumie nie wiem ile ciepłej wody zużywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek038 20.06.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 miałem na myśli kilowaty prądu, w momencie jak grzejesz cwu prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 20.06.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 aha. Ktos to liczył na forum i jest to równowartść 50-100 zł miesiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 20.06.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Witam ! Mam ogniwo eko 15kw i nie bardzo wiem czy można w nim wyłączyć grzanie CWU tak aby grzał tylko CO ? Pozatym czy ktos ma konfiguracje strownik ecoal + pompa Alpha2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 04.07.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Czy wiadomo może już coś na temat cen nowego kotła? PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-w 08.07.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 witam, pozwoliłem sobie zadzwonić dziś do działu handlowego Ogniwa i wogóle nie mają bladego pojęcia o nowych kociołkach EKO??? a też się do dziesiątki przymierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 11.07.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Mam pytanie odnośnie kociołka ogniwo eko 15Kw ,bo taki tez w ogólnym rozliczeniu wybrałem i jest juz zamontowany. W wyposażeniu jest biała mała plastikowa skrzyneczka(niewiele większa od pudelka zapałek) z nacięciami z jednej strony. Po otwarciu można zauważyć w środku kostkę z podłączonym równolegle czymś w rodzaju rezystora. Czy to jest czujnik pogodowy czy cos całkiem innego. Brak oznaczeń na tej skrzynce i instrukcji tez nie znalazłem wiadomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzedorius 12.07.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Mam pytanie odnośnie kociołka ogniwo eko 15Kw ,bo taki tez w ogólnym rozliczeniu wybrałem i jest juz zamontowany. W wyposażeniu jest biała mała plastikowa skrzyneczka(niewiele większa od pudelka zapałek) z nacięciami z jednej strony. Po otwarciu można zauważyć w środku kostkę z podłączonym równolegle czymś w rodzaju rezystora. Czy to jest czujnik pogodowy czy cos całkiem innego. Brak oznaczeń na tej skrzynce i instrukcji tez nie znalazłem wiadomości? Jest to czujnik wewnetrzny (pokojowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzedorius 12.07.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam ! Mam ogniwo eko 15kw i nie bardzo wiem czy można w nim wyłączyć grzanie CWU tak aby grzał tylko CO ? Pozatym czy ktos ma konfiguracje strownik ecoal + pompa Alpha2 ? Witam wyłączyć grzanie cwu najłatwiej wypinając zasilanie do pompy cwu innego soposobu z mojej wiedzy nie ma, piec bez tej pompy działa poprawnie napisz jak się spisuje z pompą alpha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 12.07.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Jest to czujnik wewnetrzny (pokojowy) Musi byc podlączony? Dzięki za odpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzedorius 14.07.2010 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Musi byc podlączony? Dzięki za odpowiedz... Nie musi być podłączony jest to tylko czujnik umożliwiający prace pieca z sterownikiem pokojowym (wbudowanym), jeśli nie jest podłączony poprostu ustawiasz temperaturę pracy pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 15.07.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 (edytowane) Witam,właśnie przywieźli mi kociołek ogniwo eko 24kw,montaz pod koniec września ale martwi mnie jedna sprawa dotycząca palnika.Chodzi o wycięcia,które powinny być po przeciwnej stronie kosza a których tam nie ma,nie wiem czy samemu takie nacięcia zrobić ,czy najpierw potestować palnik i w razie czego zrobić je później? Edytowane 12 Sierpnia 2010 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 14.08.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witamczy orientujecie się może czy ogniwo eco może miećw opcji wyjście czopucha z boku zamiast z tyłu ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 15.08.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 ok dzieki za info, i jeszcze jedna sprawa co z ogniwo eco plus czy jakoś tak ? ? ?we wrzesniu musze kupic piec i nie wiem na jakim etapie jest plus, czy ewentualnie czekac moze cos wiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 16.08.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Pytanie do Zawijana Nasz dystrybutor zaproponowal nam nowy palnik II-ej generacji o mocy max.25kW, oferuje go pod szyldem Ewmar-NessPalnik jest mniejszy, ślimak jak w Brucerze z tą literką "U" jak to określam, mocowanie dmuchawy podobne jak w brucerze, ale mocowanie kosza jakby z Pancerpola zerżnięte. Pytanie, czy sprzedawaliście kolejna licencję na ten produkt, czy to jakaś chamska samowola?Mam trudna sytuację rodzinna, zdjęcia tej podróbki mogę wkleić na forum lub wysłac na Twojego maila najwcześniej wieczorem. Odpowiedz proszę tylko co to za numer jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 16.08.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Witam,właśnie przywieźli mi kociołek ogniwo eko 24kw,montaz pod koniec września ale martwi mnie jedna sprawa dotycząca palnika.Chodzi o wycięcia,które powinny być po przeciwnej stronie kosza a których tam nie ma,nie wiem czy samemu takie nacięcia zrobić ,czy najpierw potestować palnik i w razie czego zrobić je później? nic nie musisz nacinac tak wyglada nowsza wersja brucera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts