darase 27.11.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 A gdzie ip sterownika wpisać? Wpisuję to jako adres www i mam komunikat serwera nie znaleziono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 27.11.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 po mojemu to tak musisz sciagnac progs z ecoal pl do komunikacji z piecykiemwersja najnowsza 2.0.0.1 i tam wybierasz w konfigu polaczenie nie kabel rs a ethernet i konfigurujesz ewentualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.11.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 A gdzie ip sterownika wpisać? Wpisuję to jako adres www i mam komunikat serwera nie znaleziono. IP jest w ustawieniach ethernet i nie wpisuj http://www.xxx.xxx.xxx. tylko xxx.xxx.xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 27.11.2010 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 tak,ale na stronie ecoal.pl jest napisane żeby wpisać w przeglądarkę. Bez www też wpisywałem i nic nie dało. Jutro zobaczę przez ethernet. Mam najnowszą wersję komunikacyjną. Skopiowałem pliki z karty sd i tam nie znalazłem zapisu pracy kotła. Jeszcze nie działają mi wejścia od tem zewnętrznej i wewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 27.11.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 daj sobie spokój z aktualizacja softu przez skretke , nie zadziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 27.11.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 tak,ale na stronie ecoal.pl jest napisane żeby wpisać w przeglądarkę. Bez www też wpisywałem i nic nie dało. Jutro zobaczę przez ethernet. Mam najnowszą wersję komunikacyjną. Skopiowałem pliki z karty sd i tam nie znalazłem zapisu pracy kotła. Jeszcze nie działają mi wejścia od tem zewnętrznej i wewnętrznej. ale czy ty wpisujesz IP czy Brame? bez www i na IP mi to nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 27.11.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 jak cos to w poniedzialek zaktualizuje u siebie i opisze krok po kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 27.11.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 skad wziales ten opis 255.255 itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 28.11.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 witam, wgrałem nowy soft i się wszystko po...............ło, czasu nie pokazuje, wydłużył czas podawania i robi się kopiec na palniku, temp.pokojową ma gdzieś, a już było tak ładnie, zobaczymy co będzię jutro.... I jak unormowało się juz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 28.11.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Właśnie potrzebuję takiego kopczyka, gdy ręcznie go podnoszę piec dużo szybciej osiąga temperaturę, ciepło żaru nie dusi się w palniku tylko jest odbierane przez piec. Tak myślę że będzie, obym się nie mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 28.11.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Właśnie potrzebuję takiego kopczyka, gdy ręcznie go podnoszę piec dużo szybciej osiąga temperaturę, ciepło żaru nie dusi się w palniku tylko jest odbierane przez piec. Tak myślę że będzie, obym się nie mylił. Choć taki kopczyk zrobisz to piec w automacie i tak zrobi swoje,u mnie z powodu jakości grochu wystarczy częściej czyścic piec i temp spadła o 4* na podajniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 28.11.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Minertu właśnie o ten automat mi chodzi żeby sam utrzymywał ten kopczyk, czyszczenie pieca dwa razy w tygodniu mi się nie uśmiecha, trochę żałuję że nie mam kanałów poziomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 28.11.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 (edytowane) Minertu właśnie o ten automat mi chodzi żeby sam utrzymywał ten kopczyk, czyszczenie pieca dwa razy w tygodniu mi się nie uśmiecha, trochę żałuję że nie mam kanałów poziomych. Nic na to nie poradzisz a to dlatego,że nie pozwala na to temp spalin i CO ,u mnie żar utrzymuje się jakiś 1cm pod górna płaszczyzna korony a to dlatego,że tak jest skonstruowana korona i otwory nadmuchujące. Obecnie zmniejszyłem otwarcie zaworu 4D a pompę CO dałem z 2 na 3 bieg oraz czyszczenie pieca ,efekt jest taki : temp zadana CO 50* temp zadana CWU 48* temp wyjściowa za zaw 4D 38* temp powrotu 36,4* temp podajnika 33,5*-37* temp pokojowa 26,8*(nie jest dokładna bo zwykły term pokazuje 26*) ale to szczegół temp za oknem -5* teraz jeszcze czekam jak się to przełoży na spalanie ale już widzę ,że pełny zasyp na jakieś 6 dni Edytowane 28 Listopada 2010 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianbest 28.11.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam Panowie mam podłączony ecoal do kompa stacjonarngo, gdy ten jest włączony-stałe ip, łącze się z nim z laptopa za pomaća zdlanego pulpitu i mam dostęp do aplikacji pieca. Pytanie, czy ktoś z Was używa do łączenia za pomocą zdalnego pulpitu Blackberry?Chodzi mi konkretnie o aplikacje -darmową do zdalnego pulpitu na ten telefon. czy ktoś zna jakiś inny patent poza włączonym na stałe kompem, aby móc zdalnie kontrolować piec - bez konieczności zakupu modułu sieciowego ?250 zeta - trochę to boli.. myslę jeszcze zeby do kompa stacjonarnego włożyć sieciówkę z opcję WAKE UP- która uruchomi kompa zdlanie np. przez wysłanie odpowiedniego pakiety np. z komórki lub laptopa. -ale to już będzie skomplikowana konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 28.11.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam Panowie mam podłączony ecoal do kompa stacjonarngo, gdy ten jest włączony-stałe ip, łącze się z nim z laptopa za pomaća zdlanego pulpitu i mam dostęp do aplikacji pieca. Pytanie, czy ktoś z Was używa do łączenia za pomocą zdalnego pulpitu Blackberry? Chodzi mi konkretnie o aplikacje -darmową do zdalnego pulpitu na ten telefon. czy ktoś zna jakiś inny patent poza włączonym na stałe kompem, aby móc zdalnie kontrolować piec - bez konieczności zakupu modułu sieciowego ? 250 zeta - trochę to boli.. myslę jeszcze zeby do kompa stacjonarnego włożyć sieciówkę z opcję WAKE UP- która uruchomi kompa zdlanie np. przez wysłanie odpowiedniego pakiety np. z komórki lub laptopa. -ale to już będzie skomplikowana konstrukcja. Nie chcę się za kogoś wypowiadać,ale myślę,że kolega TomiAyomi jest w stanie Ci pomóc. Jest jeszcze taka opcja http://esterownik.pl/zdalny-dostep zarejestruj się i dodaj swój sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-w 28.11.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 I jak unormowało się juz ? owszem,po wgraniu poprawki, szybko się zorientowali o błędzie, obecnie kocioł pracuje bez podtrzymania, stopniując tylko nadmuch i czasy międzypodań, utrzymując dość stabilnie temp.w domu odnośnie kopca nic nie powiem, zakupiony workowany "ewgor-bis" to JEDNO WIELKIE OSZUSTWO !,szkoda że otworzyłem wszystkie worki w celu podeschnięcia, na zwykłej retorcie bym się zapłakał, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 28.11.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 damian myślę że najłatwiej jak masz stałe łącze podpiąć sterownik pod router i heja , podtrzymanie w moim kotle to plus w postaci oszczędności straty kominowej, temperatura spalin spada do 90st, gdy piec (przez włączoną pompę pracował cały czas) temperatura spalin była stała ok 139 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomiAyomi 28.11.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam Panowie mam podłączony ecoal do kompa stacjonarngo, gdy ten jest włączony-stałe ip, łącze się z nim z laptopa za pomaća zdlanego pulpitu i mam dostęp do aplikacji pieca. Pytanie, czy ktoś z Was używa do łączenia za pomocą zdalnego pulpitu Blackberry? Chodzi mi konkretnie o aplikacje -darmową do zdalnego pulpitu na ten telefon. czy ktoś zna jakiś inny patent poza włączonym na stałe kompem, aby móc zdalnie kontrolować piec - bez konieczności zakupu modułu sieciowego ? 250 zeta - trochę to boli.. myslę jeszcze zeby do kompa stacjonarnego włożyć sieciówkę z opcję WAKE UP- która uruchomi kompa zdlanie np. przez wysłanie odpowiedniego pakiety np. z komórki lub laptopa. -ale to już będzie skomplikowana konstrukcja. najprostrzy router za 60-70 pln chyba zalatwi sprawe no i pewnie sie przyda do wielu innych rozwiazan w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianbest 28.11.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 najprostrzy router za 60-70 pln chyba zalatwi sprawe no i pewnie sie przyda do wielu innych rozwiazan w domu Czy jeżeli ma router livebox neosttrady- to rozumiem,że aby połaczyć go ze sterownikiem iezbędny jest dodatkowy moduł sieciowy do ecoal? ??? czy ktoś zna darmowoą aplikację do zdlanego pulpitu na blackeberry ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 28.11.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Nie masz w st.eCoal wejścia rj45? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts