Iwona i Mariusz 14.03.2010 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witaj Iwono Bardzo wielkie dzięki za podane koszty budowy, muszę przyznać, że dosyć spory kamień spadł mi z serca. Martwiłam się, że 100 tyś to minimum na nasz dom w takim stanie. My jeszcze nie budujemy. wciąż załatwiamy dokumenty - może w czerwcu, tak jak pisałam w styczniu. przynajmniej raz w tygodniu podglądam twój dziennik i przekazuję informacje mężowi - super sprawa, nie wiem czy ja sama będę miałą czas na prowadzenie dziennika, ale wiem jak dużo taki dziennik pomaga innym. Serdecznie pozdrawiam Życzę owocnej pracy i szybkiej przeprowadzki Witaj Amelko! Cieszę się, że ciężar w postaci kamienia spadł Ci z serca po podaniu przeze mnie kosztów budowy, nie jest chyba tak źle z tymi wydatkami na dom. Dziękuję za wszystkie miłe słowa i życzę powodzenia w załatwianiu formalności. Odezwij się czasem, na jakim etapie jesteście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 14.03.2010 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Po doliczeniu stanu zerowego + ceny zakupu działki - wyszłoby około 130.000 zł. Iwona, to nawet jeśli "na gotowo" ta kwota się podwoi, to i tak macie dom w cenie kawalerki we Wrocławiu super!!!! ciągle słyszę opinie, że dom bez działki to min 400 000 i zawsze uwżałam, że nie musi tak być jesteście przykładem na to, że miałam rację Witaj mamik! Dlatego właśnie zaczęliśmy budowę. Po zasięgnięciu opinii na temat cen mieszkań zdecydowaliśmy, że jednak lepiej nawet mały, ale własny domek, a nie kolejne blokowisko. A patrząc na nasz kosztorys - to sama widzisz, że miałaś rację . Pozdrawiam Cię bardzo, bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 14.03.2010 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Naprawdę jestem pod wrażeniem!!! Tempo do pozazdroszczenia a domek wygląda naprawdę na bardzo wygony i taki... spokojny. Pozdrawiam i na pewno będę śledzić Wasze postępy Dziękuję Kasiu za wizytę i za miłe słowa. I.. zapraszam ponownie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 15.03.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witam Cię Iwonko Jak patrze na kwote ile wy wydaliście na stan terazniejszy to taka malutka mi sie wydaje ,no nie dziwie sie bo nie porównuje twojej chatki do naszej chałupki bo róznica kolosalna od wielkosci domu a skończywszy na kształcie dachu , u nas to juz tyle kasy pochłoneło że szok ihihhi a dopiero fundamenty zrobione ,ale cieszymy się bo wiemy że to jest nasz domek i na pewno nie będziemy na nim oszczędzać Jak masz znowu jakies nowe fotki domku to wstawiaj chętnie pooglądam jak sie wasz domek zmienia i nabiera kształtów w środku pozdrawiam cieplutko[/code] Jessi, nie można porównywać naszej małej chatki do Waszego okazałego Benedykta. Więc wiadomo, że i koszty są inne. My musimy patrzeć także na nasze możliwości i do nich się dopasować. A poza tym na stare lata wystarczy nam już naprawdę taka mała chatynka, koło której nie będzie wiele zachodu . Pozdrowionka! dokładnie ,ja pewnie tez jakbym była juz starsza i dzieci poszły na swoje na pewno budowałabym mały domek taki jak ty albo z bali jak nasza Kala67 ,a teraz zdecydowalismy sie na taki troszke wiekszy bo i rodzinka jak sie do nas zjedzie to i tak miejsca braknie A jak tam dzis domek wyglada moze jakies nowe fotki masz jak tak to wstawiaj ,to mówisdz na kiedy chcecie sie wprowadzic ,bo z tego co wyczytałam zakupy do srodka masz prawie wszystkie porobione az ci zazdroszcze ja jeszcze nic nie mam ,bo nawet możliwości nie mam żeby sobie połazic poszukac poogladać buziaczki zostawiam i miłego dzionka życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.03.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam Dawno mnie tutaj nie było i... szczeka mi opadła pędzicie jak strusie No i proszę domek nabrał kształtu i wyglądu jak domek. Nu ja jestem ciekawa tych Twoich inspiracji i wyglądu łazienki Trzymam kciuki abyście tak jak planujecie na maj tak na stałe zostać w domku -aby to się ziściło Nu i Wiosna ma być w końcu Jeszcze jutro ma ciut popadać, a potem ma byc cieplej A dach już skończony? Z obu stron... Gazem będziecie grzać, bo widzę, że jeden komin, kominka nie będzie? Czy to pod kominek komin ? Domek i okienka prezentuje się super... Drewutnia też zapowiada się na ciekawą budowlę -z okienkami Pozdrawiam WAS i życzę siły + zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 18.03.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 hej ja zaglądam tu dość często i nawet się ostatnio zastanawiałam co się dzieje w "bukowej chatce" taka cisza nastała , ale już jestem spokojna , bo prace idą do przodu....... a błędy zdarzają się zawsze czy pierwszy czy któryś z kolei budowany domek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 18.03.2010 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 A jak tam dzis domek wyglada moze jakies nowe fotki masz jak tak to wstawiaj ,to mówisdz na kiedy chcecie sie wprowadzic ,bo z tego co wyczytałam zakupy do srodka masz prawie wszystkie porobione az ci zazdroszcze ja jeszcze nic nie mam ,bo nawet możliwości nie mam żeby sobie połazic poszukac poogladać buziaczki zostawiam i miłego dzionka życze Zdjęcia wstawione - na życzenie! Chciałabym, aby przeprowadzka była w maju.. Ale - czy się uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 18.03.2010 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam Dawno mnie tutaj nie było i... szczeka mi opadła pędzicie jak strusie No i proszę domek nabrał kształtu i wyglądu jak domek. Nu ja jestem ciekawa tych Twoich inspiracji i wyglądu łazienki Trzymam kciuki abyście tak jak planujecie na maj tak na stałe zostać w domku -aby to się ziściło Nu i Wiosna ma być w końcu Jeszcze jutro ma ciut popadać, a potem ma byc cieplej A dach już skończony? Z obu stron... Gazem będziecie grzać, bo widzę, że jeden komin, kominka nie będzie? Czy to pod kominek komin ? Domek i okienka prezentuje się super... Drewutnia też zapowiada się na ciekawą budowlę -z okienkami Pozdrawiam WAS i życzę siły + zdrówka Witam również! No tak - to prawda, że pędzimy jak strusie . Komin jest tak na wszelki wypadek, na razie stanowi element dekoracyjny . Kominek będzie elektryczny, a grzanie panelami na podczerwień.. Taka nowatorska technologia. A dach - kończy się właśnie. Dziękuję za miłe słowa i życzenia. Pozdrawiam cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 18.03.2010 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 hej ja zaglądam tu dość często i nawet się ostatnio zastanawiałam co się dzieje w "bukowej chatce" taka cisza nastała , ale już jestem spokojna , bo prace idą do przodu....... a błędy zdarzają się zawsze czy pierwszy czy któryś z kolei budowany domek pozdrawiam Witaj Aniu! Cisza była rzeczywiście, ale to tylko brak czasu! A prace - jak sama piszesz - posuwają się ciągle do przodu. Co do błędów.. Byle to był pierwszy i ostatni, bo każdy jednak wiąże się z dodatkowymi kosztami. Pozdrawiam Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 19.03.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 A jak tam dzis domek wyglada moze jakies nowe fotki masz jak tak to wstawiaj ,to mówisdz na kiedy chcecie sie wprowadzic ,bo z tego co wyczytałam zakupy do srodka masz prawie wszystkie porobione az ci zazdroszcze ja jeszcze nic nie mam ,bo nawet możliwości nie mam żeby sobie połazic poszukac poogladać buziaczki zostawiam i miłego dzionka życze Zdjęcia wstawione - na życzenie! Chciałabym, aby przeprowadzka była w maju.. Ale - czy się uda? w maju ??? wow to bardzo szybko ,oczywiście życze Ci tego z całego serduszka !!! oj jak ja bym tak chciała napisac ze w majuz sie wprowadzam ,hihi ale nie tego tylko nastepnego roku hiiihhi buzaiczki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 19.03.2010 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 w maju ??? wow to bardzo szybko ,oczywiście życze Ci tego z całego serduszka !!! oj jak ja bym tak chciała napisac ze w majuz sie wprowadzam ,hihi ale nie tego tylko nastepnego roku hiiihhi buzaiczki zostawiam Dziękuję Jessi, za życzenia. Chciałabym, żeby to był maj, ale boję się, że nie zdążymy! Czas pokaże.. Uściski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradis 21.03.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Aż pozazdrościć postępów Wy chyba skończycie kiedy my zaczniemy wykańczać. Nam pozostają odwiedziny naszego domku, który jak stał tak stoi dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 21.03.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Iwonko - dawno mnie nie było, ale czytam Wasz dziennik na bieżąco. Dzisiaj złapałam trochę oddechu po ciężkim, pracowitym weekendzie Ja mam podobne dylematy do Twoich - gdy przyjeżdżamy na budowę, gdy popracujemy i się zmęczymy, to wracać się nie chce do mieszkania w bloku. Zresztą, moje serce już dawno zamieszkało na mojej górce, a tylko ciałko wraca do blokowiska Prace w Waszym domku mkną do przodu, co cieszy moje oczy niezmiernie Wiosna chyba wszystkim służy po tak długiej zimie Życzę Wam samych słonecznych dni, żeby prace posuwały się do przodu bez żadnych przeszkód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.03.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 no, no ... dwa domy fajne te rynienki na przewody, chyba nie jest to u nas jeszcze standardowe rozwiązanie, szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.03.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Aż pozazdrościć postępów Wy chyba skończycie kiedy my zaczniemy wykańczać. Nam pozostają odwiedziny naszego domku, który jak stał tak stoi dalej. Pozdrawiam To prawda, że chcemy skończyć szybko. Ale przecież przyjdzie moment, że Wasz domek też ruszy . Pozdrawiam również! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.03.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Iwonko - dawno mnie nie było, ale czytam Wasz dziennik na bieżąco. Dzisiaj złapałam trochę oddechu po ciężkim, pracowitym weekendzie Ja mam podobne dylematy do Twoich - gdy przyjeżdżamy na budowę, gdy popracujemy i się zmęczymy, to wracać się nie chce do mieszkania w bloku. Zresztą, moje serce już dawno zamieszkało na mojej górce, a tylko ciałko wraca do blokowiska Prace w Waszym domku mkną do przodu, co cieszy moje oczy niezmiernie Wiosna chyba wszystkim służy po tak długiej zimie Życzę Wam samych słonecznych dni, żeby prace posuwały się do przodu bez żadnych przeszkód Witaj Iwonko! Wiesz - czasem mam tak, że zazdroszczę Mariuszowi. Pomimo, iż On na budowie ciężko pracuje - to jednak bywa tam zdecydowanie częściej, niż ja. I wraca zmęczony, ale szczęśliwy. Niestety - mnie dane są tylko weekendy i to jak dopisze pogoda . Dziękuję Ci za miłe słowa i.. pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.03.2010 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 no, no ... dwa domy fajne te rynienki na przewody, chyba nie jest to u nas jeszcze standardowe rozwiązanie, szkoda No właśnie, Mamik - szkoda. Bo Mariusz także twierdzi, że jest to najlepsze rozwiązanie dla przyszłych kabelków . Pozdrawiam Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradis 25.03.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Postępów coraz więcej A mogę zapytać jak wygląda montaż płyt na suficie? tzn. czy panowie sami je podtrzymują i montują czy korzystają z jakiegoś podnośnika? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 25.03.2010 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Postępów coraz więcej A mogę zapytać jak wygląda montaż płyt na suficie? tzn. czy panowie sami je podtrzymują i montują czy korzystają z jakiegoś podnośnika? Pozdrawiam Nasi panowie sami podtrzymują i przykręcają sufity. Jeden trzyma - drugi przykręca . Pozdrawiam również! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.03.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 No i na koniec wiadomość dnia: Mój kochany mąż wymyślił, że noc z piątku na sobotę prześpimy już w naszej chatce, GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!! to będzie Wasz....pierwszy raz !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts