Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowej Chatki

Recommended Posts

No, no, no ..... trochę nie wpadałam z odwiedzinami więc szok :o :o :o toż to dom prawie gotowy. Zasuwacie jak mróweczki super :D :D

Witam, witam!

Do gotowca jeszcze trochę, ale już bliżej, niż dalej :wink:.

A nasi budowlańcy rzeczywiście zasuwają.

I jak mróweczki, i jak pszczółeczki :lol:.

Pozdrowionka!

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iwonko, jestem pod ogromnym wrażeniem. Na kiedy planujecie przeprowadzkę? :wink:

Witam Cię cieplutko!

Sami jesteśmy pod wrażeniem, bo dopiero co zaczynaliśmy, a tu już prawie stan surowy zamknięty!

Ale spieszy nam się :wink:.

A przeprowadzka?

Bardzo bym chciała w maju, tylko czy się uda?

Uściski!

Iwonko - bardzo się cieszę, że tak Wam sprawnie teraz wszystko idzie :) Wiem, co to znaczy walczyć ze sroga zimą, wbrew wszelkim przeszkodom. Wiem też, co znaczy mieć wytrwałych budowlańców :)

Iwonko, domyślam się, że będziecie mieli strop drewniany. Czy już myśleliście nad tym, jak ostatecznie będzie wyglądał? Pytam, gdyż w ogóle nie mam żadnej koncepcji w tym temacie :D

Iwonko - bardzo się cieszę, że tak Wam sprawnie teraz wszystko idzie :) Wiem, co to znaczy walczyć ze sroga zimą, wbrew wszelkim przeszkodom. Wiem też, co znaczy mieć wytrwałych budowlańców :)

Iwonko, domyślam się, że będziecie mieli strop drewniany. Czy już myśleliście nad tym, jak ostatecznie będzie wyglądał? Pytam, gdyż w ogóle nie mam żadnej koncepcji w tym temacie :D

Witaj Iwonko!

Tak, strop jest drewniany - stropem są belki od wiązarów.

Pod nimi będzie wełna mineralna i jeszcze niżej podwieszane sufity.

Na wiązarach będą przybite płyty OSB 18 milimetrowe, które będą naszą podłogą.

Wiązary mamy tak zaprojektowane, że wzdłuż całego domu na szerokości ok. 3 metrów będzie wolna przestrzeń, która będzie takim naszym stryszkiem.

Będzie można się tam dostać przez właz z holu i ściągane schodki.

Będzie dość miejsca na różne szpargały, sama wiesz - taka przechowalnia jest potrzebna w każdym domu :).

hej Iwonko

Gratulacje wielkie takiego etapu nic tylko patrzec jak ukladaja wam ta blachodachówke ,teraz to wam zima nie straszna tym bardziej ze zapowiadaja znowu pady sniegu ,ale teraz to Wam nie straszne mrozy i sniegu jak sie ma dach i do tego okienka ,drzwi to super !!! :D

pozdrawiam cieplutko :wink: 8)

hej Iwonko

Gratulacje wielkie takiego etapu nic tylko patrzec jak ukladaja wam ta blachodachówke ,teraz to wam zima nie straszna tym bardziej ze zapowiadaja znowu pady sniegu ,ale teraz to Wam nie straszne mrozy i sniegu jak sie ma dach i do tego okienka ,drzwi to super !!! :D

pozdrawiam cieplutko :wink: 8)

Jakoś damy radę, jessi!

Pozdrowionka!

Cześć Słonko :D

Jak się czujesz - jest dobrze? Doszłaś do siebie? :p Chyba tak - skoro się na oględziny chatki wybierasz :lol:

Idziecie jak burza - co dzień nowe postępy uwieńczone fotorelacją! Super!

Jak tak dalej działać będziecie - to się na wiosnę wprowadzicie?

Powodzenia, pozdrowienia, czekam na ciąg dalszy :lol:

Witam!

Wpadłam z wizytą po kilkudniowej nieobecności a tu....... :o własnym oczom nie wierzę!

Idziecie jak burza, mam wrażenie że nic Was nie jest w stanie powstrzymać :D żadne klęski żywiołowe Wam nie straszne :D

Supeeeeeeer wygląda Wasz domek, prezentuje się coraz lepiej. A jak już skończą dach i wstawią okna to już prawie można się wprowadzać :lol:

Już się nie mogę doczekać dzisiejszej fotorelacji , czekam niecierpliwie i pozdrawiam gorąco!

Cześć Słonko :D

Jak się czujesz - jest dobrze? Doszłaś do siebie? :p Chyba tak - skoro się na oględziny chatki wybierasz :lol:

Idziecie jak burza - co dzień nowe postępy uwieńczone fotorelacją! Super!

Jak tak dalej działać będziecie - to się na wiosnę wprowadzicie?

Powodzenia, pozdrowienia, czekam na ciąg dalszy :lol:

Witaj Agusiu!

Już wszystko ze mną dobrze, a dzisiejszy widok chałupki uzdrowił całkiem moje połamane ciało :D.

Wiem, że tempo mamy niezłe i mam taką cichuteńką nadzieję,

że może w maju uda nam się zostać tam na dłużej? :roll:

Bardzo bym chciała.

Ściskam Cię!

Witam!

Wpadłam z wizytą po kilkudniowej nieobecności a tu....... :o własnym oczom nie wierzę!

Idziecie jak burza, mam wrażenie że nic Was nie jest w stanie powstrzymać :D żadne klęski żywiołowe Wam nie straszne :D

Supeeeeeeer wygląda Wasz domek, prezentuje się coraz lepiej. A jak już skończą dach i wstawią okna to już prawie można się wprowadzać :lol:

Już się nie mogę doczekać dzisiejszej fotorelacji , czekam niecierpliwie i pozdrawiam gorąco!

Witam Cię, kibicko Bukowej Chatki :D

Mam świadomość tego, że każdy kto tu trochę nie zaglądał otwiera oczy ze zdumienia i dziwi się szybkiemu postępowi prac.

A my zasuwamy pełną parą i rzeczywiście,

nic nie jest w stanie nas zatrzymać :).

Jak już wstawimy okna i drzwi - widok będzie jeszcze piękniejszy!

Pozdrawiam Cię ciepluteńko..

Iwonko - zgadzam się w zupełności z twierdzeniem, że kibelek to najważniejszy sprzęt w domu (sama też już nabyłam) :D Fajnie, że już zamykacie domek. My czekamy na okna i drzwi - i jedne , i drugie mają być za 4 tygodnie. Iwonko, instalacje będziecie robić sami, czy już rozmawiacie z fachowcami ?

No kochana.....w takim tempie to na Wielkanoc zamieszkacie :D :D :D

Prawda, że domek zupełnie inaczej wygląda gdy już coś na dachu leży? :)

Iwonko - zgadzam się w zupełności z twierdzeniem, że kibelek to najważniejszy sprzęt w domu (sama też już nabyłam) Fajnie, że już zamykacie domek. My czekamy na okna i drzwi - i jedne , i drugie mają być za 4 tygodnie. Iwonko, instalacje będziecie robić sami, czy już rozmawiacie z fachowcami ?

Witaj Iwonko!

Masz rację, że domek z dachem wygląda całkiem inaczej, zrobił się już jakiś taki "poważny :)".

Większość instalacji Mariusz chce robić sam.

Na pewno zajmie się elektryką, alarmem, siecią komputerową i grzewczą.

Przymierza się także do hydrauliki, ale zobaczymy jeszcze co z tego wyjdzie.

Zapału ma więcej, niż czasu i sił :D.

Pozdrawiam Cię!

Bardzo ładny dach :-) coś podobnego położymy u nas za kilka miesięcy... ahh śliczne te zdjęcia... a błotko u nas takie samo..

Pozdrawiam

Witam Asiu!

Więc teraz ja będę trzymać kciuki, żeby Twój dach pojawił się jak najszybciej!

A błotko pomalutku wysycha..

Pozdrowienia!