Iwona i Mariusz 19.05.2017 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Piękne tulipany Iwonko, strasznie je lubię (choć u nas nie przewiduję) Obiela tez cudowna Tak miło popatrzeć, że u kogoś ogród tętni życiem No tak, ja szaleję w ogrodzie jak nawiedzona. Teraz znowu zlikwidowałam część trawnika i czołgam się na kolanach przy dalszych pracach. A głowa pełna kolejnych inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.05.2017 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Poznikały zdjęcia z Dziennika Bukowej Chatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.05.2017 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Poznikały zdjęcia z Dziennika Bukowej Chatki Ja widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.05.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Chodzi mi o te z etapu budowy. Też je widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.05.2017 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Chodzi mi o te z etapu budowy. Też je widzisz? Kurcze, faktycznie Zdjęcia są dopiero od 15 strony i to nie wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 23.05.2017 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Poznikały zdjęcia z Dziennika Bukowej Chatki Kobietki, wiem, że zdjęcia poznikały. Z kilkunastu pierwszych stron, zauważyłam to niedawno. Już nawet nie pamiętam, gdzie je umieszczałam, to było kilka lat temu. Jest to do odtworzenia, ale to praca dopiero chyba na czas mojej emerytury , bo czasochłonna bardzo, a czasu mi teraz najbardziej brakuje. Joasiu, jeśli chcesz coś konkretnego - napisz, zdjęcia mam na dysku, mogę Ci wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.05.2017 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Dziękuję Iwonko. Nie chcę Ci głowy zawracać, wszystkim nam czasu teraz brakuje. Będę prosić o pomoc w ostateczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.05.2017 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Dziękuję Iwonko. Nie chcę Ci głowy zawracać, wszystkim nam czasu teraz brakuje. Będę prosić o pomoc w ostateczności Jakby co, pisz śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.05.2017 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Kupujesz co roku nowe cebule tulipanów? U siebie zauważyłam, że z roku na rok cebule są coraz słabsze, aż w końcu w ogóle nie kwitną. Może za słabo odżywiam? A nie wykopujecie cebul?? Tulipany i hiacynty po przekwitnięciu obcinam, zostawiam tylko listki - bo one odżywiają cebulki, po zaschnięciu liści wykopuję cebule, oczyszczam i przez lato przechowuję a jesienią znowu wsadzam do ziemi.Podobne postępowanie jak z mieczykami i daliami, tylko w innych porach roku się je wykopuje. Moja babcia tak zawsze robiła i od niej to wiem. Przez okres budowy i bezpośrednio przed nią zlikwidowałam tulipany z braku czasu, ale teraz zamierzam wrócić do ich uprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 25.05.2017 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 A nie wykopujecie cebul?? Tulipany i hiacynty po przekwitnięciu obcinam, zostawiam tylko listki - bo one odżywiają cebulki, po zaschnięciu liści wykopuję cebule, oczyszczam i przez lato przechowuję a jesienią znowu wsadzam do ziemi.Podobne postępowanie jak z mieczykami i daliami, tylko w innych porach roku się je wykopuje. Moja babcia tak zawsze robiła i od niej to wiem. Przez okres budowy i bezpośrednio przed nią zlikwidowałam tulipany z braku czasu, ale teraz zamierzam wrócić do ich uprawy. Są dwie szkoły, Pusiu. Można cebule wykopywać, ale nie trzeba. W przeciwieństwie do mieczyków i dalii, które wykopać trzeba, bo przez zimę by zmarzły, cebule tulipanów i hiacyntów tego nie wymagają. Ja postępuję z tym kwiatkami tak samo, jak Ty opisałaś, tylko, że na końcu nie wykopuję cebul. Znawcy piszą, że tak naprawdę powinno się je przenieść w inne miejsce raz na kilka lat. Mam takie tulipany, które kwitną niezmiennie od kilku lat, mam też takie, które kwitną pięknie pierwszy rok po posadzeniu, potem jest już z tym różnie. Hiacynty natomiast kwitną pięknie co roku, bez wykopywania cebul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 26.05.2017 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Można cebule wykopywać, ale nie trzeba. Dokładnie tak - można, nigdzie nie napisałam że trzeba. Nie wiem od czego to zależy, że niektóre tulipany (i częściowo hiacynty), wyradzają się po kilku sezonach, dlatego swoje wykopuję, zwłaszcza te ulubione odmiany, na których mi szczególnie zależy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 26.05.2017 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Dokładnie tak - można, nigdzie nie napisałam że trzeba. Nie wiem od czego to zależy, że niektóre tulipany (i częściowo hiacynty), wyradzają się po kilku sezonach, dlatego swoje wykopuję, zwłaszcza te ulubione odmiany, na których mi szczególnie zależy.. Mądrze robisz, bo ja chyba trochę z braku czasu, a może z lenistwa zostawiam je w ziemi. Miałam dwa lata temu takie piękne pomarańczowe, w zeszłym roku pokazały się chyba tylko dwa czy trzy, w tym roku już nie było ani jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.05.2017 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Iwonko, Mariuszu, bardzo mi przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.05.2017 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Bardzo przykro. Trzymajcie się jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 29.05.2017 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 Iwonko, Mariuszu, bardzo mi przykro Bardzo przykro. Trzymajcie się jakoś Dziękujemy bardzo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 30.05.2017 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Współczuję wam straty. Ze zdjęcia widać w oczach mądrość i życzliwość - przechowujcie w sercu te chwile gdy mogliście być razem. Westchnąłem zdrowaśkę za tatę Mariusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 30.05.2017 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Współczuję wam straty. Ze zdjęcia widać w oczach mądrość i życzliwość - przechowujcie w sercu te chwile gdy mogliście być razem. Westchnąłem zdrowaśkę za tatę Mariusza. Dziękujemy Ci, Darku. Za ciepłe słowa.. za westchnienie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 02.06.2017 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Bardzo mi przykro:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 04.06.2017 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Bardzo mi przykro:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.06.2017 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Film z Waszego ogrodu powalił mnie na kolana, a jak zobaczyłam dzban, z którego "wylewają" się kwiaty, to już zupełnie padłam z podziwu! Jest cudownie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts