Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Agi

Recommended Posts

witaj!zdjecia przepiękne,cudny ten wasz domek!!tak wogole mam pytanko, odnosnie tapety na gorze w kwadraty szare , co to za tapeta i gdzie ja kupilas?? jest super bardzo orginalna!!!(zreszta tak jak wszystko..) pozdrawiam cieplutko i jeszcze raz gratuluje pomysłów>>.

Z tą tapetą to nie wiele pomogę, już ktoś mnie o nią pytał , ale niestety nie mam nazwy, tapeta kupiona w Komforcie , znalazłam ją w jakimś katalogu u nich. Te kwadraty wygladaja jak imitacja skóry przeszywanej nitką , na pewno była w różnych kolorach ....

• Odpowiedzi 605
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga czyzbys sie urlopowala?Mam znow prosbe do Ciebie-mozesz napisac jaki masz wlad kominkowy i co to za ramka na jego obudowie?Na pierwszej stronie podawalas link na allegro ale niestety ta licytacja juz wygasla-czy ty tez kupowalas swoj kominek przez allegro?Rozumiem ze zakupilas wklad z gotowa ramka-mozesz podac ile taki zestaw kosztowal?

Właściwie to u mnie ktoś ciągle sie urlopuje, ale ostrzegano mnie, że dom najfajniejszy jest dla gości , więc mam juz prawie jak w pensjonacie wszystkie weekendy obłożone :)

Wkład i rama Londres Bronpi . Ja nie zamawiałam z internetu, podałam link tak obrazowo. Cenę wraz z montażem puszczę zaraz na P.W.

Tak sobie wpadłam tu przez przypadek i już wyjść nie mogę. Szczęki zebrać nie mogę :jawdrop: Przyznam się że skopiowałam sobie parę fotek by mężowi który szarości nie lubi je pokazać, na 100% też mu szczena spadnie. A pod stwierdzeniem że jest ,, Pięknie, k....... pięknie " też się pod nim podpiszę. Pozdrawiam

Na prawdę rosnę :D, właśnie odkrywam ,że szarości są idealną bazą dla różnych kolorowych dodatków, teraz mam delikatny róż na jesień już zbieram turkusowe akcenty, a myślę ,że szarość jest też ciekawym tłem dla lawendy. I kto by pomyślał, ze tak sie rozhulam z tymi kolorami

Witam,

Zajżalam tu, poniewaz chcemy zakupic projekt pinokio. Mielismy kilka watpliwosci co do projektu, jednak po obejzeniu Twoich zdjec jestesmy pewni, ze zakupimy ten projekt. Dom masz poprostu CUDOWNY!!!!!!!!!!!

Mam kilka pytan:

- czy zostawilas pustke nad salonem, jesli tak to czy moglabys mi wyslac kilka zdjec na @

- ile Cie wynioslao postawienie stanu surowego domku,

- ile wyniosl dach.

GRATULUJE PIEKNEGO DOMU, pozdrawiam

Witam

Ja przerabiałam właściwie większość pomieszczeń

Pustkę zlikwidowałam ( teraz jest tu pokoj syna), stan surowy to juz tak odlegla historia,ze nie pamietam , ale odszukam w papierach i napiszę. Odradzam jednak ten projekt właśnie ze wzgledu na koszt dachu

Aga juz pisalam, ale powtorze - ale u Ciebie pieknie! A taras i otoczenie po prostu wymiata!!!

Chcialam Cie podpytac jeszcze o ten kamien na fontanne. Rozumiem ze przywiozla go jakas ciezarowka? Wazy pewnie niemalo... jak wygladal jego rozladunek u Ciebie? I montaz pompy - bo rozumiem 2 chlopa nie dadza rady go podniesc zeby zamontowac tam cokolwiek?

Cuuudo, moze sciagne pomysl?? :) Buziaki

Agunia serdecznie dzieki-juz wczesniej dogrzebalalam sie nt firmy (niestety do mnie to troszke daleko :-(() Widze ze fontanna robi furrore :-))) Wcale sie nie dziwie ze masz ciagle gosci a skoro przyjezdzaja tzn ze milo tam u Ciebie:)

Napisz prosze czy jestes zadowlona z tych swouih plytek Artech.To ze kolor Ci sie podoba to oczywista :)(tez bardzo lubie szarosci) Chodzi o to czy latwo utrzymac je w czystosci ,czy zostaja jakies mazie po umyciu i wogole czy one maja powierzchnie lappatto czy sa matowe?Nigdzie nie moge znalec na necie jakiej sa grubosci a jezlei chcialabym polaczyc je z drewnem to chyba musze wylac posadzki na roznych poziomach (moze pamietasz chociaz watpie :wiggle:)

Edytowane przez kakusek

Witam :) Aga ale masz kobieto gust, nowocześnie i ze smakiem, oczywiście będę tu zaglądać i oko cieszyć :D aż mnie ciarki przechodzą jak pomyślę że te wszystkie piękne chwile związane z urządzaniem domku przede mną,a póki co mam pytanie o długość tarasu(od ściany w stronę ogrodu) jesteśmy na etapie ustalania kształtu i wielkości tarasu bo za miesiąc wylewamy i nie mamy pojęcia jak daleko wypuścić go w ogród a u Ciebie widzę jest dość duży więc proszę napisz jakich jest wymiarów.pozdrawiam

Aga juz pisalam, ale powtorze - ale u Ciebie pieknie! A taras i otoczenie po prostu wymiata!!!

Chcialam Cie podpytac jeszcze o ten kamien na fontanne. Rozumiem ze przywiozla go jakas ciezarowka? Wazy pewnie niemalo... jak wygladal jego rozladunek u Ciebie? I montaz pompy - bo rozumiem 2 chlopa nie dadza rady go podniesc zeby zamontowac tam cokolwiek?

Cuuudo, moze sciagne pomysl?? :) Buziaki

Kamień na palecie przyjechał ciężarówką wraz ze żwirem, a potem ekipa , która robiła kostkę miała taki traktorek wszechstronny i tym go jakoś targneli, ale nie było mnie przy tym wiec nie wiem, moze jakimiś pasami mocowali...........

Agunia serdecznie dzieki-juz wczesniej dogrzebalalam sie nt firmy (niestety do mnie to troszke daleko :-(() Widze ze fontanna robi furrore :-))) Wcale sie nie dziwie ze masz ciagle gosci a skoro przyjezdzaja tzn ze milo tam u Ciebie:)

Napisz prosze czy jestes zadowlona z tych swouih plytek Artech.To ze kolor Ci sie podoba to oczywista :)(tez bardzo lubie szarosci) Chodzi o to czy latwo utrzymac je w czystosci ,czy zostaja jakies mazie po umyciu i wogole czy one maja powierzchnie lappatto czy sa matowe?Nigdzie nie moge znalec na necie jakiej sa grubosci a jezlei chcialabym polaczyc je z drewnem to chyba musze wylac posadzki na roznych poziomach (moze pamietasz chociaz watpie :wiggle:)

Artech generalnie jest ok, jak słońce zaświeci to widać gdzie niegdzie jakieś ślady, ale generalnie one sa w takie delikatne mazaje , jakby pomazane lekko srebrna farbą . W sklepie wydawało mi sie ,ze nie bedzie na nich nic widać , ale przy tak slonecznym salonie jak u mnie pewnie na każdych było by cos tam widać : są matowe i wystarczy przejechać mopem i jest ok .

Kurcze musiałabym wdrapać sie po drabince na poddasze tam mam chyba ze 2 szt to sprawdzę grubość,ale to dopiero jutro.

Witam :) Aga ale masz kobieto gust, nowocześnie i ze smakiem, oczywiście będę tu zaglądać i oko cieszyć :D aż mnie ciarki przechodzą jak pomyślę że te wszystkie piękne chwile związane z urządzaniem domku przede mną,a póki co mam pytanie o długość tarasu(od ściany w stronę ogrodu) jesteśmy na etapie ustalania kształtu i wielkości tarasu bo za miesiąc wylewamy i nie mamy pojęcia jak daleko wypuścić go w ogród a u Ciebie widzę jest dość duży więc proszę napisz jakich jest wymiarów.pozdrawiam

Ja aktualnie urządzam ogród i na widok kazdej kępki traw dostaje wizji i o dziwo jest to dla mnie równie fantasyczne co urzadzanie domu ( mam nadzieję ,że nie obudze sie któregoś dnia w buszu, a przy mojej mani zwożenia zewsząd różnych gatunków jest to całkiem możliwe)

Taras ma 6, 2 m długości . Pzdr