wasiek 16.09.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Iwonka, no kotki boskie....a zawłaszcza ten biało szary....my niestety, odkąd zginął Kacper - do którego zdążyliśmy sie przywiązać - nie chcemy kota. Zjawi się jakiś przybłeda jak Kacper ...przyjmiemy jak swojego ale teraz ...to jakoś mi się nie pali... No i ogródek też się rozrasta....a to cieszy, nieprawdaż? Ja to bym chciała jeszcze tyle zrobić wokół domku ale......brak kasy, brak sprawnego męża i wszystkie plany biorą w łeb ...:(..... no i jeszcze trochę czasu też przydałoby się... Pozdrawiam Nina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 16.09.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 ooo, nową stronkę otworzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelkax1 22.09.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Cześć Iwona,wieki temu chyba pisałam do Ciebie bo wiecznie nie ma czasu, ale co jakiś czas wpadam i zaglądam co nowego w Bukowej. A tu po paru tygodniach NIC - Iwona spoczywa na LAURACH. Wszystko pięknieje u Was i bardzo mnie to cieszy, ale muszę się pochwalić, że u nas też domek pięknie wyrósł ( na mój extradom pod nickiem małaemilka).Obudź się bo jest piękna pogoda i pstryknij jeszcze kilka zdjęć złotej jesieni koło Bukowej. Pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 29.09.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 witam wszystkich szczęśliwych mieszkańców Z7 i entuzjastów tego projektu:) też jestem prawie przekonany do tego projektu. no właśnie prawie bo....nurtuje mnie kilka pytań. po pierwsze - czy w konstrukcji Z7 występują jakieś słupy żelbetowe i podciągi (na projekcie ogólnym takie elementy nie są uwzględniane) - jeśli tak to w jakiej ilości i gdzie. WITAMJ Ja własnie mam ten sam dylemat,przedwczoraj przyszedł do mnie projekt Z7,takze tez zaczynam budowe i ..w projekcie moim słuby zelbetowe SĄ!...natomiast w dzienniku waszym na fotkach ich nie widze...chciałem spytac jak to z tymi podciągami jest ,u mnie w projekcie sa wyrazne słupy zelbetowe 24x24 cm zbrojone czterema prętami. dzieki za info i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 10.10.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Iwonka i Mariusz Dawno mnie tu nie było.Pięknieje coraz bardziej zagospodarowane otoczenie. Gromadka kotków cudowna.Chyba przybysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 11.10.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 WITAMJ Ja własnie mam ten sam dylemat,przedwczoraj przyszedł do mnie projekt Z7,takze tez zaczynam budowe i ..w projekcie moim słuby zelbetowe SĄ!...natomiast w dzienniku waszym na fotkach ich nie widze...chciałem spytac jak to z tymi podciągami jest ,u mnie w projekcie sa wyrazne słupy zelbetowe 24x24 cm zbrojone czterema prętami. dzieki za info i pozdrawiam front247 Jeżeli mogę się wtrącić, u nas właśnie mury pną się do góry w Z7. My zastosowaliśmy zgodnie z projektem słupy żelnetonowe 24x24 w ilości 6 szt (po jednym na ścianach szczytowych i po dwa na pozostałych dwóch ścianach). jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 16.10.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) front247 Jeżeli mogę się wtrącić, u nas właśnie mury pną się do góry w Z7. My zastosowaliśmy zgodnie z projektem słupy żelnetonowe 24x24 w ilości 6 szt (po jednym na ścianach szczytowych i po dwa na pozostałych dwóch ścianach). jarek244 rozumiem dzieki serdeczne za odpowiedz..mam prosbe do was Jarku czy dałbys rade pstryknąc fotke jak to wyglada u was ewentualnie napisac cos blizej jak budowlancy do tego podeszli i czy namawiali moze was na inne rozwiazania? Poniewaz jak widac na fotkach u Iwony i Mariusza takich słupów nie ma.Najlepiej zeby sami autorzy dziennika sie wypowiedzieli ale jakos ich nie widac na razie:)dzieki serdeczne i pozdrawiam Edytowane 18 Października 2011 przez Kasia242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superkordek 20.10.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Witam serdecznie, dostałem pozwolenie i zaczynam budowe z7 .Mam w związku z tym pytanie ,jakie głębokie ławy państwo zrobiliście .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek244 21.10.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 rozumiem dzieki serdeczne za odpowiedz..mam prosbe do was Jarku czy dałbys rade pstryknąc fotke jak to wyglada u was ewentualnie napisac cos blizej jak budowlancy do tego podeszli i czy namawiali moze was na inne rozwiazania? Poniewaz jak widac na fotkach u Iwony i Mariusza takich słupów nie ma.Najlepiej zeby sami autorzy dziennika sie wypowiedzieli ale jakos ich nie widac na razie:)dzieki serdeczne i pozdrawiam Postaram się fotkę umieścić w najbliższych dniach. Co do budowlańców to byli zdania że do takiego małego domku to nie potrzebne są słupy i oni by ich nie robili. Natomiast po pierwsze projket mówi sowje a po drugi mój kierbud powiedział że nie ma takiej opcji żeby nie było tych słupów i jeżeli chcemy spać spokojnie to należy je wykonać. Dla nas wybór zatem był oczywisty;-) A swoją drogą to fakt, że czekamy teraz na głos Gospodarzy tego wątku. Jak by na to nie patrzeć my dzięki nim będziemy mieszkać w naszym Z7. jarek244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.10.2011 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 witam wszystkich szczęśliwych mieszkańców Z7 i entuzjastów tego projektu:) też jestem prawie przekonany do tego projektu. no właśnie prawie bo....nurtuje mnie kilka pytań. po pierwsze - czy w konstrukcji Z7 występują jakieś słupy żelbetowe i podciągi (na projekcie ogólnym takie elementy nie są uwzględniane) - jeśli tak to w jakiej ilości i gdzie. czy powierzchnia salonu nie jest zbyt mała by umieścić w niej kominek (taki tradycyjny opalany drewnem), czy kominek usytuowany tak jak w oryginalnym projekcie nie przeszkadzałby za bardzo w poruszaniu sie po wnętrzu domu i nie psułby ogólnie estetyki wnętrza salonu? czy przeniesienie kominka np. na ścianę pomiędzy salonem a małą sypialnią a także przesuniecie tej ścianki w kierunku małej sypialni o jakieś 0,5 m tak by by nieco zwiękrzyć powierzchnię salonu kosztem małej sypialni byłoby sensownym rozwiązaniem? to chyba tyle na początek. z góry dziękuję za odpowiedź, która mam nadzieje że ostatecznie przekona mnie do wyboru tego projektu. pozdrawiam serdecznie p.s. czy jest na forum ktoś kto zbudował lub buduje Z7 w okolicy (niekoniecznie najbliższej) Torunia? Witam! Przepraszam, że odpowiadam po tak długiej przerwie, ale to z przyczyn niezależnych ode mnie, o których wspomnę w dzienniku budowy. A odpowiadając na pytania: W naszym projekcie Z7 nie ma żadnych słupów żelbetowych. Nie wspominał o nich także nasz kierownik budowy, ani ekipa budująca nasz dom. Tak więc nie mamy ich z całą pewnością. Trudno nam się wypowiedzieć odnośnie kominka, ponieważ my mamy kominek elektryczny, a jego umiejscowienie nam odpowiada, jedynie domyślać się możemy, że umiejscowienie tradycyjnego kominka w tym miejscu (przy jego mocnym rozgrzaniu) mogłoby spowodować utrudnienia w komunikacji. A sprawa estetyki, to sprawa bardzo indywidualna. Jeśli chodzi o powierzchnię salonu, to naszą pierwszą zmianą w projekcie było przesunięcie ściany pomiędzy salonem a małą sypialnią właśnie o pół metra, a następnej ściany o 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.10.2011 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Iwona i Mariusz Gratuluję spotkań towarzyskich. PiękniejeWasz ogród. A kotki cudowne.Gospodarstwo się powiększa. KG Witaj Krysiu! Tak, gospodarstwo nam puchnie w oczach, a kotki coraz większe i coraz piękniejsze! Pozdrawiam Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.10.2011 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Iwonka, no kotki boskie....a zawłaszcza ten biało szary....my niestety, odkąd zginął Kacper - do którego zdążyliśmy sie przywiązać - nie chcemy kota. Zjawi się jakiś przybłeda jak Kacper ...przyjmiemy jak swojego ale teraz ...to jakoś mi się nie pali... No i ogródek też się rozrasta....a to cieszy, nieprawdaż? Ja to bym chciała jeszcze tyle zrobić wokół domku ale......brak kasy, brak sprawnego męża i wszystkie plany biorą w łeb ...:(..... no i jeszcze trochę czasu też przydałoby się... Pozdrawiam Nina Witaj Ninko! Nasze koty zadomowiły się już całkiem, nawet sama widzisz, że nazwałam je "nasze". Ogródek zapada teraz powoli w zimowy sen, też chcielibyśmy robić szybciej i więcej, ale finanse na to nie pozwalają i jakoś tak dzień jest za krótki. Pozdrowionka ślę dla Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.10.2011 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ooo, nową stronkę otworzyłam Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.10.2011 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Cześć Iwona, wieki temu chyba pisałam do Ciebie bo wiecznie nie ma czasu, ale co jakiś czas wpadam i zaglądam co nowego w Bukowej. A tu po paru tygodniach NIC - Iwona spoczywa na LAURACH. Wszystko pięknieje u Was i bardzo mnie to cieszy, ale muszę się pochwalić, że u nas też domek pięknie wyrósł ( na mój extradom pod nickiem małaemilka). Obudź się bo jest piękna pogoda i pstryknij jeszcze kilka zdjęć złotej jesieni koło Bukowej. Pozdrawiam Was serdecznie Witaj Amelko! Trochę spoczęłam na laurach, a trochę też techniczne problemy uniemożliwiały mi pisanie. Ale mam zamiar to nadrobić i zamieścić trochę nowych zdjęć. Pozdrawiam Cię cieplutko i gratuluję postępów w budowie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.10.2011 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 WITAMJ Ja własnie mam ten sam dylemat,przedwczoraj przyszedł do mnie projekt Z7,takze tez zaczynam budowe i ..w projekcie moim słuby zelbetowe SĄ!...natomiast w dzienniku waszym na fotkach ich nie widze...chciałem spytac jak to z tymi podciągami jest ,u mnie w projekcie sa wyrazne słupy zelbetowe 24x24 cm zbrojone czterema prętami. dzieki za info i pozdrawiam Witam! O słupach pisałam parę postów wyżej, ale powtórzę, że w naszym projekcie ich nie ma i ani kierownik budowy, ani budowlańcy nic o nich nie mówili. I my z pewnością ich nie mamy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.10.2011 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Iwonka i Mariusz Dawno mnie tu nie było.Pięknieje coraz bardziej zagospodarowane otoczenie. Gromadka kotków cudowna.Chyba przybysze. Witaj Krysiu! Kotki, to wioskowe przybysze, ale czują się u nas jak u siebie. Są cudowne. Uściski dla Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 21.10.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Hej, juz biegne do dziennika oglądać zdjecia....mam nadzieję, że już dokonałaś wpisów ...:yes:... ja też miałam problemy techniczne...prze prawie tydzien nie miałam internetu i nikt nie potrafił mi pomóc. I wyobraź sobie dzisiaj po powrocie z pracy patrzę a tu internet śmiga tak jak poprzednio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 21.10.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 no byłam i ...jeszcze nie ma wpisu...poczekam, bo pewnie teraz go piszesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.10.2011 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 front247 Jeżeli mogę się wtrącić, u nas właśnie mury pną się do góry w Z7. My zastosowaliśmy zgodnie z projektem słupy żelnetonowe 24x24 w ilości 6 szt (po jednym na ścianach szczytowych i po dwa na pozostałych dwóch ścianach). jarek244 A w naszym projekcie nie ma słupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.10.2011 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 rozumiem dzieki serdeczne za odpowiedz..mam prosbe do was Jarku czy dałbys rade pstryknąc fotke jak to wyglada u was ewentualnie napisac cos blizej jak budowlancy do tego podeszli i czy namawiali moze was na inne rozwiazania? Poniewaz jak widac na fotkach u Iwony i Mariusza takich słupów nie ma.Najlepiej zeby sami autorzy dziennika sie wypowiedzieli ale jakos ich nie widac na razie:)dzieki serdeczne i pozdrawiam Jarku! Też chętnie obejrzelibyśmy takie zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts