Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowej Chatki

Recommended Posts

Witam Was serdecznie,wczorajsza niedziela przeleciała mi na czytaniu dziennika no i powiem pisarką powinnaś być.Ja tu kiedyś u Ciebie byłam,ale chyba na początku budowy,jak ten czas leci :o domek super,okolica cudna i co tu jeszcze do szczęścia potrzeba tylko jedynie zdrówka,wnusio już nie długo będzie miał roczek pewnie biega i szaleje u babcinych włościach a w lato basen i huśtawka koniecznie,ale to już dziadek czarodziej zrobi bo masz bardzo pracowitego męża.Będę tu do Ciebie zaglądała bo miło się Ciebie czyta :bye:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Was serdecznie,wczorajsza niedziela przeleciała mi na czytaniu dziennika no i powiem pisarką powinnaś być.Ja tu kiedyś u Ciebie byłam,ale chyba na początku budowy,jak ten czas leci :o domek super,okolica cudna i co tu jeszcze do szczęścia potrzeba tylko jedynie zdrówka,wnusio już nie długo będzie miał roczek pewnie biega i szaleje u babcinych włościach a w lato basen i huśtawka koniecznie,ale to już dziadek czarodziej zrobi bo masz bardzo pracowitego męża.Będę tu do Ciebie zaglądała bo miło się Ciebie czyta :bye:

Witam Cię bardzo cieplutko.

Bardzo mi miło, że zechciałaś przeczytać cały mój dziennik.

To niezwykle miłe, że kogoś mogą zainteresować te moje wynurzenia.

Dziękuję pięknie za pochwały i za życzenia, zwłaszcza zdrowia, bo ono rzeczywiście jest nam teraz najbardziej potrzebne, a zwłaszcza Mariuszowi.

Wnusio na razie jeszcze nie chodzi, ale zanim przyjdzie lato będzie już z pewnością biegał i - tak jak piszesz - huśtawka i jakaś woda do chlapania, okażą się niezbędne. :)

Zapraszam serdecznie do odwiedzania dziennika Bukowej Chatki, jeśli tylko wystarczy Ci na to chęci.

I pozdrawiam Cię serdecznie.

Hej, hej .....Babciu..:rolleyes:.. ja zacznę od wnuka......piekny widok maleństwa razem z mamą ....tylko patrzeć jak będzie buszował po babci domku i razem z dziadkiem jeździł na tym stalowym rumaku....tak, tak czas szybko goni i po wnukach to właśnie widzimy najlepiej...moje też rosną i rosną ..Patryk od września pójdzie już do szkoły a Alex...za trzy lata ... tak samo..:)

Teraz na co dzień dużo hałasu wprowadza Laki, która nie daje spokoju Axie...ciągle ją podgryza, szczypie i ciągnie za sierść...:rolleyes:..a Axa mimo tego nic złego jej nie robi tylko delikatnie warknie ....za to Harry bardzo mocno warczy jak Laki zbliża się do niego. Ona pokazuje mu, że podporządkowuje mu sie i kładzie się przed nim na plecy a on tylko warczy....wrrrrrr... ...i nie pozwala zbliżyć się do siebie...;):):rolleyes:

Hej, hej .....Babciu..:rolleyes:.. ja zacznę od wnuka......piekny widok maleństwa razem z mamą ....tylko patrzeć jak będzie buszował po babci domku i razem z dziadkiem jeździł na tym stalowym rumaku....tak, tak czas szybko goni i po wnukach to właśnie widzimy najlepiej...moje też rosną i rosną ..Patryk od września pójdzie już do szkoły a Alex...za trzy lata ... tak samo..:)

Teraz na co dzień dużo hałasu wprowadza Laki, która nie daje spokoju Axie...ciągle ją podgryza, szczypie i ciągnie za sierść...:rolleyes:..a Axa mimo tego nic złego jej nie robi tylko delikatnie warknie ....za to Harry bardzo mocno warczy jak Laki zbliża się do niego. Ona pokazuje mu, że podporządkowuje mu sie i kładzie się przed nim na plecy a on tylko warczy....wrrrrrr... ...i nie pozwala zbliżyć się do siebie...;):):rolleyes:

Hej, Babciu droga! :)

Rację masz z tym moim Alexem.

No bo jak Nikola była malutka, nie było jeszcze domku, więc ominęło ją szaleństwo u babci na wsi.

Więc teraz tylko Alex będzie miał pole do popisu i szeroki wachlarz wiejskich możliwości, od dzikiego szaleństwa po trawie, po brawurową jazdę na traktorku. ;)

A propos Twoich zwierzątek.

Jakie one są mądre.

Nawet u nich obowiązuje jakaś hierarchia.

Masz pewnie z nimi niezły ubaw. :)

Pozdrawiam Cię cieplutko!

A tak, tak ....mam ubaw jak się patrzy....nawet teraz ..laki gania ze swoją maskotką ..piszczącą dodam a Axa odgania sie od niej bo ta piszczy jej zabawka przed nosem...:).. i na dodatek skacze po niej jak chce i szaleje włąśnie pod stołem ....normalnie jakiejś warjacji dostała i biega wokól stołu i skacze po Axie ....:):):)... normalnie uśmiać się można

Ja również pozdrawiam....a propos...Wasze widoki są cuuuudne...

A tak, tak ....mam ubaw jak się patrzy....nawet teraz ..laki gania ze swoją maskotką ..piszczącą dodam a Axa odgania sie od niej bo ta piszczy jej zabawka przed nosem...:).. i na dodatek skacze po niej jak chce i szaleje włąśnie pod stołem ....normalnie jakiejś warjacji dostała i biega wokól stołu i skacze po Axie ....:):):)... normalnie uśmiać się można

Ja również pozdrawiam....a propos...Wasze widoki są cuuuudne...

No to macie rzeczywiście niezłą zabawę.

Przynajmniej się nie nudzicie w te długie zimowe wieczory.

U nas to tylko koty za szybą zerkają do środka co się dzieje.

Ale też nie za długo, bo teraz zimno, to szybko zjadają co dostaną i uciekają do swojej stodoły. :)

• 2 weeks później...

Dlaczego jest święto Bożego Narodzenia?

Dlaczego wpatrujemy się w gwiazdę na niebie?

Dlaczego śpiewamy kolędy?

Dlatego, żeby się uczyć miłości do Pana Jezusa.

Dlatego, żeby podawać sobie ręce.

Dlatego, żeby się uśmiechać do siebie.

Dlatego, żeby sobie przebaczać.

ks. Jan Twardowski

Radości i pokoju płynących z tego, że Bóg, narodzony w Betlejem, KOCHA NAS.

A także codziennej odpowiedzi na tę MIŁOŚĆ

w Waszych szczerych i otwartych sercach

w Nowym Roku 2013

życzą, a także dziękują

za okazaną pomoc i wsparcie:

Aleksandra, Paweł, Julia, Mikołaj Gaża - NELKI

:)

Iwonko,

uwielbiam Twoj dziennik i Twoj styl pisania - zawsze jak wchodze do Bukowej Chatki to czuje sie tak, jakbym wchodzila do jakiejs cudownej krainy, gdzie szczesciem przesiaknieta jest kazda chwila.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla Ciebie i Mariusza.

Jagustynka

Witaj Jagustynko!

Razem z Mariuszem pięknie dziękujemy za życzenia.

Dziękuję także za wszystkie Twoje tak przemiłe słowa.

Po przeczytaniu takich refleksji, aż chce się usiąść do komputera i pisać.. pisać..

Pozdrawiam Cię cieplutko i również życzę samych szczęśliwych chwil w Nowym Roku.

Iwonko serdecznie dziekuje za tak piekne zyczenia! Niestety los na koniec roku nie jest dla mnie laskawy, a jeszcze przypieczetowal to grypskiem na swieta, ktore zmienilo mnie w spiaca krolewne (doslownie) na te swiateczne dni, skutecznie uniemozliwiajac zrobienie czegokolwiek -nawet zlozenie zyczen bylo wysilkiem ponad moja miare...czytalam, ze i na Was ostatnio tez posypalo sie troche smutkow -wiec mam nadzieje, ze spokojnie zakonczymy ten rok a w nowy wejdziemy dziarskim, pelnym optymizmu krokiem...

Wracam ogarniac moj szpital-grype zlapal ode mnie maz, synek na szczescie na razie poczatki, a moje 'szczekanie' dzis zostalam zdiagnozowana jako zapalenie oskrzeli....

Wszystkiego najlepszego po Świętach....były, przygotowywaliśmy się do nich a one tak szybciutko minęły...:o...pierwszy dzień biały a potem ...... bez śniegu ale za to z błotem pośniegowym...:sick:...

Iwonka, Twoje opisy są mi bardzo bliskie .....i myślę, ze to nie dziwactwa ani starość tylko nasz zachwyt nad przyrodą i zauroczenie tym co ona potrafi....:rolleyes:... ja też ostatnio mam takie przemyślenia jak Ty....i chcę jak najwięcej cieszyć sie naszym życiem na wsi...:wiggle::wiggle::wiggle: