bartosz11 24.11.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 WitamJest sobie decyzja o war. zabud. - nazwę ją pierwotnąJest sobie i decyzja zmieniająca decyzję pierwotną - nazwę ją wtórną.W wyniku tychże zmian unieważnia się załącznik graficzny decyzji pierwotnej, który to załącznik lokalizował wjazd na działkę. W decyzji wtórnej są nowe załączniki, ale żaden z nich nie lokalizuje wjazdu na działkę.Mówiąc szczerze, to wjazd na działkę w decyzji pierwotnej był mało ciekawy, no ale juz go nie ma, tzn. lokalizacji nie ma.Pytanie - iść go gminy i zgłosić ów brak/błąd domagając się uzupełnienia załącznika graficznego o ów wjazd?Czy zostawić to tak jak jest i ustalić sobie samemu wjazd i uzgodnić go tylko z odpowiednią komórką? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 24.11.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 decyzję o konkretnej lokalizacji wjazdu na działkę z drogi publicznej wydaje właściwy zarządca drogi i tylko on jest ku temu władny. Wystąp do zarządcy z wnoskiem i będziesz mieć komplet dokumentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz11 24.11.2009 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 decyzję o konkretnej lokalizacji wjazdu na działkę z drogi publicznej wydaje właściwy zarządca drogi i tylko on jest ku temu władny. Skoro tak, to czemu w decyzji pierwotnej był określony wjazd na działkę? Decyzję uchwalała gmina, a ona nie jest zarządcą drogi. Dzwoniłem do zarządcy drogi - kazał mi iść do gminy. Jakaś totalna kołomyja. Wynika z tego, że zarządca jest zarządcą tylko na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 24.11.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 jak poradzić sobie ze zjazdem masz napisane w wątku w mojej stopce w decyzji WZZiT gmina winna napisać, że wnioskodawca powinien wystąpić do właściwego zarządcy drogi z wnioskiem o wydanie decyzji aministracyjnej na lokalizację zjazdu. Osoba, z którą rozmawiałeś w zarządzie dróg jest niekompetentna i nie zna przepisów. Nie znam powodów usunięcia zjazdu z załącznika graficznego decyzji zmieniajacej WZZIT. Jako że sam składałeś mapę wraz z wnioskiem, to sam na niej nanosiłes pewne rzeczy - jeśli Ty naniosełś zjazd/wjazd to mógł się on w pierwotnej decyzji pojawić. Ponieważ jednak wydane WZZiT dotyczą jedynie loklaizacji budynku ,to formalnie lokalizacja zjazdu nie jest przedmiotem tej decyzji i nie powinien być on w załączniku graficznym uwzględniony.Jaka była przyczyna zmiany decyzji ?co załączałeś do wniosków (jaka była zawartość map) ?czy pierowtna decyzja i decyzja zmieniająca były uzgadniane z zarządcą drogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz11 24.11.2009 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 jak poradzić sobie ze zjazdem masz napisane w wątku w mojej stopce w decyzji WZZiT gmina winna napisać, że wnioskodawca powinien wystąpić do właściwego zarządcy drogi z wnioskiem o wydanie decyzji aministracyjnej na lokalizację zjazdu. Osoba, z którą rozmawiałeś w zarządzie dróg jest niekompetentna i nie zna przepisów. Cytat z decyzji o war. zabud.: "- konumikacja - działka posiada dostęp do drogi publicznej - drogi stanowiącej własność gminy - działka nr 37, lokalizację wjazdu na działkę oznaczono na zał. graf. nr 3; na zjazd należy uzyskać zgodę zarządcy drogi" Nie znam powodów usunięcia zjazdu z załącznika graficznego decyzji zmieniajacej WZZIT. Zmiana szerokości drogi "wewnątrzdziałkowej" Jako że sam składałeś mapę wraz z wnioskiem Niestety nie ja składałem. Decyzja pierwotna została przeniesiona na mnie później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 24.11.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 podsumowując, bo już wszystko jasne droga gminna - zarządcą jest gmina - konkretne informacje uzyskasz w urzedzie gminy w wydziele dróg/komunikacji zy jak tam się nazywa. Do gminy złożysz wniosek o wydanie decyzji lokalizacji zjazdubrak wrysowania zjazdu w załączniku graficznym to nawet dla Ciebie plus, bo mozesz wystapić teraz z wnioskiem o umieszczenie go w dogodnym dla Ciebie miejscu, zwłaszcza, ze decyzja została na Ciebie przeniesiona i nie miałeś uprzednio wpływu na jego lokalizację.w WZZIT nic nie zmieniaj do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz11 24.11.2009 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 do dzieła Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts