Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowej Chatki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iwona, mimo niesprzyjających okoliczności przyrody ;) zazdraszczam możliwości przeprowadzki. Pozdrawiam

Witam Cię!

Wreszcie nadeszła ta chwila, kiedy mogę zacząć zbierać manatki ze "starych śmieci".

Czeka to - wcześniej czy później - każdego budującego.

Pozdrawiam serdecznie..

Nic się nie martw Iwonko. W końcu pogoda zrobi się trochę chłodniejsza ale nie deszczowa i wreszcie zamieszkasz w domku ukochanym.

Jak są upały to ja resztki sił zbieram żeby się doczołgać z kawusią (koniecznie bo inaczej zasypiam na stojąco) i "werandą" do bujawki. Potem to mam już tylko wyrzuty sumienia..... prace przy domu najelpiej mi wychodzą tak koło 22-ej do drugiej w nocy. Ale potem znowu zasnąc nie mogę i rano boli mnie głowa.... Echhhhhhh to chyba sks (tłumaczę: starość kurde starość).

Witaj Izuniu!

Skrót sks - świetny, muszę zapamiętać!

Ale w Twoją starość nie wierzę, widziałam wcześniejsze zdjęcia, jak tańczysz z pędzlem, a potem z kaflami.

Staruszka nie miałaby takiej kondycji. :)

Ja najwięcej werwy do prac domowych mam w niedzielne popołudnia, sama nie wiem dlaczego.

Może z tego powodu, że wtedy dociera do mnie, że weekend przeciekł mi przez palce, a ja znowu niewiele zrobiłam. :)

Taki kompletny brak konsekwencji.

A w domku już mieszkam, tak na serio.

Tylko jeszcze część rzeczy mam na starym mieszkaniu i tak ciężko mi się zabrać za ich przewiezienie.

Uff!

Ściskam Cię!!!

WOW!!! Cudna łazienka :-) muszę szybko mężulkowi pokazać. Jak nazywają się te płytki??? Pozdrawiam!!!

Hej Asiu!

Płytki są z Opoczna, nazywają się Ostia, kupiliśmy je prawie rok temu w Praktikerze.

Podaję Ci link do jakiejś strony, na której znalazłam te kafle.

http://www.polskaglazura.com.pl/ostia-niebieska-25x35-p-607.html

Pozdrawiam cieplutko!

Witam Cie serdecznie Iwonko!!!!

Tak jak obiecalam:rolleyes: melduje sie po urlopie z kolejnymi pytaniami tym razem bez wyrzutow sumienia,bo przyzwolenie od Ciebie dostalam:)

Mianowicie interesuja nas wymiary drzwi wejsciowych bo w projekcie zostaly zastosowne jakies nietypowe(90x235)czy zmienialiscie je czy moze dostaliscie te niestandardowe bo z tego co sie zdazylismy zorientowac to mozna dostac ale 80x205 lub tez 90x205.A drugie pytanko tez dotyczy drzwi ale tych od spizarki zgodnie z projektem sa tam drzwi przesowne a jakie wy macie chodzi mi rowniez o wymiary (jesli macie przesowne to milo by bylo gdybys podala nam namiary gdzie takowe mozna zdobyc).Serdeczne dzieki za odpowiedz.

A tak na marginesie to nasze sprawy urzedowe poszly troche do przodu i cieszymy sie kazdym otrzymanym od szanownych urzednikow i urzedow papierkiem.Wciaz sledzimy Wasze postepy i juz marzymy sobie ze i my ´´niedlugo´´bedziemy mogli cieszyc sie nasza chatka.

Zyczymy powodzenia w dalszej realizacji i upiekszaniu waszej Bukowej Chatki.

Agnieszka.

Witaj Agnieszko!

Gratulujemy zdobywania kolejnych urzędowych papierków.

Mamy nadzieję, że wypoczęliście na urlopie i jesteście pełni sił na pokonywanie budowlanych przeszkód.

Odnośnie naszych drzwi wejściowych, powiem szczerze, że nie sugerowaliśmy się projektem.

Drzwi mamy całkiem wymiarowe, czyli 80x205, a nasi budowlańcy stawiając ściany - dopasowali je do drzwi. :)

I wyszło ok..

Pozdrawiam Cię gorąco!

Iwonko to jeszcze raz ja po kolejnym przegladzie waszego dzienniczka zauwazylam ze drzwi w spizarce macie normalne a wiec odpowiedz juz mam ale moj malzonek podpowiada mi aby zapytac sie jeszcze czy zmienialiscie wymiary tej spizarki czy pozostala jak w projekcie.Dzieki.:)

Agnieszko!

Powiększyliśmy trochę i spiżarkę i sień, a tym samym i kuchnię.

Po prostu zrównaliśmy ścianki tych trzech pomieszczeń ze ścianką od łazienki.

A drzwi od spiżarki mamy zmniejszone o 10 cm.

Czy pomogłam chociaż trochę? :)

Pozdrawiam..

Dobry wieczór;)

Iwonko łazienka śliczna bardzo ładnie wygląda:)....pamiętam ,że jak byłam takim podlotkiem to bardzo podobała mi się łazienka granat z różem;)

Ale tyle lat upłynęło i teraz podobają mi się troche inne kolorki gusty nieco się zmieniły.....ale Twoja miodzio:D

Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocki życzę papapa!!!!:bye:

Witam.

Mam pytanko na temat ogrzewania. Macie takie coś? http://www.najtanszeogrzewanie.pl/strona/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Testowaliście je wcześniej? Jakieś szacunkowe koszty ogrzewania w ziemie?

Napisz proszę wszystko co wiesz o tym :)

Będę bardzo wdzięczny.

Witam również!

Tak, mamy takie właśnie ogrzewanie.

Na temat jego testowania i innych szczegółów, polecam do przeczytania mój wpis w dzienniku z 29 kwietnia bieżącego roku.

Opisałam tam wszystko co się dało.

A jeśli chodzi o koszty - jeszcze ich nie znamy.

Oparliśmy się tylko na kosztach podanych przykładowo na stronie internetowej, którą podałeś w swoim komentarzu.

Pozdrawiam..

Dołącze i ja do ogladających.podziwiam,domek superowski :) :) Taki jak lubie mały ,skromny i przytulny!!!!!!sama taki bede za chwilkę budować ;)

Mąż mój szanowny pyta ile Was wyniósł kolektor,bo i my sie przymierzamy do niego:) :)

Witam Cię Izo w Bukowej Chatce!

Dziękuję za serdeczne słowa o naszym domku.

Za kolektory daliśmy trochę ponad 7.000 zł.

Zapraszam Cię ponownie..

Iwonko, te białe szafeczki w łazience to skąd masz??

Witaj, witaj!

Szafki są z Leroy Merlin, nazywają się Atos.

Prezentują się naprawdę wspaniale.

A tu link do jednej z szafek:

http://www.leroymerlin.pl/produkty/polslupek-atos-bialy-astor,1275633666,1275483542.html

Buziaki!

Iwonko - wpadłam się przywitać i powiedzieć, że jestem, czytam i uważnie śledzę Wasze przeżycia z zamieszkanego już domku:)

Witaj Iwonko!

Domyślam się, że zaglądasz do mnie, ale tak jak nam wszystkim - brakuje Ci czasu.

Rozumiem to doskonale.

Pozdrawiam Cię bardzo gorąco!!!

Dobry wieczór;)

Iwonko łazienka śliczna bardzo ładnie wygląda:)....pamiętam ,że jak byłam takim podlotkiem to bardzo podobała mi się łazienka granat z różem;)

Ale tyle lat upłynęło i teraz podobają mi się troche inne kolorki gusty nieco się zmieniły.....ale Twoja miodzio:D

Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocki życzę papapa!!!!:bye:

Dzięki Dorko za odwiedziny!

Oczywiście gusta się zmieniają i.. całe szczęście.

Gdyby wszyscy mieli tak samo - byłoby nudno.

Całuski i.. dobranoc!

Z tym gustem to tak jest. Co do kogo wpadnę to zachwyt mnie ogarnia na jego wystroje i wybory. Każdy ma co innego a mnie się wszystko podoba i wszystko zaraz przymierzam w wyobraźni jakby to u mnie wyglądało. A rozterek wyboru z tego nie ubywa oj nie ubywa.... A potem idzie człowiek do sklepu a tam jeszcze większy wybór i co pozostaje?! Usiąść i płakać.... Ja szukałam takich płytek do łazienki jak u ciebie Iwonko, widziałam w Practikerze w Łodzi ale jak poszłam kupić to nie było :mad:. Już wyszli z tego modelu. No to wybrałam zieleń, potem ją oddawałam bo miała błędy w kolorach. Echhhhh szkoda nerwów na wracanie w te chwile. Teraz jest oki ale co do kogo wpadnę to nadal mam ochotę to u siebie też mieć. Jak dziecko normalnie jak dziecko :no:

Iwonko,

serdeczne dzieki za tak szybka odpowiedz ale intryguje nas jeszcze pytanie odnosnie tych drzwi do spizarki skoro je pomniejszyliscie to czy nie mieliscie problemu aby wstawic tam zbiornik?aha no i jeszcze o strych chcialam zapytac bo pisalas ze mozecie sie tam swobodnie przemieszczac czy to znaczy ze zwiekszyliscie kat nachylenia i konstrukcje?.Bo my sie zastanawiamy czy mozna tam w miare normalnie chodzic a strych to dla nas rzecz bardzo wazna szczegolnie dla malzonka ktory nie potrafi sie rozstac z tymi wszystkimi SKARBAMI;) ktore przez lata nazbieral.:)i juz sie zamartwia gdzie sie z nimi podzieje.No i na koniec jeszcze pytanko czy drzwi wejsciowe otwieraja sie do srodka?

Wielkie dzieki i pozdrowionka.

Agnieszka:bye:

Witam.

Mam pytanko na temat ogrzewania. Macie takie coś? http://www.najtanszeogrzewanie.pl/strona/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Testowaliście je wcześniej? Jakieś szacunkowe koszty ogrzewania w ziemie?

Napisz proszę wszystko co wiesz o tym :)

Będę bardzo wdzięczny.

A moje pytanko pozostało bez odpowiedzi :(