Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowej Chatki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej

wpadłam w odwiedziny bo dawno nie byłam , dzięki za informacje o kolektorach.

hm........ wszyscy mają zdjęcia satelitarne swojej działeczki a ja nie :( najgorsze jest to że satelita nie łapie mojej miejscowości, a to wcale nie taka wiocha :( hm..... i u kolejnej osoby sobie ponarzekałam :) (ostatnio robię to często)

87anam87, wpisz "Płock" w pasek, daj przycisk "satelita" i szukaj :)

Przybliżasz obraz plusem, a Płock i okolica są ;)

http://mapy.google.pl/

A możesz też ściągnąć na komputer program Google Earth:

http://earth.google.com/intl/pl/ , jeszcze lepsza zabawa :)

wiem wiem bawiłam się już w to Płock na Google ładnie widać okolice te bliższe też a ja będę miała domek około 20 km oddalony już jest wszystko rozlane, nie wiem dlaczego :( jak chcesz to sprawdź może ci się uda ( ja może jestem taka tępa) Brudzeń Duży,

mimo wszystko dziękuję za pomoc:)

widok własnej ziemi z lotu ptaka - BEZCENNE :D

poszukajcie teraz wersji zimowej, bo na zimowej będzie widać WASZ DOM!!!

zima przyszła, to pójdzie, u was wystarczy parę dni z temp na "+" i nic was nie zatrzyma

a zima w tym roku przepiękna i z tego się trzeba cieszyć

pozdrawiam serdecznie :wink:

Witaj mamik!

Wersji zimowej na razie mam dosyć, widać ją wszędzie naokoło i już mam przesyt :evil:.

Piszesz, że zima w tym roku jest przepiękna.

Może i tak, ale dla tych co siedzą w górach, nie muszą dojeżdżać codziennie rano do pracy, skrobać szyb w aucie i pokonywać rozjeżdżonego lub - co gorsza - zamarzniętego błota na jezdni i chodniku. Nie umiem i nie chcę się tym cieszyć. Mam tego dość i tyle!!!

A plusowej temperatury ani widu, ani słychu.

Pozdrawiam, z nadzieją na plusy w termometrze..

Witam!

Przegladam Twoj dziennik codziennie z nadzieja, ze napisalas cos nowego.

Na poczatku chcialam pogratulowac.Domek macie przesliczny, sama jestem na niego zdecydowana. Czy moglabys podac ile Was kosztowala kompletna wiezba wraz ze stropem oraz latami, i jeszcze napisz czym bedziecie kryc Wasza BUKOWA CHATKE czy blachodachowka czy dachowka? Jezeli moglabys podac tez koszt materialu na dach........ :oops:

Bardzo jestem ciekawa, gdyz probuje oszacowac koszt SSO. Dziekuje bardzo

Pozdrawiam i czekam na odp.

Witam w Bukowej Chatce nowego gościa!

Cieszę się, że domek Ci się podoba i dziękuję za gratulacje, co do wyboru.

Odpowiadając na Twoje pytania dotyczące dachu, informuję, że do naszego domku nie jest zaplanowana więźba - będą wiązary, które jednocześnie są stropem. Całkowity koszt wiązarów, to 14.000 zł razem z transportem.

Cen łat jeszcze nie znamy, bo trochę nam brakuje do wykonywania tego elementu.

Za to na dachu będziemy mieć blachodachówkę, której cenę przewidujemy na mniej więcej trochę ponad 3.000 zł.

Wszystko to są orientacyjne koszty, tylko za wiązary mamy już zapłacone - leżą i czekają na swoją kolej :).

I pewnie jeszcze trochę poczekają.

Pozdrawiam cieplutko..

witam , :D :D i jak tam zakupowe szalenstwo nadal trwa :wink: ,my tez z mezem na dniach brdziemy kupowac reszte materiałów na nsz domek 8) no i oby do wuosny juz coraz blizej niz dalej co mnie ciszy :D :D

pozdrawiam wieczorkowo 8)

Witaj jessi!

Widzę, że umieściłaś jako swoją wizytówkę piękny widoczek, pewnie z samego środka lata.

Chyba tak samo tęsknisz za ciepełkiem, jak ja!

Byle do wiosny!

Pozdrawiam Cię niedzielnie!

http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm

takie znalazłam, co oznacza, że jednak jest szansa na ocieplenie

może zalejecie wieniec w lutym??

Sprawdzam ten pogodowy portal prawie codziennie już od dawna, ale tam też prognozy zmieniają się, jak w kalejdoskopie.

Kiedy wpisywałaś ten komentarz, pokazywano ocieplenie i odwilż.

Teraz znowu zapowiadają kolejne mrozy!

Chyba zwariuję z tego czekania na jakieś wiosenne wieści..

I coraz bardziej tracę nadzieję, że uda nam się ten wieniec w lutym zalać :cry:.

hej

wpadłam w odwiedziny bo dawno nie byłam , dzięki za informacje o kolektorach.

hm........ wszyscy mają zdjęcia satelitarne swojej działeczki a ja nie :( najgorsze jest to że satelita nie łapie mojej miejscowości, a to wcale nie taka wiocha :( hm..... i u kolejnej osoby sobie ponarzekałam :) (ostatnio robię to często)

Dziękuję za odwiedziny!

I dziś widzę, że masz tu już pomoc w odnalezieniu "swoich" satelitarnych zdjęć!

Nie ma to jak przyjaciele z Muratora, prawda? :lol:

Pozdrowionka!

[ Z DZIENNIKA BUDOWY]

Witam !!! zamierzamy wraz z przyszłą małżonką wybudowac nasz własny domek działkę juz mamy i zastanawiamy się ile by nas wyniusł koszt budowy stanu deweloperskiego na ile Wy oceniacie taki koszt budowy??? bardzo byli bysmy wdzieczni za szczerą odpowiedz bo nie wiemy za bardzo ile musimy wżiąść kredytu.pozdrawiamy i czekamy na dalsze zdjęcia.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik112861.htm

Bardzo dziękuję za odpowiedz odnośnie wiązarów :lol:

Widzę, że mamy bardzo podobny gust. Kuchnia mi sie bardzo podoba, płytki też są super!

Już nie mogę się doczekać kiedy skończy się zima i ruszycie znowu, będę śledzić Wasze poczynania bo jestem straaaasznie ciekawa jak to wszystko będzie wyglądało.

Zyczę Wam sprzyjającej pogody zebyscie mogli zalać wieniec :D

Pozdrawiam serdecznie!

witam ponownie i z góry przepraszam za pisanie w dzienniku budowy jestem nowym użytkownikiem i nie wiedziałem. wraz z moja kobieta chcemy wżiąsć kredyt 200tys.zł i myślimy,że powinno nam starczyć, bez żadnych tam szalenstw. pozdrawiam .

Bardzo dziękuję za odpowiedz odnośnie wiązarów :lol:

Widzę, że mamy bardzo podobny gust. Kuchnia mi sie bardzo podoba, płytki też są super!

Już nie mogę się doczekać kiedy skończy się zima i ruszycie znowu, będę śledzić Wasze poczynania bo jestem straaaasznie ciekawa jak to wszystko będzie wyglądało.

Zyczę Wam sprzyjającej pogody zebyscie mogli zalać wieniec :D

Pozdrawiam serdecznie!

Witaj ponownie!

Widzę, że mam w Tobie wiernego kibica! Baaaardzo mnie to cieszy!

I cieszę się także, że podzielasz mój gust.

Dziękuję za życzenia sprzyjającej pogody - my też już nie możemy się doczekać, żeby ruszyć dalej z budową.

A jak już tylko ruszymy - obiecuję, że będą dalsze relacje i kolejne zdjęcia..

Pozdrawiam Cię bardzo cieplutko..

witam ponownie i z góry przepraszam za pisanie w dzienniku budowy jestem nowym użytkownikiem i nie wiedziałem. wraz z moja kobieta chcemy wżiąsć kredyt 200tys.zł i myślimy,że powinno nam starczyć, bez żadnych tam szalenstw. pozdrawiam .

Witam Cię Arturze!

Nie przepraszaj, nie masz za co..

Każdy z nas był kiedyś początkujący, każdy zaczynał przygodę z Muratorem z różnym skutkiem, a najczęściej metodą prób i błędów..

Mam nadzieję, że wyjaśniłam Twoje wątpliwości w poprzedniej prywatnej odpowiedzi.

A co do wczorajszych pytań: jeśli macie już zakupioną działkę - myślę, że w tej kwocie powinniście się zmieścić, tylko - tak jak piszesz - bez szaleństw :lol:.

Dlatego my też nie szalejemy i nie wszystkie rzeczy do domku kupujemy z "najwyższej półki". Musi starczyć na wszystko!

Pozdrawiam serdecznie!

Witaj mamik!

Mamy w sobie dużo determinacji i po prostu chcemy już mieszkać w Bukowej Chatce. I robimy wszystko, żeby było to jak najszybciej.

Bardzo bym chciała przeprowadzić się wiosną, ale obawiam się, że będzie to możliwe dopiero latem.

Lecz i tak myślę, że to dobry wynik :D.

Pozdrawiam Cię cieplutko..