olinek okrąglinek 22.01.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Witam! Śledziłam Wasz dziennik budowy prawie od początku, Domek mi sie podoba, ale ...bardziej podoba mi się Anatol z MGprojekt (nie tyle o wygląd chodzi, ile o odpowiadający nam układ wnętrz). Projekt wybieralismy z myślą o działce z wjazdem od wschodu (taką mamy) - za wsią, oddzieloną pasem lasu... No własnie. Ta odległość działa na naszą niekorzyść, niestety. Koszt przyłączenia wody i prądu zwalił nas z nóg. Mamy możliwość kupienia (dość tanio) działki we wsi, ale... z wjazdem od zachodu. A ja tak bardzo chce mieć kuchnie od wschodu i salon od południowego - zachodu... Ale do rzeczy. Mam pytanie: Wy macie domek usytuowany tyłem do wjazdu, prawda? Tzn. drzwi wejściowe macie "od podwórka"? Jak taki układ zdaje egzamin na co dzień? Nie przeszkadza Wam, że z kuchni nie widzicie drogi? Głowię się niesamowicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.01.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witam! Śledziłam Wasz dziennik budowy prawie od początku, Domek mi sie podoba, ale ...bardziej podoba mi się Anatol z MGprojekt (nie tyle o wygląd chodzi, ile o odpowiadający nam układ wnętrz). Projekt wybieralismy z myślą o działce z wjazdem od wschodu (taką mamy) - za wsią, oddzieloną pasem lasu... No własnie. Ta odległość działa na naszą niekorzyść, niestety. Koszt przyłączenia wody i prądu zwalił nas z nóg. Mamy możliwość kupienia (dość tanio) działki we wsi, ale... z wjazdem od zachodu. A ja tak bardzo chce mieć kuchnie od wschodu i salon od południowego - zachodu... Ale do rzeczy. Mam pytanie: Wy macie domek usytuowany tyłem do wjazdu, prawda? Tzn. drzwi wejściowe macie "od podwórka"? Jak taki układ zdaje egzamin na co dzień? Nie przeszkadza Wam, że z kuchni nie widzicie drogi? Głowię się niesamowicie... Witaj Olinko! Obejrzałam Twojego Anatola - bardzo mi się podoba. My wjazd na działkę mamy od południa. I, masz rację, od południa mamy również część salonowo - tarasową. A wejście do domu, a także okno od kuchni wychodzą na północ. Ale taki układ jest dla nas idealny. Nasza droga wewnętrzna biegnie kawałek wzdłuż boku domu, zakręca i kończy się na podwórku. Za to taras mamy od południa (nie wyobrażam sobie inaczej - w lecie słoneczko i opalanko razem z gośćmi ) i siedząc w salonie - a tam z reguły spędza się najwięcej czasu - mamy podgląd na drogę, a za nią na rozległe pole i las. To u nas najładniejszy widok. Kuchnia wychodzi na część tzw. gospodarczą i.. tak jest dobrze. Nawet jak jestem w kuchni, przez boczne okno w jadalni widzę, co ewentualnie dzieje się na drodze i czy ktoś do nas nie jedzie. Wiem, jak ważną sprawą jest usytuowanie domu, więc przemyśl dobrze wszystkie za i przeciw. Pozdrawiam Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 24.01.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Serdeczne dzieki za info:) Ja jestem stałym ,,czytaczemm, ,ba nawet powiem ze Wasz dziennik przeczytałem juz ze 3 razy od deski do deski..po prostu swietna lektura do poduszki:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 24.01.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Nasza droga wewnętrzna biegnie kawałek wzdłuż boku domu, zakręca i kończy się na podwórku. Za to taras mamy od południa i siedząc w salonie - a tam z reguły spędza się najwięcej czasu - mamy podgląd na drogę, a za nią na rozległe pole i las. Nawet jak jestem w kuchni, przez boczne okno w jadalni widzę, co ewentualnie dzieje się na drodze i czy ktoś do nas nie jedzie. Własnie taką droge wewnętrzną wymyslił mój mąż, a mamy (mielibyśmy) taką mozliwość, bo wielkość działki na to pozwala. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.01.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Serdeczne dzieki za info:) Ja jestem stałym ,,czytaczemm, ,ba nawet powiem ze Wasz dziennik przeczytałem juz ze 3 razy od deski do deski..po prostu swietna lektura do poduszki:) pozdrawiam Naprawdę??? Mam tylko cichą nadzieję, że po takiej lekturze masz wyłącznie piękne sny.. Pozdrawiam Cię również! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 24.01.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Iwonko serdeczne GRATULACJE z okazji urodzin wnusia śliczny chłopczyk i niech sie dobrze i zdrowo chowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.01.2012 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Własnie taką droge wewnętrzną wymyslił mój mąż, a mamy (mielibyśmy) taką mozliwość, bo wielkość działki na to pozwala. Dziękuję. Polecam się na przyszłość, Olinko! Pozdrowionka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.01.2012 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Iwonko serdeczne GRATULACJE z okazji urodzin wnusia śliczny chłopczyk i niech sie dobrze i zdrowo chowa!!! Dziękuję Dorotko z całego serca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.01.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witaj w klubie..... ja też mam wnuka Alexa.....24 stycznia skończy 3 latka i jest boski:p:p:p... tak jak jego starszy brat Patryk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.01.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 25.01.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witaj w klubie..... ja też mam wnuka Alexa.....24 stycznia skończy 3 latka i jest boski:p:p:p... tak jak jego starszy brat Patryk... No to ładne kwiatki Ninko! Kolejny łączący nas element. Czyli między naszymi Alexami będzie prawie równo 3 lata różnicy. A może Twój Patryk jest w wieku Nikolki, starszej siostry mojego Alexa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 25.01.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 GRATULACJE DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.01.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Hej, niestety Iwonko Patryk ma tylko 5,5 roku więc jest młodszy od Twojej Nikolki ale ....ja tez chciałabym w końcu zostac prawdziwą Babcią a nie tylko żoną dziadka .. i czekam na wnusię od synka...tylko kiedy to będzie??? Tego nie wie nikt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 25.01.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Hej, niestety Iwonko Patryk ma tylko 5,5 roku więc jest młodszy od Twojej Nikolki ale ....ja tez chciałabym w końcu zostac prawdziwą Babcią a nie tylko żoną dziadka .. i czekam na wnusię od synka...tylko kiedy to będzie??? Tego nie wie nikt.... No tak, rozumiem Twoją determinację w związku z chęcią posiadania dziewczynki z warkoczykami. Mówią na mieście, że bycie babcią, to jednak nie to samo, co żoną dziadka. Ej.. doczekasz się z pewnością. Życie przynosi czasem takie miłe niespodzianki. Życzę Ci tego z całego serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 26.01.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Gratulacje Iwonko.Piękny wnusio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.01.2012 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Gratulacje Iwonko. Piękny wnusio. Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 05.02.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 GRATULACJE!!!Śliczny wnusio!Wcale mnie nie dziwi Twój zachwyt.A masz już zdjęcie Nikosi z braciszkiem?To już byłby nie tylko piękny, ale wręcz idealny widok:)PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 05.02.2012 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 GRATULACJE!!! Śliczny wnusio! Wcale mnie nie dziwi Twój zachwyt. A masz już zdjęcie Nikosi z braciszkiem? To już byłby nie tylko piękny, ale wręcz idealny widok:) Pozdrawiam Kasia Dziękuję Kasiu! Wspólnego zdjęcia moich wnusiątek jeszcze nie mam, ale jak tylko takie zdobędę - obiecuję, że podzielę się tym widokiem ze wszystkimi. Pozdrawiam Cię cieplutko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danił 14.02.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 (edytowane) Pani Iwonko! Przeczytałem dziennik, swoją drogą jak się do niego "przyssałem" to nie mogłem się oderwać. Dom jest cudowny jak dla mnie. Z zewnątrz taki skromny, nieduży, a w środku tyle miejsca i pomieszczeń. Oczywiście jestem pod wrażeniem ogrzewania, żadnych kotłów, pomp, rur i innych cudów. Po prostu na suficie wisi panel a w domu ciepło. Coś pięknego. A chciałbym zapytać jak z wilgotnością przy takim systemie? Tyle się teraz mówi o płaczących oknach przy wentylacji grawitacyjnej, czy macie Państwo może mechaniczną? Bo nie pamiętam żeby było coś w dzienniku o tym. Chciałbym jeszcze zapytać czy dużo kosztuje założenie takiego systemu w takim domu i czy dużo energii pobiera taki panel, chodzi mi o to czy trzeba posiadać dużą moc umowną? Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 14 Lutego 2012 przez danił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.02.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Iwonko gratuluje wnuka - sliczny jest! A jak Wasze kotki przezyly te straszne mrozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts