Iwona i Mariusz 18.01.2010 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam! Duże uznania dla pamiętnika, domek piękny, a będzie jeszcze piękniejszy. Czekamy na zdjęcia z rzutów domku. My także będziemy budować Z7 i jesteśmy ciekawi jakie zmiany w projekcie wprowadziliście, a szczególnie chodzi o miejsce na wc. Pozdrawiamy! Zgodnie z obietnicą wstawiłam już nowy rzut. Ciekawa jestem Waszych uwag w kwestii naniesionych przez nas zmian! Cieplutko pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 18.01.2010 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam gospodynię i wszystkich gości, trochę podglądam obie panie Iwonki, tylko z powodu braku budowy na razie, siedzę cicho, wciąż walczę z urzędnikami tylko zmieniam sposoby, podziwiam obie panie Iwonki, życzę owocnego budowania, proszę zdradzić jak nazywają się płytki które ma pani na zdjęciach te przypominające trochę korek?? oraz tą cudną niebieską mozaikę do łazienki? ukłony dla małżonka, też mam takiego kochanego pracusia, w czerwcu będzie 26 lat od dnia ślubu, jakoś tak zleciało Witam Cię Gwiazdeczko! Dziękuję za życzenia owocnego budowania. Odnośnie kafli, to jedne i drugie kupiliśmy w Praktikerze we Wrocławiu, a co do ich nazwy - sprawdzę przy okazji na pudełku. Na razie leżą w naszej przechowalni, czyli w wypożyczonym garażu i jak tylko tam będę - to zerknę na pudełko i spiszę ich symbole. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 18.01.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Jestem pełna podziwu tak szybko rośnie domek przy takiej aurze. Tyle razy już nanosiłam ołówkiem osobne wc i oglądalam mierzyłam analizowałam już chciałam innego domku szukać a tu proszę niezły pomysł!!! Co do okna to tez dobry pomysł. Mogę podpowiedzieć z obserwacji u znajomych, że jeżeli będziecie robić kominek to pomyślcie o rozprowadzeniu ciepła, naprawdę warto! Często tu zaglądam i kibicuję z nadzieją że dołączę do grona budujących!!! Ila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 19.01.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Qrczę, ten Twój Mariusz to zdolniacha... To zapomniane okno też bym widziała w tym miejscu Nawet bym rowarzyła tam drzwi balkonowe! Jakoś tak podoba mi się pomysł rodem z amerykańskich filmów, wychodzenia z kuchni na ogród... A tak z innej beczki, czy to dobry pomysł, żeby w mrozach zalewać wieńce i stropy? Ja bym się nie odważyła - nawet jak by majstry naciskali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 19.01.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Jestem pełna podziwu tak szybko rośnie domek przy takiej aurze. Tyle razy już nanosiłam ołówkiem osobne wc i oglądalam mierzyłam analizowałam już chciałam innego domku szukać a tu proszę niezły pomysł!!! Co do okna to tez dobry pomysł. Mogę podpowiedzieć z obserwacji u znajomych, że jeżeli będziecie robić kominek to pomyślcie o rozprowadzeniu ciepła, naprawdę warto! Często tu zaglądam i kibicuję z nadzieją że dołączę do grona budujących!!! Ila Witaj Ila! Pomysł z dodatkowym kibelkiem nosiłam w sobie jakiś czas. Potem nagle siadłam do komputera, spojrzałam na rzut domku i.. w wyobraźni zobaczyłam to pomieszczenie w tamtym miejscu, tylko tam mi pasowało. Odnośnie kominka i rozprowadzenia ciepła, to mamy już całkiem inny pomysł na ogrzewanie chatki. Sprzęt jest zakupiony i częściowo przetestowany, ale o tym napiszę w jednym z kolejnych postów. Zapraszam Cię serdecznie do kibicowania budowie i pozdrawiam cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 19.01.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 bardzo dziękuję, czekam na namiary tych płytek, drzwi też są ciekawe, podobają nam się zmiany wprowadzone do projektu, kurczę cieszę się waszą budową, myślałam że tylko ja uważam ze życie nabiera blasku dopiero koło 50, jak już zacznę to chyba będę najstarszą babcią budującą i zgłoszą mnie do księgi Guinnessa. pozdrawiam. czekam na dalsze wiadomości z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 19.01.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Qrczę, ten Twój Mariusz to zdolniacha... To zapomniane okno też bym widziała w tym miejscu Nawet bym rowarzyła tam drzwi balkonowe! Jakoś tak podoba mi się pomysł rodem z amerykańskich filmów, wychodzenia z kuchni na ogród... A tak z innej beczki, czy to dobry pomysł, żeby w mrozach zalewać wieńce i stropy? Ja bym się nie odważyła - nawet jak by majstry naciskali! Dobry wieczór Agusiu! Niestety, w miejscu zapomnianego okna nie mogą być drzwi balkonowe, gdyż przy tym właśnie oknie jest część jadalna i tam będzie stał stół z sześcioma krzesłami. Ale uważam, że pomysł nie byłby zły, gdyby jeszcze nie to, że za tym oknem będzie nasza wewnętrzna droga dojazdowa. Natomiast wyjście z kuchni na ogród? Czemu nie. Gdyby tylko kuchnia była większa, to kto wie . A co do wieńca? Pomysł dobry, czy nie dobry - my zalewamy. Ale tylko wieniec, stropu w naszym projekcie nie ma. Jest to domek z poddaszem nieużytkowym. Od dwóch dni temperatura oscyluje w granicach 0 stopni, w nocy spada maksymalnie do -2, więc nie ma żadnych przeszkód. Według nowych technologii, po dodaniu plastyfikatorów beton można zalewać nawet do - 10 stopni (informacja sprawdzona). Jedyną przeszkodą jest trudny dojazd, z powodu topniejącego śniegu. Pod nim są jeszcze resztki lodu i ciężka grucha, czy pompa do zalewania, mogą mieć trudności z wyjechaniem z budowy. Ale to na dzień dzisiejszy całe nasze zmartwienie. Dziękuję Ci za kibicowanie nam i uśmiech posyłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 19.01.2010 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 bardzo dziękuję, czekam na namiary tych płytek, drzwi też są ciekawe, podobają nam się zmiany wprowadzone do projektu, kurczę cieszę się waszą budową, myślałam że tylko ja uważam ze życie nabiera blasku dopiero koło 50, jak już zacznę to chyba będę najstarszą babcią budującą i zgłoszą mnie do księgi Guinnessa. pozdrawiam. czekam na dalsze wiadomości z placu boju O tak Gwiazdeczko! Życie rozjaśnia się w rejonie pięćdziesiątki, przynajmniej ja to na sobie sprawdziłam . Zbierajcie się w sobie i zaczynajcie, nawet nie wiecie jakiego powera dodaje budowanie własnego domu i taka perspektywa mieszkania pod "własnym niebem". Wyobrażenia rozpierają duszę, a marzenia wywołują uśmiech i rozjaśniają spojrzenie na przyszłość. Moja wnusia już cieszy się na "swój pokoik" (obiecaliśmy jej sypialnię nr 1) i zapowiada się z przyjeżdżaniem na wszystkie wolne dni . Żyć - nie umierać !!! Pozdrawiam Was i zachęcam do szybkiego podejmowania działań budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.01.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 uważam ze życie nabiera blasku dopiero koło 50, jak już zacznę to chyba będę najstarszą babcią budującą i zgłoszą mnie do księgi Guinnessa. Najpierw mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 20.01.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 kochane, dziewczyny; Iwonko i Słoneczko( moją córcię też nazwałam słoneczko), już dawno się tak nie ubawiłam czytając wasze posty, znaczy się babcie rządzą!!!! kurczę uzależnię się od was wielkie dzięki, niech się mury pną do góry, a dusz do nieba wzlata, jak rzekł poeta(nieważne który) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 20.01.2010 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Masz rację, Gwiazdeczko! Babcie górą! Ale poetycki ten Twój dzisiejszy wpis . Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.01.2010 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Tyle, ze ja wciąż czekam by być babcią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 21.01.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 hej Iwonko nie tylko Ciebie" roznosi " z powodu przestoju ,nas także bo tylko zdążylismy fundamenty zrobic i trzeba było przerwac dalsze prace bo mrozy sa,a przy takiej temperaturze nie da sie budowac a j a te z juz bym bardzo chciała widziec jak nasz domek rosnie i kazdym dniem sie zmienia pozdrawaim gorąco i głowa do góry kiedys w koncu ta zima się musi skonczyc a wtedy obie zaczniemy budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 22.01.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Witam Iwonko, z taką ogromną przyjemnością czyta się Twój dziennik, że postanowiłam go pochwalić. Na pewno do końca będę śledzić Wasze losy. Trzymam kciuki i liczę, że w grudniowym poście 2010 roku będziesz mogła pochwalić się choinką stojącą oczywiście w Waszym nowym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.01.2010 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Tyle, ze ja wciąż czekam by być babcią Czekanie uszlachetnia.. Pozdrowienia Słoneczko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.01.2010 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 hej Iwonko nie tylko Ciebie" roznosi " z powodu przestoju ,nas także bo tylko zdążylismy fundamenty zrobic i trzeba było przerwac dalsze prace bo mrozy sa,a przy takiej temperaturze nie da sie budowac a j a te z juz bym bardzo chciała widziec jak nasz domek rosnie i kazdym dniem sie zmienia pozdrawaim gorąco i głowa do góry kiedys w koncu ta zima się musi skonczyc a wtedy obie zaczniemy budowe No tak.. Zima, tak jak wszystko, także musi mieć swój koniec.. Oby szybko.. Uśmiech posyłam, jessi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.01.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Witam Iwonko, z taką ogromną przyjemnością czyta się Twój dziennik, że postanowiłam go pochwalić. Na pewno do końca będę śledzić Wasze losy. Trzymam kciuki i liczę, że w grudniowym poście 2010 roku będziesz mogła pochwalić się choinką stojącą oczywiście w Waszym nowym domku. Witaj mmms.. Dziękuję za odwiedziny i za ciepłe słowa.. Jestem prawie (!) pewna, że następne święta Bożego Narodzenia spędzę wpatrzona w bukową choinkę . Czego i Tobie życzę z całego serca! Pozdrawiam i zapraszam ponownie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 23.01.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 WITAJ Iwonko, pozdrowienia dla męża pracusia cieplutko się robi na sercu od tego czytania, właśnie doszłam do tego, że mamy podobny rozkład pokoi w projektach, podoba mi się zmiana co do wprowadzenia wc też to planujemy, tylko chcę tam mieć jeszcze kabinę. http://www.wybieramydom.pl/images/media3/projekt_czajka_rzut_112560.gif http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/1938-czajka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 23.01.2010 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witaj gwiazdeczko! Mariusz dziękuje za pozdrowienia . Rzeczywiście macie podobny rozkład chatki, tylko zdecydowanie większe pomieszczenia. Ciekawa jestem, gdzie chcecie umieścić WC? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 24.01.2010 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 wpadłam na rewizje do bukowej chatki i widzę że dobrze zrobiłam hm......... ile nowości, ile zakupów mam pytanko ile kosztowały Was te kolektory? i ile ich kupiliście? my tez się zastanawiamy nad takim zakupem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts