MarceliQ 21.04.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 I tu chciałbym zapytać jak robicie te śmieszne buźki w tekście, powiększacie ten tekst oraz robicie różne kolory. Za Chiny ludowe nie mam pojęcia. Jak zaznaczam te buźki na dole to mi wyskakują tylko przy temacie. Próba przeciągnięcia ich obok tekstu skutkuje tylko umieszczeniem linku. I tu Iwonko, kolejny już ukłon w Twoją stronę. Będziesz mi musiała wytłumaczyć jak zakłada się dziennik budowy i takie tam techniczne sprawy. A co do Twojego zaproszenia to licz się ze słowami !!!! Bo jeszcze przyjedziemy ( i tu chciałbym dać jakąś fajną buźkę ale nie wiem jak ). Fajnie moje podniecenie skomentowała moja żona: ty to najchętniej do nich byś się przeprowadził. Hymmm pomyślałem sobie ( i tu kolejna buźka by się przydała). A tak na serio to dziękujemy za zaproszenie. Na pewno będziemy potrzebowali mnóstwa ( przez duże M ) porad i waszych opinii na temat domu. Myślę, że Wasze doświadczenie w tej sprawie pozwoli nam zaoszczędzić troszkę tak potrzebnej kasy. Dziennik zacznę od zdjęcia aktu notarialnego naszej działki. Bo to będzie GWÓŹDŹ naszego programu. A potem zdjęcia i opisy wszystkich i wszystkiego ( kurcze ale się nakręcam ). Tymczasem przede mną jeszcze tylko:1. Dokończyć kupno działki ( finalizacja u notariusza, zgoda ARiMR na zakup ziemi, wydzielenie przez geodetę ), 2. Załatwić prąd,3. Załatwić wodę i ścieki, 4. Załatwić pozwolenie na budowę, 5. Sprzedać mieszkanie, 6. Kupić duży karton po TV na tymczasowe lokum,7. Zbudować dom, 8. Zaprosić Iwonę i Mariusza i uczcić to tak, że aż nam kapcie na tarasie pospadają. ( kolejna fajna buźka ) 9. Wyleczyć kaca !!!!! W podsumowaniu tego wszystkiego nawet jakbym umiał to nie wstawił buźki bo jeszcze takiej smutnej to nie widziałem. Ech ile jeszcze wody upłynie … Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelkax1 22.04.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) Witajcie Iwono i Mariuszu Codziennie (prawie) śledzę Wasz dziennik i czuję się w Waszym domku jak u siebie. Nie mogę się już doczekać rozpoczęcia budowy naszego z7. Dzisiaj, po prawie trzech miesiącach, otrzymaliśmy warunki zabudowy z gminy. Nasz architekt powiedział, że jakieś 3 tygodnie jeszcze na uzgodnienia ZUDu, potem jeszcze max 60 dni trzeba czekać na pozwolenie i będzie można zaczynać. A TO TYLKO W SUMIE 3 MIESIĄCE JESZCZE. chciałabym WAm pokazać nasz z7 po zmianach, ale chyba nie będę umiała. Życzę Wam owocnej pracy, szybkich postępów na budowie i proszę o obszerną fotorelację. Dla mnie każda deska przybita u WAs na budowie to duże przeżycie. Pozdrawiam serdecznieTa buźka w temacie znalazła się przypadkiem Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez amelkax1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradis 22.04.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam, widzę Bukowa Chatka powoli się ubiera Kurde jak wy wsio szybciutko robicie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.04.2010 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Iwona, ale z tym obrazem i zdjęciem to już "przegięliście":D zaczynac w grudniu, a w kwietniu mieć na obrazy ścianach - tak nie:no: można poprzeczka poszła w górę ... czy ktoś podejmie wyzwanie? a dla Was tak przy okazji spytam - a co to za wynalazek macie na suficie? Witaj mamik! Wiem, że trochę galopujemy z tym dekorowaniem, ale tu zwalę winę na Mariusza, który szczególnie dba o estetykę w naszych wnętrzach. To takie miłe dla oka szczególiki.. A na suficie? Panel grzewczy na podczerwień - takie mamy wymyślone ogrzewanie do naszego domku. Na razie sprawuje się świetnie, zobaczymy w praniu, jak się sprawdzi. Pozdrawiam Cię cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.04.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 I tu chciałbym zapytać jak robicie te śmieszne buźki w tekście, powiększacie ten tekst oraz robicie różne kolory. Za Chiny ludowe nie mam pojęcia. Jak zaznaczam te buźki na dole to mi wyskakują tylko przy temacie. Próba przeciągnięcia ich obok tekstu skutkuje tylko umieszczeniem linku. (...) (...) W podsumowaniu tego wszystkiego nawet jakbym umiał to nie wstawił buźki bo jeszcze takiej smutnej to nie widziałem. Ech ile jeszcze wody upłynie … Pa Marku! We wszystkim pomogę, podpowiem, odpowiem i doradzę! Spoko !!! Tylko zakładaj już ten dziennik . Nie błądź - tylko pytaj, masz we mnie podpowiadacza i instruktora w jednej osobie . Co do zaproszenia i podpowiedzi budowlanych - stanowcze i ponowne: TAK !!! A buźki? Pewnie Ty odpowiadasz na komentarz wchodząc na opcję "szybka odpowiedź", bo tam nie ma tego wyboru, o którym piszesz.. Musisz kliknąć trochę niżej na "zaawansowaną edycję". Tam są i buźki, i możliwość ustawiania czcionki i jej koloru. Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości - pytaj do skutku. Obiecałam pomoc - dotrzymam słowa. Pozdrawiam Was gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.04.2010 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witajcie Iwono i Mariuszu Codziennie (prawie) śledzę Wasz dziennik i czuję się w Waszym domku jak u siebie. Nie mogę się już doczekać rozpoczęcia budowy naszego z7. Dzisiaj, po prawie trzech miesiącach, otrzymaliśmy warunki zabudowy z gminy. Nasz architekt powiedział, że jakieś 3 tygodnie jeszcze na uzgodnienia ZUDu, potem jeszcze max 60 dni trzeba czekać na pozwolenie i będzie można zaczynać. A TO TYLKO W SUMIE 3 MIESIĄCE JESZCZE. chciałabym WAm pokazać nasz z7 po zmianach, ale chyba nie będę umiała. Życzę Wam owocnej pracy, szybkich postępów na budowie i proszę o obszerną fotorelację. Dla mnie każda deska przybita u WAs na budowie to duże przeżycie. Pozdrawiam serdecznie Ta buźka w temacie znalazła się przypadkiem Witaj Amelko! No tak, najdłuższy jest ten czas oczekiwania na te wszystkie papiery i pozwolenia. To jest prawdziwy sprawdzian dla naszej cierpliwości! Ale potem.. zaczniecie już szaleć, tak jak my dzisiaj . Tylko czemu na pozwolenie na budowę musicie czekać aż 60 dni? Termin wynosi chyba maksymalnie 30? Tyle przynajmniej było w naszej gminie. Bardzo jestem ciekawa Waszych zmian w Z7. Może spróbuj je chociaż jakoś opisać? Dziękuję Ci za wszystkie miłe słowa pod naszym adresem. A buźką się nie przejmuj - nowa szata Muratora jest ciągle jeszcze jedną wielką zagadką . Przesyłam Ci serdeczne pozdrowienia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.04.2010 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam, widzę Bukowa Chatka powoli się ubiera Kurde jak wy wsio szybciutko robicie. Pozdrawiam Witam Boba Budowniczego . Nasza chatynka, zamiast na zimę - ubiera się na wiosnę . Fakt - zasuwamy, ile wlezie, ale chcemy szybko tam zamieszkać! I stąd takie tempo.. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarceliQ 24.04.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam. Proszę o przekazanie tych słów Mariuszowi: Rozsądku w życiu, umiaru w piciu, dobrego zdrowia, pieniędzy mrowia, uśmiechu na twarzy i spełnienia wszystkiego o czym tylko zamarzysz. Ciągłej radości szczęścia w miłości. Marek Ania i Kacper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 25.04.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witaj Iwonko !!! Pięknie się u Was w domku robi.... tylko pozazdrościć.... złota rączka z Twojego Mariusza gratuluję!!!! Trzymam kciuki za dalsze postępy w Bukowej Chatce:) Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.04.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam. Proszę o przekazanie tych słów Mariuszowi: Rozsądku w życiu, umiaru w piciu, dobrego zdrowia, pieniędzy mrowia, uśmiechu na twarzy i spełnienia wszystkiego o czym tylko zamarzysz. Ciągłej radości szczęścia w miłości. Marek Ania i Kacper Przekazałam! I dziękuję w imieniu Mariusza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.04.2010 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witaj Iwonko !!! Pięknie się u Was w domku robi.... tylko pozazdrościć.... złota rączka z Twojego Mariusza gratuluję!!!! Trzymam kciuki za dalsze postępy w Bukowej Chatce:) Pozdrawiam!!! Dziękuję za miłe słowa! A trzymanie kciuków na pewno się przyda.. Pozdrawiam Cię cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradis 26.04.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam Kurde gnacie do przodu aż miło, jeszcze chwilka i będzie już mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.04.2010 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam Kurde gnacie do przodu aż miło, jeszcze chwilka i będzie już mieszkać Gnamy, gnamy.. Mariusz praktycznie już prawie tam mieszka. Ja mam cichutką nadzieję na maj, a w najgorszym wypadku czerwiec.. Raz kozie śmierć! Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 26.04.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Wiem, że trochę galopujemy z tym dekorowaniem, ale tu zwalę winę na Mariusza, który szczególnie dba o estetykę w naszych wnętrzach. To takie miłe dla oka szczególiki.. A na suficie? Panel grzewczy na podczerwień - takie mamy wymyślone ogrzewanie do naszego domku. Na razie sprawuje się świetnie, zobaczymy w praniu, jak się sprawdzi. Pozdrawiam Cię cieplutko! dobrze, że galopujecie 8-) i nie zwalniajcie a o ten panel grzewczy pytałam, bo NIE MAM POJĘCIA CO TO ZA WYNALAZEK i miałam nadzieję, że coś o tym opowiesz:???: domek piękny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 26.04.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Iwonko - widzę, że czas przeprowadzki szybko się do Was zbliża i cieszy mnie to ogromnie. Już wpraszam się na parapetówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 27.04.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 wpadłam zobaczyć co się dzieje w bukowej chatce widzę że wszystko w jak najlepszym porządku ............. i nawet domek jest już "ciepły" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.04.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Iwona mały zgrabny i ciepły domeczek widzę i zazdraszczam Pozdrawiam i życzę samych szczęśliwych dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 28.04.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Iwonko dzień dobry. Oglądam postępy z budowy i nie nadążam. Myślałam że ja szybko buduję, ale wy to po prostu rakieta. Domek w oczach zmienia się i ................ no nie wiem jak to ująć. ROŚNIE? Eee też nie bo już urósł. Nie chcę pisać że się wykańcza bo to jakoś nie pasuje to może upiększa w końcowych etapach tuż przed zamieszkaniem? Ale pokręciłam, mam nadzieję że jednak rozumiesz o co mi chodzi. Jest pięęęęęęęęęęęęknie i mam nadzieję, że się już za kilka dni wprowadzicie. Jakby na to nie patrzeć maj to tylko kilka dni - tylko 31;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 29.04.2010 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 dobrze, że galopujecie 8-) i nie zwalniajcie a o ten panel grzewczy pytałam, bo NIE MAM POJĘCIA CO TO ZA WYNALAZEK i miałam nadzieję, że coś o tym opowiesz:???: domek piękny, Witaj mamik ponownie! Na Twoje i innych życzenie - obszerny post na temat paneli. Pozdrawiam cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 29.04.2010 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Iwonko - widzę, że czas przeprowadzki szybko się do Was zbliża i cieszy mnie to ogromnie. Już wpraszam się na parapetówkę Iwonko! Czuj się zaproszona na parapetówkę! Może uda się w czerwcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts