TomiAyomi 17.11.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 mi fuego opuscilo 100 za wplate na kontowiec ogolnie idzie sie z nimi poukladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 18.11.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 czemu tak długo ? ogniwo masz kolego od ręki Produkcja idzie na bieżąco wg zamówień. Dla mnie w porządku, bo dzięki temu dostałem poprawioną ekoenergię, a nie końcówkę zapasów Najlepiej skontaktować się z producentem. Tudzież Jarecki może coś doda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 18.11.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 mi fuego opuscilo 100 za wplate na konto wiec ogolnie idzie sie z nimi poukladac Z Sekom-Łucki jeszcze bardziej się poukładałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 18.11.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) ppietrz- powiadasz poukładałeś się? To ciekawy związek, Sekom dzięki dużej cenie wyjściowej ma z czego opuszczać, za swoje ogniwo eko 15kw bez dopłaty do sterownika eCoal zapłaciłem 6500 jeżeli Ty masz 17kw premium to mogłeś zapłacić po targowaniu tu strzelam 7600 to dużo więcej niż ja. Obydwa kotły są dobre. Nie bardzo dobre bo takich nie ma na paliwa stałe. Edytowane 18 Listopada 2010 przez darase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 18.11.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) Czy za te 6500 był jakiś sterownik w standardzie? eCoal kosztuje 1600zł? Edytowane 18 Listopada 2010 przez ppietrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 18.11.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 ppietrz- oczywiście cały zestaw: piec, kosz,motoreduktor, kable do podłączenia pomp, czujniki wody,sterownik eCoal który już ma wbudowany programator pokojowy i pogodowy nic nie trzeba dokupywać (taki programator to też dodatkowe jakieś 350 do 500zł więcej) i do tego dostawa gratis za dzień zwłoki te 100zł. Aaa w Ogniwie mi powiedzieli że sam mogę zainstalować i tak zrobiłem oszczędzając 900zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 18.11.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 ... I najważniejsze faktura vat na 22%, to w przyszłym roku oddadzą z US różnicę watu 15%. 6500-15%=5525 tyle będzie mnie kosztować całkiem dobry piec ogniwo eko 15kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 18.11.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Tomi Tomi a gdzie masz wyjście z pieca do naczynka otwartego ? ? Masz funkcję schładzania wody w kotle odpowiednim zaworem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 18.11.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 darase, taka cena za zestaw wydaje się na prawdę atrakcyjna. Na innym wątku pisałeś o 8100zł Z zakupem towarów jest tak jak z braniem kredytu jest czas, że możesz go wziąć po lepszych warunkach (promocja) a kiedy indziej po gorszych. Także liczę na zwrot VAT - w końcu tysiak piechotą nie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 18.11.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 darase, taka cena za zestaw wydaje się na prawdę atrakcyjna. Na innym wątku pisałeś o 8100zł Z zakupem towarów jest tak jak z braniem kredytu jest czas, że możesz go wziąć po lepszych warunkach (promocja) a kiedy indziej po gorszych. Także liczę na zwrot VAT - w końcu tysiak piechotą nie chodzi. Tyz prowda. I dlatego najlepiej kotly kupowac tak jak narty pod koniec sezonu Ja za swoje ogniwo 15kw z modulem ethernetowym dalem na poczatku tej wiosny 5,5KPLN w sklepie internetowym. I od tego jeszcze VAT odlicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 18.11.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Tomi Tomi a gdzie masz wyjście z pieca do naczynka otwartego ? Tak zupelnie na marginesie dla tych co dopiero beda montowac. Pewnie wiecie ale moze nie, ze od tego roku mozna kotly na paliwo stale montowac w ukladach zamknietych - nie trzeba instalacji komplikowac wymiennikiem ciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 18.11.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 CHOCHLA- jesteś mistrzem w kupowaniu ja szukałem pieca od lutego do lipca i to szukanie kosztowało mnie tysiaka, tylko pluć w brodę. Najlepiej kupować w lutym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 18.11.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 CHOCHLA- Można w układach zamkniętych ale musisz mieć specjalne zabezpieczenie schładzające instalację jak się nie mylę. Apropo tematu piecy macie ocieplone kominy, ja mam w planie docieplić w kotłowni i na strychu watą kominkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 18.11.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 CHOCHLA- jesteś mistrzem w kupowaniu ja szukałem pieca od lutego do lipca i to szukanie kosztowało mnie tysiaka, tylko pluć w brodę. Najlepiej kupować w lutym. yhmmm ;P A dzien czy dwa po zakupach cena podskoczyla o 500PLN. Tak na marginesie sporo kupuje przez inet, ale tego, ze kupie piec raczej nie przewidywalem Tak, ze Panowie, jak sie komus nie spieszy dramatycznie to lepiej poczekac i robic zakupy w okolicy lutego/marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 18.11.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 CHOCHLA- Można w układach zamkniętych ale musisz mieć specjalne zabezpieczenie schładzające instalację jak się nie mylę. Oczywiscie, ale to specjalne zabezpieczenie to zwykla chlodnica rurowa z termostatem. Zamiast naczynia wzbiorczego, wymiennika i dodatkowej pompy montujesz tylko owa chlodnice (koszt bodajze 400PLN) i voila, masz uklad calkowicie zamkniety. Wreszcie ustawodawca poszedl po rozum do glowy i ulatwil zycie inwestorom choc troche. Apropo tematu piecy macie ocieplone kominy, Ja mam komin systemowy wiec 'z urzedu' mam docieplony kanal 5-cm (tak na oko) welny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 18.11.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Ja swój kocioł właśnie w ten sposób mam podłączony - w układzie zamkniętym. Naczynka wzbiorcze także występują tylko nie otwarte a przeponowe. Jedno mam na CO a drugie na CWU. Nie mam wymiennika ciepła. Stosując wężownicę schładzającą nie tracę gwarancji na kocioł i działam zgodnie z przepisami naszego prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 18.11.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Ja mam komin systemowy wiec 'z urzedu' mam docieplony kanal 5-cm (tak na oko) welny Po co ocieplać komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 18.11.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Po co ocieplać komin? Ochrona komina. Jesli spaliny zostana schlodzone w przewodzie na tyle, ze temperatura przekroczy punkt rosy zacznie wykraplac sie woda. Ta zacznie wchodzic w reakcje ze zwiazkami ze spalin (np siarka) tworzac dosyc szkodliwy dla komina koktajl. Izolacja ma zapobiec temu zjawisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 18.11.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Komin systemowy to fajna bajka ale i mała strata ciepła, mimo małej temperatury spalin ok 100st u mnie komin oddaje ciepło do pokoju i kuchni, nie są to wielkie oszczędności ale jakieś są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 18.11.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Ja swój kocioł właśnie w ten sposób mam podłączony - w układzie zamkniętym. Naczynka wzbiorcze także występują tylko nie otwarte a przeponowe. Jedno mam na CO a drugie na CWU. Nie mam wymiennika ciepła. Stosując wężownicę schładzającą nie tracę gwarancji na kocioł i działam zgodnie z przepisami naszego prawa. Dokladnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts