Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Agi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 605
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kakusek , ana996

Projektu nie miałam żadnego.Jest to po prostu kamień, w którym wywiercony został otwór .Najpierw trzeba wykopać dół, wyłożyć go czarną , grubą folią , zamontować pompkę(oczywiście prąd jest pociągnięty)i wlać wodę i tyle.Nam ten wodotrysk robił pan , który kładł kostkę, przywiózł go ze żwirowni tak jak i żwirek i kamyki polne , a nawet białe otoczaki do domu.Smiał się ,że u mnie to tylko kamień na kamieniu .Aha podejścia wody nie trzeba , jest to obieg zamknięty.

Taras jak i reszta to moje pomysły mniej lub bardziej udane :rolleyes:

Sciągajcie do woli , po to to forum ;)

Hej mister

Otoczaki są ułożone w takim rowie, który zostawiłam , przy wylewaniu posadzki,kafelkarz później to wyłożył płytkami i tyle..Wody tu nie ma ,tylko to odkurzam, ale pewnie raz kiedyś będę musiała usiąść wszystko wybrać i umyć dokładnie .

Płytki na ścianie :Apavisa Beton Grey IIgat

Podłoga niestety nie pamiętam, a nie mogę znaleźć faktury, chyba Azteca

Kabina bez brodzika Ronal Pur Light

Agusia wielkie dzieki :rolleyes:Wlasnie elektryk dostal przykaz na wyprowadzenie elektryki pdo taka fontanne .Robi jakas dodatjowa puszke na zewnatrz elewacji.Potem pewnie do tego pdolacze sobie te pompke z kablem i zakopie w ziemi.Mam nadzieje ze tak to ma wszystko wygladac:rolleyes:Dobrze ze juz wody nie trzaba podciagac bo maz strasznie nie lubi jak w ostatniej chwili daje jakies wytyczne:wiggle:Rozumiem ze co jakis czas trzeba tylko uzupelnic niedobor wody zwyklym wezem ogrodowym.

Czy ten kamien ktory wy macie jakois sie nazywa?Czego powinnam szukac ?Aaaaa i kto Wam wywiercil taka gleboka dziure?

Z tym urzadzaniem to naprawde ejstes bardzo skromna bo Twoje wnetrza jak i ogrod sa przesliczne i widac ze masz znakomity gust :rolleyes:Anjamen u siebie ma w podlodze przykryta wneke szklem ale z tego co pamietam bardzo duzo to ksoztowalo (moze dlatego ze ma to w salonie gdzie sie chodzi) wiec moze dobrze ze nie przykrywalas tych swoich otoczakow.

Pozdrawiam i zycze wspanailej pogody do leniuchowania na dworze:rolleyes:

rasia

To dla mnie zaszczyt :D

Ja u Ciebie bywam , choć jako typowy podglądacz :cool:To co Ty wyprawiasz , Twoje schody, a przede wszystkim boska kuchnia to jest mistrzostwo.

Ja znalazłam Ciebie po kamykach :D Swoja drogą to mimo,że masz 100 razy ładniejszy dom to jak zbliżone są nasze gusta - kamyki, szarości i TRAWKI

Absolutnie tak... te same klimaty... mogłabym u Ciebie zamieszkać już dzisiaj, a to nie częste zjawisko;) A z tym 100 razy przesadziłaś, mogę tak powiedzieć o Twoim domku, ale nie będę się przedrzeźniać...;):) Zaglądam teraz do Ciebie często i wypatruję nowych fotek, żeby oko nacieszyć i duszę nakarmić...:cool:

Dzień dobry, przyszłam się przywitać. Kiedyś sobie tu zajrzałam w celu lustracji stołu. Dziś jakoś mi się zajrzało i jak zobaczyłam ogródek to :jawdrop:normalnie zeszłam. Miło z Twojej strony, że ujawniłaś przepis na tą śliczną fontannę. Przemyślę, podręczę i może w przyszłym roku coś się stworzy. Piękna inspiracja!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Aga czyzbys sie urlopowala?Mam znow prosbe do Ciebie-mozesz napisac jaki masz wlad kominkowy i co to za ramka na jego obudowie?Na pierwszej stronie podawalas link na allegro ale niestety ta licytacja juz wygasla-czy ty tez kupowalas swoj kominek przez allegro?Rozumiem ze zakupilas wklad z gotowa ramka-mozesz podac ile taki zestaw kosztowal?

Tak sobie wpadłam tu przez przypadek i już wyjść nie mogę. Szczęki zebrać nie mogę :jawdrop: Przyznam się że skopiowałam sobie parę fotek by mężowi który szarości nie lubi je pokazać, na 100% też mu szczena spadnie. A pod stwierdzeniem że jest ,, Pięknie, k....... pięknie " też się pod nim podpiszę. Pozdrawiam

Witam,

Zajżalam tu, poniewaz chcemy zakupic projekt pinokio. Mielismy kilka watpliwosci co do projektu, jednak po obejzeniu Twoich zdjec jestesmy pewni, ze zakupimy ten projekt. Dom masz poprostu CUDOWNY!!!!!!!!!!!

Mam kilka pytan:

- czy zostawilas pustke nad salonem, jesli tak to czy moglabys mi wyslac kilka zdjec na @

- ile Cie wynioslao postawienie stanu surowego domku,

- ile wyniosl dach.

GRATULUJE PIEKNEGO DOMU, pozdrawiam

kakusek , ana996

Projektu nie miałam żadnego.Jest to po prostu kamień, w którym wywiercony został otwór .Najpierw trzeba wykopać dół, wyłożyć go czarną , grubą folią , zamontować pompkę(oczywiście prąd jest pociągnięty)i wlać wodę i tyle.Nam ten wodotrysk robił pan , który kładł kostkę, przywiózł go ze żwirowni tak jak i żwirek i kamyki polne , a nawet białe otoczaki do domu.Smiał się ,że u mnie to tylko kamień na kamieniu .Aha podejścia wody nie trzeba , jest to obieg zamknięty.

Taras jak i reszta to moje pomysły mniej lub bardziej udane :rolleyes:

Sciągajcie do woli , po to to forum ;)

Aga

a na zimę pompę wyciągasz????

Dzień dobry, przyszłam się przywitać. Kiedyś sobie tu zajrzałam w celu lustracji stołu. Dziś jakoś mi się zajrzało i jak zobaczyłam ogródek to :jawdrop:normalnie zeszłam. Miło z Twojej strony, że ujawniłaś przepis na tą śliczną fontannę. Przemyślę, podręczę i może w przyszłym roku coś się stworzy. Piękna inspiracja!

Witam serdecznie (choć z małym poślizgiem)

Fontanna to jeden z lepszych pomysłów , mam chęć na drugą od strony tarasu , tylko na razie nie ma kaski, ale kiedyś na pewno jakiś wodolejek tam będzie.