Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Agi

Recommended Posts

Witam.

Dom budujemy już 2 rok,nie powiem że było łatwo ale jesteśmy już o krok od wprowadzenia się . A tak to się zaczęło :o

Kopanie dołu pod fundamenty

http://i50.tinypic.com/28hjytl.jpg

I nagle szok, zamiast domu będziemy mieli basen. Teren był tak podmokły, że wodę musieliśmy 2 doby wypompowywać , a potem wymieniać grunt...

http://i50.tinypic.com/wcftvq.jpg

No ale w końcu ZACZYNAMY

• Odpowiedzi 605
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bardzo ładne wnętrza i domek :D ciekawe wprowadzenie łupka do łazienki - to jest ten z Castoramy? czekam na więcej fotek :D

Cześć .Cieszę się , że domek się podoba .To imitacja łupka z Leroy Merlin ale pewnie ten w Castoramie jest podobny.

Mam go jeszcze przy kibelku i na klatce schodowej, fotki później.

Witaj

Fajna bryła domu Podoba mi sie też łązienka ta chyba na dole :)

Noi ciekawie zapowiada sie drewno na tarasie

Życze wszystkiego dobrego i prosze o wiecej zdjęć

Pozdrawiam

Dziękuję. Na tarasie to niestety nie drewno a gres woodentic brown.Z tego gresu zrobiliśmy jeszcze donice przy kolumnach( może je trochę zamaskuję jakimiś wysokimi trawami , bo takie dworkowe te kolumienki ).Pozdrawiam

AgaG, taki dom jak Wasz jest wybudowany niedaleko mnie. Za każdym razem kiedy obok niego przejeżdżam to mu się przyglądam, przyciąga wzrok i bardzo mi się podoba.

Jedyną różnicą są właśnie te kolumny, zamiast nich, zrobiono wąskie ścianki z cegły klinkierowej, przechodzące w te narożne murki, które widać na projekcie. Taka sama cegła wokół drzwi wejściowych. Ładnie to wszystko ze sobą zagrało, spięło w jedno.

Natomiast u Ciebie podoba mi się dużo bardziej ciemna dachówka, u nich jest ceglasta i wygląda mniej efektownie.

Niezwykle ciekawy projekt, niebanalne rozwiązanie całego dołu. Fajnie wygląda ta płytka drewnopodobna na tarasie, z czym ją jeszcze połączycie?

Cieszę się, że dzięki Wam mogę "zajrzeć" do domu, który dotychczas podziwiałam tylko z daleka.

Gratuluję i czekam na dalsze zdjęcia :)

bardzo ładne wnętrza i domek :D ciekawe wprowadzenie łupka do łazienki - to jest ten z Castoramy? czekam na więcej fotek :D

Cześć .Cieszę się , że domek się podoba .To imitacja łupka z Leroy Merlin ale pewnie ten w Castoramie jest podobny.

Mam go jeszcze przy kibelku i na klatce schodowej, fotki później.

różni się tylko cieniami :) ja z nim kombinuje korytarz i salon więc chętnie obejrzę go w domowych wnętrzach :D

tola

Dzięki. No właśnie najbardziej żałuję że nie zamieniliśmy tych kolumn choćby na drewniane, no ale cóż...

Przy budowie domu popełniłam wiele błędów,choć myślę że jak na laika to i tak jakoś dałam radę.

Mamy plastikową podbitkę i pofalowaną blachę przy wykończeniu dachu to następne dwa męczące mnie tematy.Jeśli się uda dogadać z ekipą która to spartaczyła może wezmą cały ten plastik oddadzą cześć kasy, a ja już mam utargowana dobrą cenę na podbitkę drewnianą.Trzymajcie kciuki. :lol:

Woodentic połączyłam z szarymi płytkami

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1109/dsc06960a3e5.jpg