Janusznie 24.11.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ściany wyszpachlowane na tradycyjnym tynku cementowo-wapiennym, majster przed szpachlowaniem niczym nie gruntował. Teraz czeka mnie pierwsze malowanie i pytanie czy gruntować, jak tak to czym? Słyszałem że wystarczy bez gruntowania pierwszy raz pomalować troszkę rozrobioną farbą? Pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 24.11.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 rozrobić farbę z wodą lub jakimś unigruntem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 24.11.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Przed pierwszym malowaniem konieczne jest zagruntowanie! Niektórzy nie gruntują a potem narzekają jaką to dziadową farbę kupili, która pęka, odłazi, łuszczy się i nie wiadomo co jeszcze. Polecam śnieżkę grunt- to taka farba podkładowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 24.11.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Jeśli chcesz kombinować to baw się w rozrabianie farby z wodą tylko pytanie co to da? Jeśli chcesz zrobić wedle sztuki to po prostu kup jakiś grunt i zagruntuj. rozrobić farbę z wodą lub jakimś unigruntemŁo Matko. To tyle na temat tej farby z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba1719506003 01.12.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Na świeżym gipsie konieczne jest gruntowanie . Tylko nie zapomnij o pozamiataniu ściany przed gruntem bo wyjdą smugi I popieram pomysł ze śnieżką mają fajny gruncik, wypróbowałem na paru budowach i zdaje egzaminPowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 05.12.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 A ja gdzieś słyszałam, że to wszystko zależy od tego czym zamierza się malować! Podobno najlepiej przestrzegać zaleceń producentów wiadomo - każdy swój towar chwali Z praktyki wiem, że cekolowane ściany wytrzymały u nas każde malowanie, różnymi rodzajami farb, bez gruntowania Natomiast ściany pokryte gipsarem, pomimo używania unigruntu zostały totalnie sp......ne! Jak twoje doświadczenia? Zapewne już pomalowałeś?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts