Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

Chochla dzięki za wyjaśnienia, z tym telefonem z wi-fi, chodziło mi o połączenie internetowe router telefon,ale chyba tak się nie da, a dokładnie eCoal+router+internet w telefonie. Zostaje mi szukać routera na kartę sim lub z wyjściem usb żeby dołączyć modem gsm. Drugim rozwiązaniem jest kupienie laptopa za 200zł połączenie go na stałe ze sterownikiem ecoal, do laptopa po łączu usb podpiąć modem gsm.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Minertu, a jak działa to ustawienie z termostatem - trzeba mieć jakieś dodatkowe urządzenie (termostat) czy jak??

Działa podobnie jak z czujnikiem pokojowym,musisz mieć termostat i to on steruje w zależności od temp zadanej pompą.

Edytowane przez minertu

http://www.rwt.pl/cms/dzial/id/33/Szerokopasmowy_bezprzewodowy_router_USB_dla_sieci_mobilnych/?PHPSESSID=61c6147faafd806bcb0dee63dcc4050b radzi sobie z orange-owymi kluczami na bank ale lepiej dopytaj w bok-u plusa lub u przedstawiciela firmy Dovado na polske

są jeszcze jakieś edimaxy ale ich nie testowalem

na pewno zadziala tez mikrotik modele z 3G sim zdaje sie

Edytowane przez TomiAyomi

Tomi dzięki. Szukam bo nie uśmiecha mi się ciągnąć kabla do laptopa na piętrze, druga sprawa laptop nie jest cały czas włączony a chciałbym mieć podgląd na pracę kotła w każdej chwili w telefonie. Kartę do modemu dałbym orange free tam za doładowanie konta za 100zł mam na 5miesięcy gratis 6gb to w zupełności wystarczy.

Przy laptopie nie mam czasu siedzieć w internecie,jak mam chwilę to zaraz syn chce grać. Teraz też piszę z telefonu, każdego emaila też dostaję na telefon. Wszędzie gdzie jestem mam internet. Polecam program pocztowy emoze, mam w nim 4 konta ale najlepiej działa na poczcie gmail. Nie uśmiecha mi się płacić za stałe łącze tylko do obserwacji pieca.

Nie uśmiecha mi się płacić za stałe łącze tylko do obserwacji pieca.

:) no chyba że . . .

a jaki to tel bo mialem kiedys smartfona htc touh hd i prawde powiedziawszy

net na takim malenstwie mi nie odpowiadal

no ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia zreszta do zony netboka tez nie moge sie przyzwyczaic

male to takie, no ale jak tylko do piecyka to pewnie styka

Tak, powinno sie nadawac. To o czym musisz pamietac kupujac router/switch, to zeby mial obsluge DDNS. Raczej nie bedziesz mial prywatnego numeru IP wiec bez obslugi tego protokolu przez router mozesz polec. Ten ma wiec nie ma problemu ale osobiscie nie znam tego sprzetu wiec nie bede sie wypowiadal co dojego jakosci (czy pracuje bez zwieszen, jak z serwisem, czy wspolpracuje bez problemu z konkretnym modemem itp, itd).

Dzięki za odpowiedź, sprawdzałem i współpracuje z moim modemem, jakość pewnie nienajlepsza, za te pieniądze to cudów nie oczekuję, do zabawy się nadaje, router na kartę sim to koszt ok 500zł ale jak i tak mam modem to szkoda tak przepłacać. Sprzęt z dalekich Chin :D ale dają gwarancję na dwa lata.

Witam wszystkich. Jestkiem nowy na forum. Jestem również od września tego roku użytkownikiem pieca Ogniwo Eko 24 kW. Mimo tak krótkiego okresu użytkowania, wystąpiła u mnie wewnątrz zasobnika dość silna krozja jego ścianek. Staram się stosować suchy opał, używam miału, przed zasypem do pieca miał sezonuję około tygodnia w kotłowni, podczas zasypywania go do zasobnika występuje wręcz pylenie z miału - jest on poprostu suchy. Na ściankach zasobnika ani na pokrywie nie wykrapla się woda, wewnątrz jest sucho. Czy któryś z użytkowników pieca z Biecza zaobserwował u siebie takie zjawisko? Jeżeli korozja będzie postępowała w tym tempie, to do wiosny będzie po zasobniku.

Pozdrawiam

Jasioo

Witam wszystkich. Jestkiem nowy na forum. Jestem również od września tego roku użytkownikiem pieca Ogniwo Eko 24 kW. Mimo tak krótkiego okresu użytkowania, wystąpiła u mnie wewnątrz zasobnika dość silna krozja jego ścianek. Staram się stosować suchy opał, używam miału, przed zasypem do pieca miał sezonuję około tygodnia w kotłowni, podczas zasypywania go do zasobnika występuje wręcz pylenie z miału - jest on poprostu suchy. Na ściankach zasobnika ani na pokrywie nie wykrapla się woda, wewnątrz jest sucho. Czy któryś z użytkowników pieca z Biecza zaobserwował u siebie takie zjawisko? Jeżeli korozja będzie postępowała w tym tempie, to do wiosny będzie po zasobniku.

Pozdrawiam

Jasioo

Coś w tym jest. Nie mam takiego kotła ale byłem pomóc ustawić Ogniwo naszej koleżance z forum ( nick. Kacper1105) i mówiła mi że przywieziono jej nowy kocioł a jak instalator przyszedł jej montować i odwinęli go z foli ochronnej to chociaż był jeszcze nowy i nie używany to był już zardzewiały cały w środku. Zareklamowała go nie montując i przywieźli nowy. Obecnie pali nim 3 sezon. Może tak jej się trafiło że gdzieś długo stał. Ale ty piszesz że nie dawno zamontowałeś. Nie handluje kotłami, tak że nie piszę żeby kogoś szkalować. Jak piszę może to pojedyncze przypadki, może gdzieś stał zapomniany w kącie hali.

Tak, powinno sie nadawac. To o czym musisz pamietac kupujac router/switch, to zeby mial obsluge DDNS. Raczej nie bedziesz mial prywatnego numeru IP wiec bez obslugi tego protokolu przez router mozesz polec. Ten ma wiec nie ma problemu ale osobiscie nie znam tego sprzetu wiec nie bede sie wypowiadal co dojego jakosci (czy pracuje bez zwieszen, jak z serwisem, czy wspolpracuje bez problemu z konkretnym modemem itp, itd).

zdaje sie ze nie trzeba ddns w przypadku wykozystania

http://esterownik.pl/

Pozdrawiam

Jasioo

Nie ma co sie przejmować , nowe mercedesy tez rdzewieją po pól roku użytkowania hehe...A tak poważnie to musiałeś mieć pecha , albo może kupiłeś z firmy w której nie potrafili go sprzedać i stal kupę czasu? W każdym razie to raczej jednostkowe przypadki…

Pozdrawiam

Jasioo

Na twoim miejscu jeżeli opał masz suchy to dzwonił bym do producenta ,przecież piec ma jakąś gwarancję.

Witam.

Dzwoniłem z tym problemem do producenta, powiedział żeby się nie przejmować, ponieważ na piec mam 4 lata gwarancji. Piec u dustrubutora stał nie dłużej niż 3 dni, do mnie dotarł po około 2 tygodniach od produkcji - kupowałem go w kwietniu. U mnie stał cały czas w kotłowni.

Obawiam sie tylko, że jak dojdzie do reklamacji, to Producent powie, że to wina złej eksploatacji.

Pozdrawiam

Jasioo