Iwona i Mariusz 08.06.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Ot, taka dzisiejsza ciekawostka. Latało to coś nad naszym domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 08.06.2013 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Przedwczoraj wieczorem, po ciepłym i wilgotnym dniu, na polu pod lasem rozpostarł się pas gęstej mgły. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że ta mgła usadowiła się wąskim pasem tuz nad samą ziemią. Wyglądało to zjawiskowo: A jakie ładne chmury się wypiętrzyły: Cudnie jest w tym naszym Bukowym Świecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 08.06.2013 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 A to nasz kolejny tarasowy leniwiec. Znany już chyba wszystkim Białas: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 08.06.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 A domowa eszeweria kwitnie niebiańsko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 09.06.2013 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Mój kochany mąż pozwolił mi ostatnio zaszaleć w przydrożnym punkcie z roślinkami. Wybierałam, co mi w duszy zagrało i tylko zerkałam, w którym momencie jego mina wskaże mi, że już przesadzam. Na szczęście taki moment nie nadszedł, ale miałam na uwadze jego dobre intencje i starałam się nie przesadzić. Tak więc tym sposobem wzbogaciłam się o: pelargonie kaskadowe do skrzynek na parapety pęcherznicę z ciemnymi listkami kiścienia pierisa i koleuska tego pierwszego z prawej, którego wybrał sam (pozostałe to moi domownicy wygrzewający się na słoneczku) Los mnie wynagrodził takim wspaniałym facetem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 09.06.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Wreszcie zakwitły irysy hollandica "Madonna". Są zjawiskowe: Edytowane 10 Czerwca 2013 przez Iwona i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 10.06.2013 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Rozkwita tojeść: I nowonabyta firletka: Datura na tarasie jest coraz większa: Oraz taka piękność: I niezmiennie zachwycam się kwiatem parzydła. Z bliska widać, jaki jest wyjątkowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.06.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Parę aktualnych fotek naszego królestwa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.06.2013 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 I jeszcze trochę kwiatków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.06.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Mój ukochany storczyk kipi jakąś wewnętrzną energią, co cieszy mnie niesamowicie. Kwitnie przez cały rok: Koleus też ma się całkiem dobrze: Hoja bella kwitnie jak oszalała: A tak jest "zapakowany" parapet w gościnnej sypialni: Masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.06.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Moje wnusiątka na niedzielnym spacerze po babcinej trawce. I Alex rozrabiaka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.06.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Mój tułacz zaczyna sobie hulać: Wyjrzały też goździki: Wiesiołek prezentuje się przepięknie. A krzewuszka jest w pełni rozkwitu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.06.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Kwitnie też penstemon palczasty: I wiązówka: Klonik skazany prawie na unicestwienie, teraz nadrabia zaległości: Trojeść z lawendą: Zaczyna kwitnąć wiciokrzew: W górę wystrzelił rojnik: Katalpa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.06.2013 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 I ogólne widoczki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 02.07.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Trochę czasu już minęło, jak gościliśmy w naszych skromnych progach kolejnych chętnych na budowanie własnego gniazdka, więc czas wielki upamiętnić w dzienniku to przemiłe towarzyskie wydarzenie. Któraś miniona sobota to była, kiedy to zjawili się u nas z daleka Wiola i Paweł. Są takie wizyty tych naszych chętnych na budowanie gości, które szczególnie pozostają w naszej pamięci. Dzieje się tak głównie wtedy, gdy mamy świadomość, że czas z nimi spędzony mija za szybko i jest tak przesympatycznie, że jeszcze długo po ich odjeździe na naszych twarzach pozostaje uśmiech i wewnętrzne zadowolenie. Tak też było tym razem, bo nasi ostatni goście, to para młodych ludzi, pełnych pozytywnych emocji i godnych naśladowania wspaniałych, międzyludzkich relacji Miło nam było ogromnie gościć ich u siebie i jeśli tylko zaczną swoją budowlaną przygodę, będziemy im kibicować z całego serca. Kochani Wiolu i Pawle. Ściskamy Was gorąco i trzymamy kciuki za powodzenie w spełnianiu Waszych marzeń. A na wieczną pamiątkę umieszczam tu zdjęcie prezentu, którym nas obdarowali. Z życzeniami smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 08.07.2013 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Bukowe Gospodarstwo odwiedzają różni goście, nawet tacy "ślimaczący się". Zupełnie bezkarnie i bez skrępowania wędrują po naszym nowym tarasie: Bezczelni intruzi, czy sympatyczni wędrowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 08.07.2013 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 (edytowane) Wewnątrz domku zakwitły moje kolejne królewny. Kwiaty w Bukowych Ścianach kwitną mi wyjątkowo obficie. Hoja multiflora: Skrętniczek: A w białej osłonce pięknie prezentuje swoje wdzięki purpurowy koleusek: Na tarasie króluje ciągle niezmordowana pelargonia: Zjawiła się też ciemnofioletowa surfinia: Pachnie słodko! Edytowane 8 Lipca 2013 przez Iwona i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 08.07.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Kwitną letnie kwiaty. Te planowane, ale te nieplanowane także. Posiane w tym roku jednoroczne: Ametystowa lawenda jest zeszłorocznym nabytkiem: Różowe floksy są z nami od początku: Czerwona tawułka Arendsa też jest z nami już rok, ale za to widoczna na pierwszym planie godecja posiała się sama z nasion zeszłorocznych kwiatków: Same wysiały się także zeszłoroczne lwie paszcze: Natura radzi sobie sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 08.07.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Kwitną kolejne liliowce: I cudowne lilie: I jak tu nie kochać lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 18.07.2013 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Lato w pełni, rośliny kwitną jak szalone, więc nie pozostaje mi nic innego, jak tylko uwieczniać je tu, by móc cieszyć nimi oczy w długie zimowe wieczory, które nieuchronnie nadejdą. Feria barw przewija się przez nasz ogród i codziennie rozkwita coś nowego. Godecja: Czosnek ozdobny: Ku niebu wyskoczył rojnik: Znów, tak jak w zeszłym roku, zaszalały juki: I ponownie, jedna urosła wyjątkowo wysoko: Kolorowo jest na naszych rabatkach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts