Piotr_M 24.11.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam,muszę przymierzyć sie do zakupu osprzętu do skrzynek elektrycznych i zastanawiam się jakich firm kupić (albo jakich nie kupować).Muszę kupić:1. wskaźnik faz szerokośc 1 moduł (1p) 2. "ZUG" na drut 6-25mm2 na 4 druty 3. ograniczniki przeciwprzepięciowe dwustopniowe 3 faz. 4. FR 63A 3p5. R.P. 3-faz. 40A 6. S 3-faz. C16A7. S 3-faz. C32A8. R.P. 1-faz. 25A9. S 1-faz. B16A10. S 1-faz. B10A11. Wyłączniki (przekaźniki) bistabilne 1p Czy możecie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 24.11.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 zastanawiam się jakich firm kupić (albo jakich nie kupować). ABB - kupować, Kania/Kanlux - unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 24.11.2009 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 A Moeller, EBI, Hager, Fael - jak jest wasza opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 24.11.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Mnie doradzano hager i moller. Mam hagera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.11.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Legrand, przereklamowany ale dobry jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.11.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Legrand i MoellerCzęść z tego część z tego:Przepięciówki i róznicówki z Moellernadmiarowo prądowe i pozostałe kontrolki przekaźniki z Legrand-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzly 24.11.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Dokładnie tak jak napisał CityMatic. Przy kompleksowym pomiarze różnicówek (połówka dodatnia i ujemna, różne krotności prądu) Moeller daje prawie 100% powtarzalność wyników i krótkie czasy. Polaryzacja też nie ma wpływu. W Legrandzie pełna dowolność Co nie znaczy, że "jak posmyra" to RCD nie zadziała. Nawet badziewna Kania/Kanlux może ustrzec przed nieszczęściem. Osobiście mam cały osprzęt z Moellera(bez przepięciówki bo kasa poszła na osprtzęt do odgromu ) i już się nie mogę doczekać łączenia rozdzielnicy BTW: Czy ktoś z szanownych forumowiczów pamięta o comiesięcznym wciśnięciu przycisku TEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 24.11.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 U mnie całość Moeller, przepięciówki Dehn. W przyłączu Shrack (selektywne). Lampki, automatyczny przełącznik faz, zmierzchówka: F&F.Generalnie każde w miarę firmowe będą OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 25.11.2009 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Dzięki za opinie i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 25.11.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A ja się powtórzę: od kani gorszy jest tylko gwóźdź. C25 kani wybija pierwszy przed B16 ABB u mnie. Pomimo, że B16 jest pierwsze.Identyczna sytuacja z C25 ABB daje już normalny wynik - wybicie B16 najpierw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzly 25.11.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A ja się powtórzę: od kani gorszy jest tylko gwóźdź. Zależy jeszcze jakiej średnicy ten gwóźdź C25 kani wybija pierwszy przed B16 ABB u mnie Być może KANIA produkuje nadprądówki z fuzzy logic i stąd ten wynik A tak na poważnie, to zadziałanie C25 nastąpiło przy pełnym zwarciu czy przy Id>Idd? Bo w pierszym przypadku to jeszcze od wielkiej biedy ujdzie, ale jeżeli to drugie to faktycznie - należy zastąpić gwoździem. Na szczęście nie miałem za wiele do czynienia z ww. firmą co sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 27.11.2009 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 A Moeller, EBI, Hager, Fael - jak jest wasza opinia? Ponawiam pyatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof_san 27.11.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Piotr_M napisał: A Moeller, EBI, Hager, Fael - jak jest wasza opinia? Jeśli wybierasz tylko z tych firm to wybierz z nich najtańsze, może poza przepięciówką gdzie polecam DEHNa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 28.11.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Od Kani odstrasza mnie cena(b.tania), co do ETI to jako nadmiarówki mogą być , co do wył. różnicowo-prądowego to już nie jestem takim optymistą bo przy pomiarze czasem wychodzą cuda odnośnie czasu wyłączania... ...Legrand jest jak VW, nie jest przereklamowany, Legrand jest przedrożony - ale cóż, jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 28.11.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 ...Legrand jest jak VW, nie jest przereklamowany, Legrand jest przedrożony - ale cóż, jest dobry Na jedno wychodzi. Zarówno VW jak i Legrand są przereklamowane (przedrożone) - jak zwał, tak zwał. W pracy bazuję na Legrand, Moeller i ABB, a prywatnie wybrałem osprzęt z Moeller'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts