Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

osprzęt do skrzynek elektrycznych

Recommended Posts

Witam,

muszę przymierzyć sie do zakupu osprzętu do skrzynek elektrycznych i zastanawiam się jakich firm kupić (albo jakich nie kupować).

Muszę kupić:

1. wskaźnik faz szerokośc 1 moduł (1p)

2. "ZUG" na drut 6-25mm2 na 4 druty

3. ograniczniki przeciwprzepięciowe dwustopniowe 3 faz.

4. FR 63A 3p

5. R.P. 3-faz. 40A

6. S 3-faz. C16A

7. S 3-faz. C32A

8. R.P. 1-faz. 25A

9. S 1-faz. B16A

10. S 1-faz. B10A

11. Wyłączniki (przekaźniki) bistabilne 1p

Czy możecie pomóc?

Dokładnie tak jak napisał CityMatic. Przy kompleksowym pomiarze różnicówek (połówka dodatnia i ujemna, różne krotności prądu) Moeller daje prawie 100% powtarzalność wyników i krótkie czasy. Polaryzacja też nie ma wpływu. W Legrandzie pełna dowolność :D Co nie znaczy, że "jak posmyra" to RCD nie zadziała. Nawet badziewna Kania/Kanlux może ustrzec przed nieszczęściem. Osobiście mam cały osprzęt z Moellera(bez przepięciówki bo kasa poszła na osprtzęt do odgromu :evil: ) i już się nie mogę doczekać łączenia rozdzielnicy :D

BTW: Czy ktoś z szanownych forumowiczów pamięta o comiesięcznym wciśnięciu przycisku TEST :D :D :D

A ja się powtórzę: od kani gorszy jest tylko gwóźdź.

Zależy jeszcze jakiej średnicy ten gwóźdź :D :D :D

C25 kani wybija pierwszy przed B16 ABB u mnie

Być może KANIA produkuje nadprądówki z fuzzy logic i stąd ten wynik :D

A tak na poważnie, to zadziałanie C25 nastąpiło przy pełnym zwarciu czy przy Id>Idd? Bo w pierszym przypadku to jeszcze od wielkiej biedy ujdzie, ale jeżeli to drugie to faktycznie - należy zastąpić gwoździem. Na szczęście nie miałem za wiele do czynienia z ww. firmą co sobie chwalę.

Od Kani odstrasza mnie cena(b.tania), co do ETI to jako nadmiarówki mogą być , co do wył. różnicowo-prądowego to już nie jestem takim optymistą bo przy pomiarze czasem wychodzą cuda odnośnie czasu wyłączania...

...Legrand jest jak VW, nie jest przereklamowany, Legrand jest przedrożony :wink: - ale cóż, jest dobry :D