jacekp71 23.11.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 zauważyłem, że samoistnie jestem wylogowywany,np. czytając wątek widzę swój statusj ako zalogowany, natomiast kiedy chcę np. udzuelić odpowiedzi pokazuje mi się okno logowania, ponieważ gdzieś w tle zostałem wyrzucony,o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.11.2009 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Też mi się tak zdarza, ale podobno jest to związane z brakiem aktywności. To znaczy jeśli się zalogujesz, a potem nic się nie dzieje (nic nie otwierasz, nic nie wysyłasz) to po ok. dwóch godzinach wybija nieaktywnego Forumowicza Trzeba przynajmniej co jakiś czas kliknąć "odśwież" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 24.11.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Dokładnie przed upływem dwóch godzin, inaczej nastąpi wylogowanie co ciekawe - z godziną ostaniej aktywności [ostatniego kliknięcia] na Forum zauważyłem, że samoistnie jestem wylogowywany, np. czytając wątek widzę swój statusj ako zalogowany, natomiast kiedy chcę np. udzuelić odpowiedzi pokazuje mi się okno logowania, ponieważ gdzieś w tle zostałem wyrzucony, o co chodzi ? Czy zawsze tak się dzieje ? Taka sytuacja może wynikać z kliknięcia na link skrócony, np. w czyimś podpisie - wtedy pomaga odświeżenie strony [F5] Jeśli zdarza się w innych sytuacjach, winne sa chyba ustawienia sieci/przeglądarki internetowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 12.01.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 A mnie wylogowywuje co chwilę - tzn. coś napiszę i zazwyczaj gdy chcę to wysłać muszę się od nowa logować, mimo, że "widać " mnie jako zalogowaną, a to co napisałam znika bezpowrotnie (radzę sobie sposobem -kopiuję to co napisałam, loguję się od nowa, wklejam i szybciutko wysyłam). Jak zmieniam wątki też się tak dzieje. Tak jakby jakaś potężna noga wykopywała mnie z forum. Co mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.01.2010 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 w momencie logowania zaznacz opcję "loguj mnie przy każdej wizycie" i po problemie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 12.01.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 No tak, ale u nas w domu z kompa i forum muratora korzystam nie tylko ja , to chyba wszyscy by pisali pod nickiem Żona Adwalka (hi! hi ! Adwalk tyż) ?Ale może się mylę?A tak w ogóle to ta noga , która mnie wykopuje pojawiła się niedawno, wcześniej było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 12.01.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 A tam - a jak po wylogowaniu widzę się na liście obecnych użytkowników ? (bo zakładam że jedna osoba = 1 nick...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 12.01.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 MARTINA 1-widocznie gdy Ty opuszczasz forum, Twój duch tam zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 13.01.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Nie mam nic przeciw - tylko niech nie pisze za mnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 13.01.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Dobrze wychowane duchy nie tykają się klawiatury i siedzą cicho. A może to nie duch, tylko spisek jakiś jest i ktoś się pod Ciebie niecnie podszywa... Pewnie ten sam, który mnie wykopuje mnie z forum. Trza śledztwo zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 14.01.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 To zapraszam do HYDE PARKU ... aktualnie watek o grypie - tam rzucimy badawczym okiem...... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.01.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 w momencie logowania zaznacz opcję "loguj mnie przy każdej wizycie" i po problemie .... U mnie to nie działa. Każdy wpis na FM wymaga ode mnie anielskiej cierpliwości. Pisze i kopiuje, bo po "wyśli" znowu...zaloguj się.. i tak po kilka razy Korzystanie z poczty to w ogóle masakra.. Czasem poddaję się i nie dokonuję wpisu bo ile razy można próbować się zalogować? (od razu mówię, że wpisuje dobry login i hasło ) (ciekawe ile razy będę musiała wysyłać ten post.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 17.01.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A mnie wylogowywuje co chwilę - tzn. coś napiszę i zazwyczaj gdy chcę to wysłać muszę się od nowa logować Pisze i kopiuje, bo po "wyśli" znowu...zaloguj się.. i tak po kilka razy Dziwne, ale że te problemy ma ledwo kilka osób, to trochę pytań: - jaki macie adres tego wątku na forum? Proszę skopiować z paska adresu przeglądarki i wkleić - jakich przeglądarek używacie i czy są zaktualizowane? - jaki dostęp do Internetu? i dod. pytanie do Żona Adwalka - czy inni domownicy też mają takie problemy na FM? Jesli nie, to czy używają innych przegladarek, ew. swoich własnych ustawień w tych przeglądarkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 17.01.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Pomocy Murator mnie wywala. Zaloguję się coś piszę i potem wychodzi że jestem gościem a przecież przeszłam logowanie, a Murator żąda nowego logowania i to co napisałam znika. Jak możesz pomóc to ja bardzo proszę i z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam. Dorota. Dołaczę jeszczę Dorotę do grona osób z problemem logowania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 18.01.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Podpinam się pod prześladowanych A jak dołożę do tego pocztę..to ino iść się napić. Zaczynam snuć wątki o prześladowaniu celem zmiany foruma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.01.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 A mnie wylogowywuje co chwilę - tzn. coś napiszę i zazwyczaj gdy chcę to wysłać muszę się od nowa logować Pisze i kopiuje, bo po "wyśli" znowu...zaloguj się.. i tak po kilka razy Dziwne, ale że te problemy ma ledwo kilka osób, to trochę pytań: - jaki macie adres tego wątku na forum? Proszę skopiować z paska adresu przeglądarki i wkleić - jakich przeglądarek używacie i czy są zaktualizowane? - jaki dostęp do Internetu? i dod. pytanie do Żona Adwalka - czy inni domownicy też mają takie problemy na FM? Jesli nie, to czy używają innych przegladarek, ew. swoich własnych ustawień w tych przeglądarkach? Jako lamerka pierwszego pytania zbytnio nie rozumiem.. Jak to: jaki adres?.. No chyba taki, jak wszyscy?... 2. Firefox, aktualizowany automatycznie, za każdym razem, gdy zawoła, ostatnio kilka dni temu 3. WLan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.01.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 adres taki: http://forum.muratordom.pl/post3960944.htm?sid=8c6f1913ef43be663177a6b50a699c0c#3960944 o to chodziło? jest zmiana jakościowa po zmianie hasła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 20.01.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Odpowiadam dla Ponury63: 1.Adres wątku:http://forum.muratordom.pl/wylogowanie-w-tle,t174818.htm2.przeglądarka IE, włączone aktualizacje automatyczne 3.Blue connect co do innych użytkowników to musimy poobserwować- Adwalk ostatnio nie udzielał się na forum .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 21.01.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 adres taki: http://forum.muratordom.pl/post3960944.htm?sid=8c6f1913ef43be663177a6b50a699c0c#3960944 o to chodziło? jest zmiana jakościowa po zmianie hasła Tak, dokładnie o to co prawda było niemal nieprawdopodobne, by przy wejściu nawet z jakiegoś niegdyś używanego przez FM adresu nie nastąpiło przekierowanie pod obecny, czyli własnie http://forum.muratordom.pl ale wolałem wiedziec to na pewno co do poprawy po zmianie hasła - bardzo dziwne, bo chyba nie ma ono nic do roboty po zalogowaniu się, a do weryfikacji służą ciasteczka i nr IP chyba ze ktoś znał to hasło i logował się w tym samym czasie, a jego wylogowanie powodowało własnie opisaną sytuację.. 2.przeglądarka IE, włączone aktualizacje automatyczne 3.Blue connect co do innych użytkowników to musimy poobserwować- Adwalk ostatnio nie udzielał się na forum no własnie szkoda że brak tej wiedzy, bo to pewnie wskazałoby winowajcę; zakładam, że IE jest na ustawieniach standardowych co można zrobić: - wyczyścić historię, ewentualnie pliki tymczasowe; tyle że może to być nieopłacalne, jesli dysponuje się słabym łączem, a odwiedza głównie kilka stron; z drugiej strony wyczyszczenie tych danych, jesli nigdy nie było to robione, powinno znacząco przyspieszyć przeglądanie - dodać stronę Forum do stron zaufanych (Narzędzia > Opcje internetowe > Bezpieczeństwo > Zaufane witryny*) * chyba tak, bo IE8 mi się zaktualizowało po angielsku i jadę 'na czuja' bo IE nie używałem od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.01.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 adres taki: http://forum.muratordom.pl/post3960944.htm?sid=8c6f1913ef43be663177a6b50a699c0c#3960944 o to chodziło? jest zmiana jakościowa po zmianie hasła Tak, dokładnie o to co prawda było niemal nieprawdopodobne, by przy wejściu nawet z jakiegoś niegdyś używanego przez FM adresu nie nastąpiło przekierowanie pod obecny, czyli własnie http://forum.muratordom.pl ale wolałem wiedziec to na pewno co do poprawy po zmianie hasła - bardzo dziwne, bo chyba nie ma ono nic do roboty po zalogowaniu się, a do weryfikacji służą ciasteczka i nr IP chyba ze ktoś znał to hasło i logował się w tym samym czasie, a jego wylogowanie powodowało własnie opisaną sytuację.. Nie, to nie jest moźliwe Zresztą zmiana hasła nastąpiła po tym, gdy tak mi tu ktoś doradził. Miał podobny problem i po zmianie hasła problemu nie było. Tak też stało się i u mnie. Może po prostu moje hasło po 7 latach się przeterminowało?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts