Iwona i Mariusz 17.07.2016 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Niedzielny dzień na tarasie wśród letniego kwiecia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.07.2016 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Przyszedł wreszcie czas na kompleksowe wykończenie naszej spiżarki. Ściany mają odpowiedni makijaż, na swoim miejscu wylądowały kafle, a w środku stanęły regały i ostatecznie spiżarka wygląda, jak Bóg przykazał. Spora w tym zasługa mojego braciszka (dzięki, brat ) i oczywiście Mariuszka, który całości dodał końcowego szlifu. Tak to wyglądało na surowo: A tak wygląda, po skończeniu i zagospodarowaniu: Ciężko jest zrobić porządnie obrazujące rzeczywistość zdjęcia w tak małym pomieszczeniu, ale myślę, że widać, że teraz to miejsce spełnia swoją właściwą funkcję. Ogromnie mi się podoba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.07.2016 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 W zeszłym roku właściciele pola naprzeciwko naszego domu uraczyli nas widokiem kwitnącego na żółto rzepaku. Było zjawiskowo. W tym roku jest jeszcze piękniej, przed nami kwitnie całe pole żółtych słoneczników. Po prostu nie można od tego widoku oderwać oczu. Szkoda tylko, że zdjęcia nie oddają realnie malowniczości tego krajobrazu. Cudowny widok!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 30.07.2016 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Osobne fotki należą się niesamowicie widowiskowym ostróżkom. Stanowią piękną dekorację ogrodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 06.08.2016 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Jakieś krasnale mi się plączą po ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 07.08.2016 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Zakwitł hibiskus. Kwiaty ma olbrzymie, wielkości talerza. Dopiero w porównaniu z moją dłonią widać, jakiego są rozmiaru. Wyglądają bajecznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 13.08.2016 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Tamte dwa kwiaty już zwiędły i spadły. Zakwitły za to następne i teraz są cztery jednocześnie. No i widać pełno kolejnych nowych pąków Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Iwona i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 14.08.2016 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Dziwaczki i w tym roku mnie nie zawiodły, jak zwykle: Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Iwona i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 17.08.2016 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Przycupnąłem sobie pod huśtawką.. Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez Iwona i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 17.08.2016 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Kwitnie tarasowy klonik variegata: No i zwariowała magnolia. Zakwitła drugi raz w tym roku. Wprawdzie ma tylko dwa kwiaty, ale zawsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 20.08.2016 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Albo taki hibiskus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 20.08.2016 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Bratki są niezmordowane. Kwitną nieprzerwanie od kwietnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.08.2016 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Wrzosowisko. Kwitną wrzosy i hortensje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 01.09.2016 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Relaks w świetle zachodzącego słońca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 06.09.2016 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 (edytowane) Hibiskus szaleje niezmiennie. Nie przestaję się nim zachwycać. Edytowane 7 Września 2016 przez Iwona i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 07.09.2016 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 A w domu znowu zrobiło się kolorowo. Storczyki radośnie łaskoczą moje zmysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 08.09.2016 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Skończyłam swoje ogrodowe aranżacje, przynajmniej na ten rok. Plany dalsze oczywiście mam, ale to dopiero w przyszłym roku. Na tę chwilę rabatki są uporządkowane, wysypane czym trzeba, obsadzone docelowo roślinkami. Skalniak gotowy. Czas chyba pokazać swoje finalne efekty, prawda? Zdjęcia zbierałam, więc umieszczam z kolejnych etapów prac, żeby było przejrzyście. Najpierw lewa strona ogrodu, ta najmniej pracochłonna. Tu już efekt końcowy. Ciąg dalszy nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 08.09.2016 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Prawa strona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 09.09.2016 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 To będzie fotohistoria skalniaka. W założeniu miał być większy (czyt. wyższy), ale ilość ziemi, którą musiałam nawieźć, żeby w ogóle powstał - przerosła moje wyobrażenie w tym temacie. Odpuściłam więc i jest jaki jest. Mam nadzieję, że wiosną, jak zazielenią się i zakwitną wszystkie posadzone na nim roślinki, będzie taki jak trzeba. To mój pierwszy skalniak w życiu, tak więc proszę o ociupinkę tolerancji i pobłażliwości w ocenie. No to.. heja!!! Dalsze zdjęcia będą, a jakże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 09.09.2016 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Dalsza praca w tej części ogrodu polegała na dosadzeniu zaplanowanych przeze mnie roślin na gotowych już rabatach (przybyło tych roślin parę sztuk) i na przymiarce sadzonek przeznaczonych na skalniak. Poustawiałam więc najpierw te małe sadzoneczki na "skalnych półkach" , żeby jako tako móc ocenić jaki będzie efekt końcowy. Uff, tak to wyglądało: To jeszcze nie wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts