Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palnik BRUCER + sterownik eCoal

zawijan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak,ale na stronie ecoal.pl jest napisane żeby wpisać w przeglądarkę. Bez www też wpisywałem i nic nie dało. Jutro zobaczę przez ethernet. Mam najnowszą wersję komunikacyjną. Skopiowałem pliki z karty sd i tam nie znalazłem zapisu pracy kotła. Jeszcze nie działają mi wejścia od tem zewnętrznej i wewnętrznej.

tak,ale na stronie ecoal.pl jest napisane żeby wpisać w przeglądarkę. Bez www też wpisywałem i nic nie dało. Jutro zobaczę przez ethernet. Mam najnowszą wersję komunikacyjną. Skopiowałem pliki z karty sd i tam nie znalazłem zapisu pracy kotła. Jeszcze nie działają mi wejścia od tem zewnętrznej i wewnętrznej.

ale czy ty wpisujesz IP czy Brame? bez www i na IP mi to nie wygląda

Właśnie potrzebuję takiego kopczyka, gdy ręcznie go podnoszę piec dużo szybciej osiąga temperaturę, ciepło żaru nie dusi się w palniku tylko jest odbierane przez piec. Tak myślę że będzie, obym się nie mylił.

Choć taki kopczyk zrobisz to piec w automacie i tak zrobi swoje,u mnie z powodu jakości grochu wystarczy częściej czyścic piec i temp spadła o 4* na podajniku.

Minertu właśnie o ten automat mi chodzi żeby sam utrzymywał ten kopczyk, czyszczenie pieca dwa razy w tygodniu mi się nie uśmiecha, trochę żałuję że nie mam kanałów poziomych.

Nic na to nie poradzisz a to dlatego,że nie pozwala na to temp spalin i CO ,u mnie żar utrzymuje się jakiś 1cm pod górna płaszczyzna korony a to dlatego,że tak jest skonstruowana korona i otwory nadmuchujące.

Obecnie zmniejszyłem otwarcie zaworu 4D a pompę CO dałem z 2 na 3 bieg oraz czyszczenie pieca ,efekt jest taki :

temp zadana CO 50*

temp zadana CWU 48*

temp wyjściowa za zaw 4D 38*

temp powrotu 36,4*

temp podajnika 33,5*-37*

temp pokojowa 26,8*(nie jest dokładna bo zwykły term pokazuje 26*) ale to szczegół :)

temp za oknem -5*

teraz jeszcze czekam jak się to przełoży na spalanie ale już widzę ,że pełny zasyp na jakieś 6 dni

Edytowane przez minertu

Witam

Panowie mam podłączony ecoal do kompa stacjonarngo, gdy ten jest włączony-stałe ip, łącze się z nim z laptopa za pomaća zdlanego pulpitu i mam dostęp do aplikacji pieca.

Pytanie, czy ktoś z Was używa do łączenia za pomocą zdalnego pulpitu Blackberry?

Chodzi mi konkretnie o aplikacje -darmową do zdalnego pulpitu na ten telefon.

czy ktoś zna jakiś inny patent poza włączonym na stałe kompem, aby móc zdalnie kontrolować piec - bez konieczności zakupu modułu sieciowego ?

250 zeta - trochę to boli..

myslę jeszcze zeby do kompa stacjonarnego włożyć sieciówkę z opcję WAKE UP- która uruchomi kompa zdlanie np. przez wysłanie odpowiedniego pakiety np. z komórki lub laptopa.

-ale to już będzie skomplikowana konstrukcja.

Witam

Panowie mam podłączony ecoal do kompa stacjonarngo, gdy ten jest włączony-stałe ip, łącze się z nim z laptopa za pomaća zdlanego pulpitu i mam dostęp do aplikacji pieca.

Pytanie, czy ktoś z Was używa do łączenia za pomocą zdalnego pulpitu Blackberry?

czy ktoś zna jakiś inny patent poza włączonym na stałe kompem, aby móc zdalnie kontrolować piec - bez konieczności zakupu modułu sieciowego ?

myslę jeszcze zeby do kompa stacjonarnego włożyć sieciówkę z opcję WAKE UP- która uruchomi kompa zdlanie np. przez wysłanie odpowiedniego pakiety np. z komórki lub laptopa.

Nie chcę się za kogoś wypowiadać,ale myślę,że kolega TomiAyomi jest w stanie Ci pomóc.

Jest jeszcze taka opcja http://esterownik.pl/zdalny-dostep zarejestruj się i dodaj swój sterownik.

I jak unormowało się juz ?

owszem,po wgraniu poprawki, szybko się zorientowali o błędzie,

obecnie kocioł pracuje bez podtrzymania, stopniując tylko nadmuch i czasy międzypodań, utrzymując dość stabilnie temp.w domu

odnośnie kopca nic nie powiem, zakupiony workowany "ewgor-bis" to JEDNO WIELKIE OSZUSTWO !,szkoda że otworzyłem wszystkie worki w celu podeschnięcia, na zwykłej retorcie bym się zapłakał,

damian myślę że najłatwiej jak masz stałe łącze podpiąć sterownik pod router i heja :D, podtrzymanie w moim kotle to plus w postaci oszczędności straty kominowej, temperatura spalin spada do 90st, gdy piec (przez włączoną pompę pracował cały czas) temperatura spalin była stała ok 139 st.

Witam

najprostrzy router za 60-70 pln chyba zalatwi sprawe

no i pewnie sie przyda do wielu innych rozwiazan w domu

najprostrzy router za 60-70 pln chyba zalatwi sprawe

no i pewnie sie przyda do wielu innych rozwiazan w domu

Czy jeżeli ma router livebox neosttrady- to rozumiem,że aby połaczyć go ze sterownikiem iezbędny jest dodatkowy moduł sieciowy do ecoal?

???

czy ktoś zna darmowoą aplikację do zdlanego pulpitu na blackeberry ?

?