Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowej Chatki

Recommended Posts

Poczytałam co byście zmienili w domku. I wiesz co Ci powiem, ja bardzo chciałam mieć wasz projekt, ale jeszcze wtedy nie wiedziałam jak się dom buduje i że koszty to wcale nie muszą być takie jak do projektu podawali. Właśnie te koszty mnie zniechęciły. A teraz bez dwóch zdań bym zbudowała domek jak Wasz. I dokładnie zmieniłabym tylko dwie rzeczy - szczyty (u mnie są murowane) i taras - bezwzględnie większy bo przy naszym stole by się ciasno zrobiło :lol2:

Pozdrawiamy z Łodzi wiosennie słonecznie i cieplutko.

Może w tym roku uda się wpaść z wizytą?

Zobaczymy.

Znowu bowiem mamy do sadzenia roślinek, żeby choć trochę się osłonić od sąsiadów. Nie są wścibscy ale też ja nie lubię być taka "na widelcu". Tak cały czas się pilnować to jest męczące a nie odpoczynek.

Będziemy się jednak starali a jednocześnie zapraszamy z wiosną do nas.

Witaj Izka!

Po czasie okazało się, że podane na stronie naszego projektu koszty budowy, były mylne.

Studio projektowe przyznało się do błędu, że zamieściło omyłkowo kosztorys budowy innego domu.

A u nas pełnia wiosny, niedługo będą kwitły forsycje.

Za zaproszenie dziękujemy, do nas niezmiennie - zapraszamy.

Pozdrowionka dla Ciebie i Twojej rodzinki!

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie.

PRZEPRASZAM ŻE ZAŚMIECAM,!!!

Czy mogli byście napić do mnie na priw jakie teraz macie nastawienia paneli -bo wy dłużej je użytkujecie ode mnie.

Chcę porównać ewentualnie skorygować moje nastawy by jak najlepiej wykorzystywać je i prąd.

Pozdrawiam i czekam na e-mail.

Odpisałam na priv.

Pozdrawiam.

• 4 weeks później...
Iwonka, widzisz mamy jednak ten sam gust....u mnie też hipeastrum właśnie się otworzyło... jedno czerwone a drugi.......taki sam jak Twój biało czerwony... czyżbyśmy obie kupiły kwiatki w Biedronce... :-)

No pewnie, że mamy ten sam gust!

I obie byłyśmy w Biedronce! :lol2:

Ja wprawdzie w Biedronce kupiłam tylko ten biało-czerwony, bo czerwone były już bardzo przebrane, ale na biały skusiłam się jeszcze przy okazji zakupów w Bricomarche. :rolleyes:

Byłam w Waszej sypialni,szafa bardzo ładna i funkcjonalna:) Fajnie wkomponowałaś tv ,choć co niektórzy uważają,go za zbędny w sypialni,ja niestety tak nie uważam;) Telewizor do swojej sypialni już mam i chyba tylko:confused: Na taki komplet jak u Ciebie troszkę muszę poczekać:bash:

No hej, goście moi juz pojechali i mogę zasiąść na chwilkę do komputera....i napisać, że...... zdolnego masz męża :) ale o tym już wiesz....:).... fajnie wyszła ta szafa...:).. to co teraz będziecie robić? jakiś konkretny plan do zrobienia jest już przygotowany...:) ....bo ja już mam plan dla mojego męża..niech tylko wróci z tej Afryki to zacznie od trawnika, który trzeba już zwertykulować , potem trzeba będzie przygotować teren bo chyba udało mi się załatwić ziemię ( w końcu,tfu, tfu coby nie zapeszyć..)....czyli jak widać zawsze jest coś do zrobienia.

Byłam w Waszej sypialni,szafa bardzo ładna i funkcjonalna:) Fajnie wkomponowałaś tv ,choć co niektórzy uważają,go za zbędny w sypialni,ja niestety tak nie uważam;) Telewizor do swojej sypialni już mam i chyba tylko:confused: Na taki komplet jak u Ciebie troszkę muszę poczekać:bash:

Witaj Ana!

Dziękuję za pochwały.

Telewizor w sypialni mieliśmy zawsze i uważamy go za świetnego "usypiacza". :)

Pozdrawiam.

No hej, goście moi juz pojechali i mogę zasiąść na chwilkę do komputera....i napisać, że...... zdolnego masz męża :) ale o tym już wiesz....:).... fajnie wyszła ta szafa...:).. to co teraz będziecie robić? jakiś konkretny plan do zrobienia jest już przygotowany...:) ....bo ja już mam plan dla mojego męża..niech tylko wróci z tej Afryki to zacznie od trawnika, który trzeba już zwertykulować , potem trzeba będzie przygotować teren bo chyba udało mi się załatwić ziemię ( w końcu,tfu, tfu coby nie zapeszyć..)....czyli jak widać zawsze jest coś do zrobienia.

Ninko, planów jest cała masa, tylko brak czasu nas hamuje, no i trochę brak gotówki.

Jest do skończenia klima, listwy sufitowe, potem chcemy wyjść trochę na zewnątrz.

Może robimy trochę nie po kolei, ale cóż, budujemy się pierwszy raz :rolleyes: i dopiero zdobywamy doświadczenie.

Będą obrzeża do trawnika, zagospodarowanie nowego miejsca na roślinki, które zaczęliśmy robić jesienią, miejsce pod huśtawkę i złożenie huśtawki w całość.

A w środku?

Uff.. skończenie sieni, spiżarki, małego kibelka i gościnnej sypialni.

Nie wspominając już o "gabinecie" Mariusza (czyt. totalny bajzel, czyli Mariuszowy warsztat :p).

Jest co robić do końca swoich dni. :lol2:

Kwiatki, kwiatki ... :rolleyes: i w końcu jakaś szafa, co ja piszę szafsko jak się patrzy. Nam się podobają takie ażurowe drzwiczki i chcieliśmy takie dać do łazienki, ale znajoma Ewy ma i podobno mocno zbierają kurz.

Pozdrowienia, ciągle ze Szczecina jeszcze.

Darek

Witaj Darku.

Lecicie z tą swoją budową, jak letnia burza.

Drzwi od szafy może i zbierają kurz, ale mają za to tę zaletę, że przepuszczają trochę powietrza.

Nie zdecydowałabym się na drewno do łazienki.

Podobno krótko wygląda to fajnie.

Dziękuję za wizytę i pozdrawiamy Was bardzo.. bardzo..

To dzięki za ostrzeżenie o drewnie w łazience - inspirki dopiero przed nami, choć to coraz bliżej.

Zauważyłem, że nie ma zdjęć kotków, łasuchów i psotników... - :o, co się stało, czyżby ktoś w sąsiedztwie otworzył atrakcyjniejszą stołówkę?

Ach.. inspirki.. To była frajda.

Uwielbiam ten etap. :lol2:

W temacie kotów - odpowiedź w nowym poście, zapraszam.

Uściski dla Was!!!

Rachunek za prąd rewelacja,mógłby u mnie taki być:yes:W pierwszym roku na pewno zużycie będzie duże:bash:Ale jak domek dobrze wyschnie,może nie będzie tak źle:cool:Kotek śliczny,ja mam 12-letnią dalmatynkę Daisy i właśnie dla niej mąż od wczoraj walczy z ogrodzeniem,coby po całej wsi nie biegała :cool:

Rachunek za prąd rewelacja,mógłby u mnie taki być:yes:W pierwszym roku na pewno zużycie będzie duże:bash:Ale jak domek dobrze wyschnie,może nie będzie tak źle:cool:Kotek śliczny,ja mam 12-letnią dalmatynkę Daisy i właśnie dla niej mąż od wczoraj walczy z ogrodzeniem,coby po całej wsi nie biegała :cool:

No tak, przy biegającym domowym psiaku potrzebne jest ogrodzenie.

Po naszej posesji i koty (ale to raczej normalne) i psy sąsiadów swobodnie sobie biegają.

Nie straszne im nasze dziury między deskami, no i bramy jeszcze u nas nie ma.

Pełna symbioza ze zwierzyną wszelaką. :lol2: