Iwona i Mariusz 11.05.2016 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Kawałek naszego raju: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 15.05.2016 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Jesienią zlikwidowaliśmy w dwóch miejscach spore kawałki trawnika. Z myślą o przyszłych rabatkach, bo na nich jakoś łatwiej jest utrzymać estetykę, ład i porządek, a poza tym wyglądają efektowniej, co tu dużo mówić. Teraz zabrałam się za wykonanie jednej z nich. Najpierw agrowłóknina, żeby nie musieć oglądać chwastów, potem łatwe w montażu rozgraniczniki, żeby zrealizować pomysły, które panoszą się w mojej głowie. I heja, zabrałam się do roboty: Wiem, że na razie wygląda to jak zaczątek kolejki wąskotorowej , ale jestem pełna nadziei, że finał końcowy poprawi ten wizerunek: Będzie dobrze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 15.05.2016 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 To, że wiejskie koty buszują pomiędzy naszymi krzakami, to normalne. To, że lisy, zające, bażanty i sarny podchodzą pod sam płot, a nawet wchodzą na podwórko, to też już u nas chleb powszedni. Ale widok spacerującego po naszej drodze dzika razem z małymi, wzbudził nawet nasze zdumienie. Zdjęcia są z wysokości, z górnej kamery, poklatkowe, więc trochę niewyraźne, ale widać tego potwora.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 19.05.2016 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Przypałętał się do nas bociek. Tym bardziej się zdziwiłam, bo w naszej wiosce nie ma ani jednego bocianiego gniazda.. Turysta chyba jakiś.. na żabie all inclusive przyleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 19.05.2016 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Zaczął się czas kwitnienia azalii i różaneczników.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.05.2016 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Wiem, że zdjęcia są ciemne, ale noc była, 4 rano. Obudziły mnie zapalone światła za oknem i takiego gościa zobaczyłam na moich rabatkach: Jakoś ostatnio często mamy bliskie spotkania z leśną zwierzyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.05.2016 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Ponownie, jak przed rokiem, zwracam się z prośbą do znawców. Co to za drzewko rośnie mi pod oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.05.2016 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Tulipany już się kończą. Kwitną za to pięknie anemony, czyli zawilce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 25.05.2016 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Udało się rozszyfrować to drzewko, więc tajemnica się wyjaśniła. Znalazłam etykietę, którą dostałam przy jego kupnie. Ale po kolei. Więc, po pierwsze, nie jest to z pewnością laurowiśnia. Laurowiśnię jedną mam i wygląda tak: Jakieś trzy, może cztery lata temu kupowałam dwie wisienki. Jedna dość szybko "umarła", drugą przesadziłam, bo jakoś pierwotnie wybrane miejsce mi i jej nie pasowało. I obecne drzewko to oczywiście ta licha witka od "wiśni", którą wtedy przesadziłam. Było to chyba dwa lata temu, wsadziłam wtedy do ziemi ten niepozorny patyk mojej "wiśni" bez większej nadziei, że cokolwiek mu pomoże. Etykieta, którą teraz znalazłam ma napis: "black cherry". A "black cherry", jak podpowiada internetowa wyszukiwarka, to.... czeremcha amerykańska. Drzewko zostało mi sprzedane jako wiśnia, a ja (durnowata) kupiłam czeremchę amerykańską, bo tak brzmi jego poprawna nazwa. Przez dwa lata byłam przekonana, że rośnie mi wiśnia. Dziwiło mnie wprawdzie trochę, że w nowym miejscu zaczęła rosnąć jak oszalała, rozgałęziła się i zagęściła mocno. Do tej pory wprawdzie nie kwitła, co nie pomagało mi w jej identyfikacji, ale w tym roku wypuściła te kwiatostany, które - nie ukrywam - bardzo mi tę identyfikację ułatwiły. Tak teraz zaczyna kwitnąć: No cóż, będę musiała ją pokochać, tylko że bliżej jesieni wywędruje w inne miejsce, bo jeszcze trochę a "wejdzie" mi do domu. W każdym bądź razie pięknie wszystkim dziękuję za zaangażowanie i chęć pomocy przy identyfikacji tego ogrodowego nieporozumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 25.05.2016 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Powoli zbliżamy się do typowo letnich cudeniek. Dumnie prezentuje się lewizja różowa i pomarańczowa, a na ostatniej fotce kwitnie biały ubiorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.05.2016 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 A w salonie zawitał nowy gość - białe dendrobium: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 27.05.2016 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Zaczynają kwitnąć clematisy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 28.05.2016 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Nie ma to, jak długi weekend we własnym ogrodzie. Wprawdzie sporą jego część spędziłam na kolanach wykonując swoje nowe rabatki, ale też odpoczywałam trochę. Prace przy rabatkach posuwają się do przodu, może powoli, ale skutecznie. Dzisiaj narobiłam się jak osioł i jestem z siebie bardzo zadowolona, moje kolana trochę mniej. Weekendowo.. Ogrodowo.. Kolorowo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 29.05.2016 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Parę migawek z Bukowego Podwórka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 12.06.2016 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Pięknie zakwitła w tym roku szałwia. Wielkimi, okazałymi kwiatami: Różowe listki wierzby Hakuro mienią się na tle wyrośniętego parzydła: I zakwitł wreszcie czarny bez Sambucus Nigra: Krzewuszka nie zawiodła mnie, jak zwykle: Zaróżowiła się firletka smółka: Za to kocimiętkę uwielbiają motyle: Edytowane 12 Czerwca 2016 przez Iwona i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 01.07.2016 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Kolorowo.. kolorowo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 01.07.2016 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Moje parapetowce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 07.07.2016 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Z okna sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 07.07.2016 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Kwitnie katalpa. Jej kwiaty wyglądają jak miniaturowe storczyki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 17.07.2016 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Juki w tym roku zakwitły wyjątkowo obficie. Najwyższe sięgają do połowy okna sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts