Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Agi

Recommended Posts

AgaG. Za oknem zawieja, śnieżyca, ciśnienie spada na łeb, nastrój od rana taki sobie. Zaglądam do Twego wątku, oglądam zdjęcia i kąciki ust podnoszą się do góry :D

Pięknie mieszkasz, bardzo spójne wnętrza, utrzymane w jednej konwencji.

Widać zamysł i konsekwencję w realizacji. Niezwykle elegancka szarość ocieplona drewnem. Szara łazienka ma klasę. Niezwykle starannie dobrane oświetlenie, które kształtem gra z innymi elementami łazienki, owalem umywalki, nawet osłonką doniczki. Każdy element przemyślany, nieprzypadkowy...to wielka sztuka i to od razu rzuca się w oczy i skłania do najwyższej oceny.

W pokojach dzieci mogłabym zamieszkać natychmiast. Nie drażnią jaskrawymi kolorami, delikatnie wskazują na zainteresowania mieszkańców, ale nie przeładowane tematycznie dają wyobraźni pole do popisu. Świetnie zagospodarowane skosy, nawet ta "stara" kanapa wygląda tak, jakby była specjalnie kupiona w ten róg pokoju.

Schody przepiękne. Delikatność barierki połączona z solidnością samej poręczy.

I ta niesamowita grubość, masywność stopni, zawieszonych niemal w powietrzu, co dodaje im niezwykłej lekkości...jestem pod wielkim wrażeniem.

Aga, GRATULACJE, niech Wam się szczęśliwie mieszka i dopieszcza swoje "miejsce na ziemi".

• Odpowiedzi 605
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

AgaG

Chciałam sie przywitać, bo piszę po raz pierwszy, chociaż zaglądam tutaj już nie pierwszy raz ;-)

Masz pięknę wnętrza ... :-) Wszystko tak ze sobą fajnie współgra ...

Chciałam też zapytać o umywalkę Koło Coctail (bardzo mi sie podoba), czy do niej kupowałaś może kibelek z serii Koło Ego? Zastanawiam sie co pasuje, bo z serii Coctail chyba są tylko umywalki.

o Matko i córko i wszyscy święci, dawno mnie tu u Ciebie nie było a tu takie zmiany, zadomowiona już prawie zupełnie, "zazdraszczam" wielce, schody cudne, łazienki wspaniałe, pokoje dzieciaków - określe to tak "niech moc będzie z tobą" ( znaczy się swietnie), jadalnia - super i masz moje wymarzone lamy.

ogólnie cuda wianki!!!!

gartuluję.

Lobelka

Witam u mnie

Tak kibelek to Ego. Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzin.

Inka 14

Inspiruj się do woli, pytaj o co chcesz :wink:

A psiak to nasz Toffi , rówieśnik Zuzy.

Igor_Celina

Szarości, szarości i jeszcze raz szarości :wink:

Waldek78

Schody wykonał lokalny stolarz, jeśli jesteś zainteresowany namiary podam na P.W.

mayland

Drzwi Rattan Prestige , cena na priv

U Ciebie z czarnym nie masz sie czego obawiac :wink: my jestesmy poprostu przyzwyczajeni i zaprogramowani na to, ze czarne to ciezkie ... a to nie jest prawda, bo zalezy przede wszystkim od ksztaltu tego czegos i koloru otoczenia.

W Twoim szarym wnetrzu, optycznie wieksza, bardziej rozlozysta, byla by np biala kanapa - niz taka sama w szarym lub czarnym kolorze... ktora bardziej zleje sie z otoczeniem, rozmyja sie kontury itp Taka sama biala plama, bedzie wyrazniej widoczna, przyciagajaca wzrok.

Tak ze nie boj sie czarnego, jezeli nie przesadzisz w "objetosci" krzesel tz tak zeby stojac przy stole nie dotykaly siebie bezposrednio, to bedzie okejos 8)

Ale jezeli nie masz tej mozliwosci odstepu miedzy krzeslami, to czarne poszukaj z nie za wysokim oparciem.

ps jezeli nie znajdziesz takich nizszych, a beda musialy sie dotykac ze soba, to jednak byla bym za szarym 8)

beatca

Załatwione :D

Mohag

Z tymi krzesłami to mam teraz najwiekszy dylemat.Chcę miękkie i wygodne, nie skórzane , niedrogie , niebrudzace ....

Mam zapisane jedne takie, ale to jako ostatecznośc, jesli naprawdę nie znajde innych.Tylko kolor tkaniny i drewna do zmiany

http://allegro.pl/item894839097_nowoczesne_krzesla_krzeslo_proste_niskie.html

Aga, wlasnie o takich myslalam tz cos w ten desen 8) ta ala alcantara 1720 jako szary jest calkiem-calkiem 8)

nizsze i szersze moga miec grubsze nogi, tak jak tutaj ... musisz tylko dobrze dobrac odcien drewna ale jak gdzies zauwazysz wyzsze-wezsze, to zwroc uwage zeby nogi mialy tez "szczuple", bo glupio z grubszymi wygladaja :lol:

ps aaa jeszcze przy takich "szczuplych" nogach, nogi nie musza byc koniecznie drewniane. Mozesz sobie walnac tz brac pod uwage tez drewno lakierowane na czarno czy szaro czy bialo na ten przyklad ... nogi moga byc tez metalowe ale koniecznie lakierowane - tez na czarno czy szaro, czy bialo.

ja mam takie wlasnie szczuplejsze, wyzsze - tylko z czarnej skory i do tego mam biale metalowe szczuple nogi - wygladaja cacy 8)

aneta s

i vice versa

Basia_KRK

też tak myślę i jestem pełna podziwu dla młodego stolarza, który sam i w dość skromnych warunkach potrafi wykonać tak dobrą robotę

Honorka

Dziękuję

he, he laikiem pozostała tylko odrobinę bardziej świadomym.

Stół do jadalni i stolik kawowy ( dziś dojechał) to dzieło pana, który robił nam podbitkę i przez przypadek wyszło ,że robi też stoły, pokazał mi zdjęcie w komórce i dobilim targu :lol:

Stół jest z jesionu ( koszmarnie ciężki) , cena 1500 zł

Zdjęcia postaram sie wrzucić jak najszybciej .Pzdr

Mohag

Muszę przyjrzeć się twojemu wnętrzu :wink: i odszukać te krzesła.

Znalazłam wiele pięknych, z metalowymi nóżkami właśnie, ale niestety były za drogie.

Tu mój apel, proszę wrzucajcie jakieś fajne krzesła , bo ja nic nie mogę znaleźć :roll:

Aga w topiku Rubika nie musisz szukac, bo ja dopiero przed przeprowadzka i te krzesla o ktorych mowilam mam jeszcze w mieszkaniu.

ale nimi i tak Ci nie pomoge, bo kupowalam je strasznie dawno i na komplet 6-ciu krzesel + stol wydalam mala fortune :roll: :wink:

update ... znalazlam nadajace sie w miare foty krzesel - wstawilam u mnie w topiku zeby u Ciebie nie zasmiecac 8)